Decoratie-ideeën

Wat is populairder: gordijnen of jaloezieën?

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Zowel gordijnen als jaloezieën stellen ons in staat het buitenlicht te filteren en bieden ons privacy in huis. Ieder doet het echter op een andere manier, via verschillende installatie- en openingssystemen die min of meer geschikt kunnen zijn voor ons huis. Dus welke kost meer? Gordijnen of jaloezieën?

Er is geen eenduidig antwoord op de vraag. Jaloezieën verwierven jaren geleden grote bekendheid omdat ze een modern alternatief, precies, vertegenwoordigen voor gordijnen. Esthetisch waren ze meer geschikt om de ramen van moderne huizen te versieren en ze werden in de mode.De gordijnen slijten echter veel en tegenwoordig is het nog steeds gebruikelijk om tussen de twee te debatteren. Hoe kies je dan tussen het een en het ander? Nadenken over de verkoop en nadelen van elk van hen.

Gordijn 1. f. Stof die meestal aan deuren en ramen hangt als ornament of om te isoleren van licht en van buitenaf.

Gordijnen zijn een geweldig praktisch hulpmiddel om privacy in onze huizen te krijgen en de zonnestralen te filteren om de helderheid van een bepaalde kamer aan te passen. Maar ze hebben ook een grote decoratieve kracht en laten ons toe om de slaapkamer, de woonkamer of de eetkamer aan te kleden.

Wat betreft de ondoorzichtigheid van het gordijn, u kunt kiezen uit een breed scala aan mogelijkheden en zelfs meerdere combineren om de kamer op elk moment van het jaar aangenaam te maken. en omstandigheid.Verschillende vragen zullen u helpen beslissen tussen een doorzichtige, een ondoorzichtige of een combinatie van beide: Wat voor gebruik gaat u de kamer geven? Op welke uren van de dag schijnt de zon? Is het een erg warme kamer in de zomer of erg koud in de winter? Kunnen je buren je vanuit andere ramen zien?

Gordijnen verloren de strijd tegen jaloezieën omdat ze een meer traditionele optie vertegenwoordigden, maar we hebben geverifieerd dat gordijnen perfect passen in moderne en hedendaagse omgevingen, want dat zouden we niet doen zoveel zorgen maken over welke in welke omgeving past als welke we leuker vinden of ons meer voordelen biedt dan de andere.

De voordelen

  • Gordijnen bieden meer controle over de hoeveelheid licht die de kamer binnenkomt door te spelen met de opening, stoffen en lagen.
  • Ze kunnen worden gemaakt in een grotere variëteit aan stoffen, kleuren en patronen.
  • Ze brengen dynamiek in de kamer door mee te bewegen met de doorgang of de wind.
  • Ze bieden meer maatwerk. Ze kunnen worden geknipt, nieuwe ontwerpen worden toegevoegd, de staven worden gewijzigd

Blind

1. m. Gordijn uit één stuk, dat verticaal wordt verzameld.

Samengesteld uit één stuk de jaloezieën worden verticaal verzameld, in tegenstelling tot gordijnen, en stellen ons in staat om een barrière te trekken tussen de buitenkant en het interieur van ons huis. Ze helpen het licht te filteren en voorkomen dat de binnenkant van de kamer van buitenaf wordt gezien, waardoor we worden beschermd tegen nieuwsgierige blikken.

Afhankelijk van hun openingsmechanisme kunnen jaloezieën worden geclassificeerd als rolgordijnen, wanneer ze aan de bovenkant rond een buis worden gerold, of vouwen wanneer de schaduw in opeenvolgende plooien wordt verzameld dankzij tot een systeem van snaren en staven.

De eigenschappen van de stof waarmee de jaloezieën zijn gemaakt en die meer of minder licht in de kamer laten, stellen ons ook in staat ze in verschillende groepen in te delen. Aan de ene kant de doorzichtige, die het licht doorlaten maar voorkomen dat het erdoorheen wordt gezien. En aan de andere kant de ondoorzichtige die licht volledig blokkeren en als een barrière tegen hitte fungeren. Bovendien kunnen we niet nalaten die te noemen met Scherm technische stof,die het binnendringen van UVA-stralen voorkomt, ons isoleert van de hitte en kou buiten en ons verschillende openingsgraden biedt.

Nu je de belangrijkste kenmerken van jaloezieën kent, zal het heel gemakkelijk voor je zijn om enkele van hun voor- en nadelen af te leiden. Maar we gaan je niet vragen om het te doen, we hebben het zelf al gedaan. Je hoeft alleen maar te blijven lezen om erachter te komen of ze niet alleen modieus zijn, maar ook functioneel in je huis.

De voordelen

  • De verankeringssystemen zijn eenvoudig, waardoor een installatieproces binnen handbereik is.
  • Ze zijn een zeer gewaardeerde optie als het gaat om het aankleden van ramen in krappe ruimtes.
  • Ze zijn gemakkelijker te onderhouden; ze kunnen worden schoongemaakt met een doek die is bevochtigd met een milde zeepoplossing.
  • Ze zijn goedkoop, binnen het bereik van elke zak.
  • Ze zijn veilig voor kinderen; de trekkoorden van het sluitsysteem zijn verborgen of verdwijnen.

Dus, gordijnen of jaloezieën? We zouden kunnen zeggen dat jaloezieën altijd een geweldig voorstel zijn voor wie op zoek is naar een alternatief voor het traditionele. Bovendien zijn ze waarschijnlijk de beste optie om de ramen in moderne ruimtes met een minimalistische snit aan te kleden. We kunnen over mode praten met jaloezieën, maar niet met gordijnen, hoewel die er altijd al zijn geweest.Omdat ze warmte en elegantie geven en de stijl van een kamer bepalen. Dus als de vraag is wat is er meer nodig? Het antwoord is het gordijn. Als de vraag is welke in de mode is? Dus het antwoord is waarschijnlijk de blinde.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: