Decoratie-ideeën

Alles wat je moet weten over thermische gordijnen

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Thermische gordijnen zijn een uitstekende optie als het gaat om het beschermen van een bepaalde kamer in huis, tegen de lage temperaturen die kenmerkend zijn voor de winter. Bovendien helpen dit soort gordijnen om de kamer in kwestie geluiddicht te maken en in alle opzichten meer comfort te bereiken.

In het volgende artikel zullen we meer in detail met je praten over thermische gordijnen en hoe je degene kiest die perfect past bij de decoratie van de kamer die je wilt.

Wat is een thermisch gordijn

Een thermisch gordijn wordt gekenmerkt door het feit dat het warmte vasthoudt in een bepaalde kamer en het beschermt tegen de kou buiten. Het is een goedkope en effectieve manier om ervoor te zorgen dat het huis de kou van de winter niet voelt. Daarnaast kan een thermisch gordijn ook helpen om een kamer te isoleren van de hitte van de zomermaanden.

Dit soort gordijnen kan worden geplaatst in het deel van de kamer dat je wilt of de voorkeur geeft. De installatie is vrij eenvoudig, dus je zult nauwelijks problemen hebben wanneer komt het plaatsen. Op de markt vindt u een grote verscheidenheid aan dit soort gordijnen, zodat u zonder problemen degene kunt vinden die u het leukst vindt.

Voordelen van thermische gordijnen

 • Het eerste grote voordeel van dit type gordijnen is dat ze helpen een kamer te isoleren tegen een zeer betaalbare prijs. Om het meeste uit thermische gordijnen te halen, is het belangrijk om goede isolatie van de ramen in de kamer.
 • Dankzij thermische gordijnen is het zogenaamde cold wall effect helemaal af. Vaak wordt een kamer warm gemaakt, maar de kou buiten maakt de muur van die kamer erg koud. Als je besluit een thermisch gordijn te gebruiken, verdwijnt het onaangename effect van de koude muur onmiddellijk.
 • Thermische gordijnen helpen ervoor te zorgen dat de temperatuur van een kamer voldoende en ideaal is. Dit kan zowel in de winter als in de zomer worden bereikt.
 • Met thermische jaloezieën kunt u niet alleen een kamer isoleren van de temperatuur,, maar ze zijn ook optimaal als het gaat om het isoleren van geluid of zicht van buitenaf.

Hoe kies je het juiste thermische gordijn

Op de markt vind je thermische gordijnen van alle soorten en klassen. Het grote verschil van elk van hen is te wijten aan het type materiaal waarmee ze zijn vervaardigd:

 • Allereerst kun je de PET-gordijnen vinden. Ze zijn een van de meest gevraagde omdat ze behoorlijk resistent zijn en perfect zijn voor het isoleren van een kamer in het huis van de lage temperaturen buiten.
 • Er zijn ook thermische PVC-gordijnen. Het goede aan dit type materiaal is dat het niet alleen isoleert tegen hitte of kou, maar ook helpt om de betreffende ruimte geluiddicht te maken.
 • Als je de voorkeur wilt geven aan het decoratieve element, is het handig dat je kiest voor thermische gordijnen gemaakt met fleece.
 • Ten slotte zijn er thermische gordijnen gemaakt van wol. Het is een volledig natuurlijk materiaal waarmee je de kamer kunt beschermen tegen kou of hitte .
 • Afgezien van het materiaal waarvan ze zijn gemaakt, moet je voordat je een thermisch gordijn aanschaft ook rekening houden met hun prijs en of ze het milieu respecteren.

De prijs van thermische gordijnen

De prijs kan sterk variëren door een aantal aspecten of factoren:

 • Het materiaal waarmee het is gemaakt.
 • De afmetingen van het thermische gordijn.
 • Het merk van het product.

Daaruit kun je gordijnen vinden voor verschillende prijzen: van ongeveer 20 euro tot ongeveer 100 euro. De goedkoopste zijn die gemaakt met PET of PVC. In het geval dat u kiest voor thermische gordijnen gemaakt met een materiaal zoals fleece, is de prijs iets hoger. In dat laatste geval vind je gordijnen voor de prijs van 40 euro.

De duurste thermische gordijnen op de markt zijn die van wol. Ze kosten meestal rond de 100 euro en zijn ook ingewikkelder in onderhoud of verzorging.Omdat ze echter zijn gemaakt met natuurlijke materialen, dragen ze bij aan de zorg voor het milieu en silan op een effectieve manier.

Kortom, thermische gordijnen zijn perfect als het gaat om het isoleren van een bepaalde ruimte in huis. Deze gordijnen zijn ideaal om ze voor de ramen te plaatsen en zo een aangename temperatuur te bereiken hoe warm of koud het ook buiten is. Het beste van deze gordijnen is dat ze zowel effectief als goedkoop zijn. In de overgrote meerderheid van de gevallen helpen ze de kamer te isoleren van geluid van buitenaf en zorgen ze voor een belangrijke decoratieve toets.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: