DIY

Hoe versier je je huis met stammen en takken

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Een wandeling door het platteland of door het bos kan je oneindig veel middelen opleveren om je huis te decoreren. Takken en stammen worden bijvoorbeeld vanzelf een decoratief element waar we ook een praktische invulling aan kunnen geven. Begin je geïnteresseerd te raken in het idee om je huis te decoreren met stammen en takken?

De meesten van ons vinden het moeilijk om een kans te zien in deze natuurlijke elementen, maar dit is niet het geval bij de meest creatieve mensen. Vandaag proberen we in hun huid te kruipen om u verschillende ideeën aan te reiken om deze takken en stammen te gebruiken als lamp, kapstok of louter decoratief object.

Plant een tak in een pot of vaas

De takken zijn erg decoratief en hebben geen onderhoud nodig zoals planten. Ze brengen hun frisheid ook niet mee, maar dat kan niet alles! De grote takken zijn een uitstekend alternatief voor het decoreren van hedendaagse ruimtes Presenteer ze in een neutrale keramische pot en je krijgt een heel opvallend geheel.

Ben je op zoek naar iets discreter om een bijzettafel of console te versieren? Kies een glazen vaas en plaats er een kleine maar talrijke tak in. Door deze set te combineren met makkelijk te verzorgen groene planten creëer je een fantastisch groen hoekje in huis.

Decoreer de muur

Takken in een vaas plaatsen is niet de enige manier om je huis te decoreren met stammen en takken. Je kunt ze ook gebruiken om de muren te versierenAls? Gebruik ze als steun voor je knutselwerkjes, voor je planten of hang ze er gewoon aan alsof het een schilderij is.

Pas op! Deze laatste optie, het direct aan de muur hangen van de takken, is niet het makkelijkste alternatief. Je zult niet alleen een tak met een aantrekkelijke vorm moeten kiezen, maar ook met een geschikte maat als je wilt dat het eruitziet als een kunstwerk aan de muur.

Maak kapstokken en hangers

Zoals we je al vertelden, is het ook mogelijk om de takken en stammen een functie te geven die verder gaat dan louter decoratief. Het maken van een kapstok of een hanger is een van de gemakkelijkste manieren om het te doen. Wie heeft er niet ergens in huis een nodig om opslagruimte te maximaliseren?

In de kleedkamer of hal kun je een tak gebruiken als bar om kleding op te hangen Je hebt alleen wat touwen en bevestigingen nodig om dit project te realiseren. Zo'n hanger kan ook handig zijn in de keuken om vodden en keukengerei op te hangen met slagershaken.

Wat de kapstokken betreft, het kan zijn dat je wat meer moet werken om ze te maken. Het is essentieel om een basis te maken en de uiteinden van de takken goed af te werken, zodat de kleding gemakkelijk kan worden opgehangen en niet beschadigd raakt.

Verander ze in lampen

Een beetje ingewikkelder kan zijn om een lamp helemaal opnieuw te maken als je niet beschikt over basisbegrippen van elektriciteit, maar het is niet onmogelijk dankzij de vele tutorials die beschikbaar zijn op het net . Het eenvoudigste alternatief is om wat lampen met kaarsen op te hangen, maar dit is meer een eenmalig voorstel om warmte te geven aan binnen- of buitenruimtes tijdens bijvoorbeeld een feest.

Als je iets blijvends wilt, is het ideaal om een draad, wat stopcontacten en wat lampen te pakken en de eerste op de tak te schroeven, laat de stopcontacten met de lampen hangen een beetje dit. Op deze manier kun je zowel plafondlampen als vloerlampen creëren.

En ja, het is ook mogelijk om staande lampen te maken van boomstammen. Idealiter zouden deze hol moeten zijn en je kunt er een staaf in steken om later de fitting en de tulp te ondersteunen . Dit type lamp staat fantastisch in moderne ruimtes waar ze een natuurlijke en warme toets geven. We logen niet toen we je vertelden dat er heel aantrekkelijke opties zijn om je huis te decoreren met stammen en takken, toch?

Gebruik de houtblokken als bijzettafel

We hebben dit voorstel gezien en we zullen het in tal van decoratieartikelen blijven zien.Omdat? Omdat het niet alleen een eenvoudige manier is om elke kamer van een bijzettafel te voorzien, het geeft het ook veel karakter En het hoeft geen rustieke kamer te zijn om in te passen het.

Je kunt de houtblokken gebruiken als nachtkastje, als bijzettafeltje naast de bank of zoals op de afbeelding hierboven, combineer twee houtblokken van verschillende afmetingen om een set te creëren die dienst doet als salontafel in de woonkamer kamer. En als je het oppervlak wilt vergroten, kun je altijd de stam als poot gebruiken en er een glas op zetten

Vind je onze ideeën leuk om je huis te versieren met stammen en takken? Zoals je misschien hebt gezien, vraagt elk project om takken of stammen met specifieke kenmerken. Begin niet met het verzamelen van takken alleen maar omdat je weet dat ze een nut kunnen hebben. Bekijk eerst de verschillende ideeën en ga dan, alleen als je denkt dat een ervan de functionaliteit of esthetiek van je huis kan verbeteren, op zoek naar het geschikte stuk voor dat project.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: