Decoratie-ideeën

Hoe muurschilderingen op buitenmuren te schilderen

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Als we een huis kopen, besteden we speciale aandacht aan het interieur: we schilderen de muren, hangen gordijnen op en plaatsen meubels die elke ruimte functioneler maken. De decoratie van buitenruimtes laat echter even op zich wachten, hoewel er eenvoudige ideeën zijn waarmee we ze naar wens kunnen aanpassen Het schilderen van bijvoorbeeld muurschilderingen op buitenmuren is een geweldig alternatief om het te bereiken.

Muurschilderingen op buitenmuren helpt persoonlijkheid te geven aan terrassen, patio's en tuinen.Daarnaast is het een mooie strategie om deze buitenruimtes aan diepte te laten winnen of groter te laten lijken. Als u op zoek bent naar een uniek tintje aan deze ruimtes, denk er dan niet over na! Vandaag vertellen we je hoe je muurschilderingen op buitenmuren kunt schilderen.

Overweeg je een buitenmuur te schilderen? Dan heeft u zich waarschijnlijk afgevraagd hoe u dit het beste kunt doen of met wie u contact kunt opnemen om het project uit te voeren. Vandaag beantwoorden we de eerste vraag, waarbij we kijken naar een reeks stappen die nodig zijn om ervoor te zorgen dat het werk perfect is.

Bestudeer de ruimte

De eerste stap bij het schilderen van een muurschildering op een buitenmuur is het herkennen van de ruimte waarin we willen werken. Noteer de afmetingen die u wilt dat de muurschildering heb en analyseer zowel het type muur als de staat ervan om indien nodig kleine onvolkomenheden te herstellen.

Het ideale als we muurschilderingen op buitenmuren willen maken, is om het te doen op een muur die een bepaalde prominentie heeft, die zichtbaar is maar niet wordt gezien die wordt beïnvloed door extreme weersomstandighedenWe weten dat het moeilijk is om aan alle kenmerken te voldoen en het is niet essentieel.

Maak het ontwerp

Dit is de meest creatieve fase, de leukste, de fase waarin je moet beslissen wat je op de muur wilt tekenen. U kunt een tekening kiezen die integreert in de omgeving als het een buitenmuur is die zich in de tuin bevindt en omringd is door planten. Of zet in op geometrische of abstracte motieven, gemakkelijker vast te leggen, die voor kleur zorgen.

Welk motief je ook kiest, het eerste wat je moet doen is een schets op papier maken met de juiste schaal. Het is ook erg handig om een digitaal ontwerp af te drukken van de afbeelding die je op de muur gaat schilderen.Als je het op ware grootte maakt of afdrukt, kun je het ook gebruiken als sjabloon voor je muurschildering.

Bereid het oppervlak voor

Je kunt je muurschildering schilderen op een bakstenen, betonnen of geverfde muur, maar het is belangrijk dat je de onvolkomenheden van deze muur corrigeert, de textuur homogeniseert en eventuele scheuren verwijdert . Daarom hebben we je als eerste stap gevraagd om de muur te analyseren, zodat je nu de nodige en geschikte materialen kunt kiezen om je muur schilderklaar te maken. Weet je niet waar je moet beginnen? Maak wat foto's, ga naar een vertrouwde bouwmarkt en kijk wat je kunt doen om de verschillende problemen op te lossen. Ze zullen je helpen!

Zodra de muur "schoon" is, zal het ook nodig zijn om een royale laag grondverf aan te brengen die ervoor zorgt dat de verf stevig aan de basis van de muur hecht en voorkomt chips die de muurschildering op de lange termijn zouden aantasten. Het schilderen van muurschilderingen op buitenmuren impliceert een goede behandeling hiervan, dus het is noodzakelijk om de juiste primer aan te brengen.

Kies de verven

Voor handgeschilderde buitenmuurschilderingen is een goed alternatief om acrylverf voor buiten te gebruiken. Acryltekeningen zijn goed bestand tegen weersinvloeden en houden de kleuren lang levendig. Kies hoogwaardige materialen, aarzel niet! U hoeft zich dus geen zorgen te maken over de duurzaamheid.

Je kunt het ook gebruiken om muurschilderingen op buitenmuren te schilderen spuitverf. De spuittechniek is echter iets complexer als je er niet bekend mee bent. Het is een goed alternatief, maar als je zoiets nog nooit hebt gedaan, voel je je meer op je gemak met een pot verf, een roller en een kwast.

Schets en schilder de muurschildering

Nu je de muur klaar hebt, de tekening gedefinieerd en de verf in je bezit hebt, is het tijd om verder te gaan met de fase van het maken van de muurschildering.Begin met het overbrengen van je tekening naar de muur: als je goed kunt tekenen, kun je het uit de hand doen. Twijfels? Om ervoor te zorgen dat je de juiste schaal krijgt, kun je een raster maken op je ontwerpblad en dit naar de muur verplaatsen. Op deze manier wordt het kopiëren van de tekening, met behoud van de verhoudingen, gemakkelijker voor u.

Een andere optie, als je relatief eenvoudige motieven gaat tekenen, is om deze op ware grootte af te drukken om ze op de muur te kunnen overtrekken. Soms is het voldoende om de hoofdelementen in de juiste positie over te trekken om ze als referentie voor de rest van de tekening te gebruiken. Nu je je tekening aan de muur hebt hangen, is het tijd om plezier te hebben met schilderen.

Wil je een muurschildering maken in je tuin of terras? Ik hoop dat onze stap voor stap om te weten hoe je muurschilderingen op buitenmuren kunt schilderen, je hierbij kan helpen.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: