Decoratie-ideeën

Hoe het bed te plaatsen volgens Feng Shui

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

We hebben allemaal gehoord van Feng Shui en hoe het ons kan helpen zodat positieve energie op natuurlijke wijze door elke hoek van ons huis stroomt. Maar weten we hoe we het moeten toepassen zodat het zo is? Omdat het moeilijk zou zijn om alles te bedekken, concentreren we ons vandaag op het plaatsen van het bed volgens Feng Shui.

De slaapkamer is de belangrijkste kamer in huis voor Feng Shui, dus het is niet moeilijk om materiaal te vinden over hoe je het moet inrichten en decoreren zodat de energie goed is . De eerste stap is natuurlijk het oriënteren en positioneren van het bed, het meest omvangrijke en belangrijkste meubelstuk in de kamer.Maar voordat

Wat is Feng Shui?

Feng Shui is een oude kunst gebaseerd op enkele principes van de Chinese metafysica die de algemene harmonie van het individu met zijn omgeving zoekt. Sinds de oudheid heeft hij de energiestroom bestudeerd om een bewuste bezetting van de ruimte te bereiken, een positieve invloed zodat degenen die er wonen een betere levenskwaliteit hebben.

De vertaling ervan, 'Wind en Water', verwijst naar de beweging van Chi of vitale energiestroom, die deel uitmaakt van alles en iedereen en waarvan de circulatie gezondheid en welvaart bevordert en een harmonieus leven. En het is dat Feng Shui nauw verwant is aan de taoïstische visie en begrip van de natuur, in het bijzonder het idee dat de aarde leeft en vol Chi of energie is.

Andere concepten die worden gedeeld tussen feng shui en het taoïsme zijn de polariteiten van yin en yang en de theorie van de vijf elementen.De kern van het yin en yang-principe ligt in de overtuiging dat een evenwicht tussen het vrouwelijke (Yin) en het mannelijke (Yang) in ons leven noodzakelijk is om een goede stroom van Chi en een gelukkig, succesvol en tevreden leven te behouden.

Het principe van vijf elementen houdt ondertussen in dat alle dingen in verschillende mate uit vijf elementen bestaan. In het feng shui-systeem zijn hout, vuur, aarde, metaal en water de vijf elementen, en elk wordt vertegenwoordigd door bepaalde kleuren die ons kunnen helpen harmonie in een bepaalde ruimte te brengen.

Het belang van de slaapkamer

Voor Feng Shui is de slaapkamer de belangrijkste kamer in huis, zoals we al in de inleiding hebben vermeld. De reden, zoals uitgelegd in de kunst van Feng Shui, is dat we tijdens de slaap bijzonder kwetsbaar zijn voor de energie om ons heen. Daarom moeten we hier speciale aandacht aan besteden.

Er zijn veel feng shui-sleutels om de slaapkamer zo in te richten en te organiseren dat de energie voor het slapengaan positief is. De kleuren in de slaapkamer moeten bijvoorbeeld zacht zijn, niet te koud en niet te warm, en er mag nooit een werk- of bewegingsruimte zijn. En het bed? Het is erg belangrijk om het bed op een bepaalde manier te oriënteren en het te voorzien van essentiële elementen. Maar hoe plaats je het bed volgens Feng Shui?

Bedplaatsing

Het bed speelt altijd een hoofdrol in de slaapkamer. En in Feng Shui wordt het een sleutelelement om te meten hoe geordend volgens deze kunst de slaapkamer is. Wist je dat het bed nooit uitgelijnd mag zijn met de toegangsdeur van de kamer of de badkamer en suite? Maar dit is niet de enige sleutel om de vitale energie Chi correct te laten stromen. Ontdek hoe je het bed plaatst volgens Feng Shui.

De belangrijkste tips

  1. Zorg ervoor dat je bed in een dominante positie staat, of op een andere manier, tegenover de deur staat maar niet direct in lijn daarmee. Het is belangrijk dat er geen deuren zijn die direct in lijn met het bed openen om te voorkomen dat de voeten rechtstreeks in het bed wijzen.
  2. De muur waarop het hoofdeinde rust moet het verst van de deur verwijderd zijn. Dit moet een stevige muur zijn, zonder deuren of ramen, zodat deze de vliegende energie opvangt.
  3. Volgens Feng Shui bevordert het oriënteren van het hoofdeinde van het bed naar het zuiden de rust en het gemakkelijk inslapen. Probeer daarom het hoofdeinde tegen de muur op het zuiden te plaatsen.
  4. Het bed moet zo staan dat er ruimte is zowel aan de zijkanten als aan de voeten. Dat wil zeggen, het mag niet aan een muur worden bevestigd. Een bed in een hoek kan de juiste stroom van positieve energie belemmeren.
  5. Plaats uw bed niet onder lage balken, schuine plafonds of plafonds. Vanuit het oogpunt van Feng Shui mag er voor het slapen gaan niets boven het bed hangen. En als het moet, is het ideaal om te zoeken naar elementen die een lichte uitstraling hebben en niet direct naar het bed wijzen.

Feng Shui is een kunst en kan niet in een dag worden geleerd. Als u echt geïnteresseerd bent in het creëren van een huis volgens wat Feng Shui voorstelt, kunt u altijd een professional raadplegen. Tegenwoordig kan dit proces online worden uitgevoerd, hoewel face-to-face de voorkeur heeft.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: