Decoratie-ideeën

De oven schoonmaken met zuiveringszout

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Reinheid in de keuken is essentieel Gebrek aan hygiëne kan bronnen van besmetting veroorzaken, dus we mogen dit niet verwaarlozen. Een goede conservering en bereiding van voedsel is belangrijk om mogelijke gezondheidsproblemen te voorkomen. En het is niet genoeg om het aanrecht schoon te maken, daarnaast moet je weten hoe je onder andere de oven en de magnetron moet schoonmaken.

De oven schoonhouden is geen optie, het is een noodzaak. De voedselresten en het vet dat zich daarin ophoopt, kunnen, wanneer ze verkoold zijn, uw voedsel besmetten. Het is daarom een kwestie van gezondheid om ervoor te zorgen dat de oven schoon blijft.Als? Actie tegen vuil met eenvoudige reinigingsformules zoals zuiveringszout

De grote merken huishoudelijke apparaten hebbenfuncties zoals pyrolyse of aqualyse in hun ovens geïmplementeerd om het schoonmaken te vergemakkelijken. Niet alle ovens hebben echter dergelijke systemen. Het is dan wanneer de zelfgemaakte "formules" die profiteren van de voordelen van bicarbonaat onze beste bondgenoot worden.

Oppervlaktereiniging

Het schoonmaken van de oven is een vervelende taak, zoals de meesten van ons het zien. Dit hoeft echter niet zo te zijn. Als we het vuil niet laten ophopen, is het schoonmaken van de oven niet langer zo'n omslachtige taak. Het gebruik van pannen of bakplaten die voorkomen dat er vet in de oven komt, is een manier om vervuiling te voorkomen. Als de muren en/of de bodem van de oven desondanks bevlekt zijn, zullen we proberen de vlekken te verwijderen voordat ze uitdrogen.

Na gebruik van de oven is het ideaal om niet te laten afkoelen in te grijpen anders stolt het vet en hecht het zich aan de wanden en bodem. Werk ook niet met een erg hete oven; wacht tot het je voldoende tempert om comfortabel te kunnen werken. Dan maak je de oven eenvoudig schoon met warm water en de vaatwasser met een zacht schuursponsje of doekje.

Heb je het teveel laten afkoelen en zijn de plekjes uitgedroogd? Dan is er niets lekkerder dan de oven schoon te maken met baking soda en grondig zoals we je hieronder vertellen.

Grondige reiniging met zuiveringszout

Als je de vlekken hebt laten drogen, zal het schoonmaken van de oven wat vervelender zijn, we houden je niet voor de gek. Maar niets dat je niet in een half uur kunt afronden met uitstekende resultaten. Sterker nog, zelfs als je de oven na gebruik licht schoonmaakt, vinden we meestal dat een grondigere schoonmaak van tijd tot tijd gepast is.Maar hoe maak je de oven op deze manier schoon met zuiveringszout?

Trays en rekken

Het eerste wat je moet doen is haal de bakplaten en roosters uit de oven Het beste om het vuil hiervan te verwijderen, is door ze in de gootsteen te plaatsen om ze te laten weken met hete water en een paar druppels afwasmiddel. Je hoeft alleen maar het ontvettingsmiddel in te laten werken terwijl je de binnenkant van de oven reinigt met zuiveringszout en ze vervolgens afspoelt.

Je kunt ook de vaatwasser gebruiken om ze schoon te maken; een programma met hoge temperatuur kiezen. Maar in het geval dat u op dat moment de vaatwasser niet hoeft aan te zetten, zijn wij altijd van mening dat het beter is om met de hand te beginnen en af te wassen, zonder het uit te stellen.

De binnenkant van de oven

Om de binnenkant van de oven schoon te maken, gebruik een combinatie van water en zuiveringszout Doe 3 eetlepels zuiveringszout in een kom en giet water tot je een werkbare pasta hebt.Gebruik altijd handschoenen en verdeel deze pasta vervolgens over de bodem en wanden van de oven en laat het minstens een half uur inwerken. Als het een uur is, veel beter! U kunt dit mengsel ook gebruiken om de ovendeur mee schoon te maken, dit mag u niet vergeten!

Nadat de tijd is verstreken, verwijder zoveel mogelijk vuil met een vochtige doek en spoel deze zo vaak als nodig is. Maak de reiniging af, de binnenkant inspuiten met azijn en nogmaals afnemen met een vochtige doek. Azijn is een ontsmettingsmiddel en zal uiteindelijk alles verwijderen wat er niet zou moeten zijn.

Na het schoonmaken en om de binnenkant van de oven te laten drogen, laat je hem openstaan. Is het winter en is er veel vocht? Zet de oven 10 minuten op laag en laat het werk doen. Zo laat je hem als nieuw achter.

Conclusie

De oven is een apparaat dat ons helpt bij het bereiden van verschillende soorten voedsel en zoals al die elementen die betrokken zijn bij de keuken conservering of bereiding van voedsel zorg moet worden genomen om schoon te maken Het.Altijd, maar vooral in de zomer, wanneer hoge temperaturen bijdragen aan de verspreiding van bacteriën.

Maak er een gewoonte van om bakplaten te gebruiken om te voorkomen dat olie morst en de oven na gebruik oppervlakkig schoon te maken met water en zeep terwijl deze heet is, helpt hem schoon te houden. Echter, periodiek of wanneer je droge plekken hebt wordt het schoonmaken van de oven met zuiveringszout een noodzaak. Afhankelijk van hoe je het gebruikt, kan het nodig zijn om het elke maand of elke twee maanden te doen.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: