Decoratie-ideeën

Laminaat leggen tussen kamers

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Laminaatvloeren zijn een uitstekende optie om bestaande woningen te transformeren. Ze kunnen ook in alle kamers worden geplaatst, waardoor ze uniformiteit aan het geheel geven en de kamers ruimer laten lijken. Maar hoe laminaat leggen tussen kamers?

De voordelen van wedden op laminaatvloeren zijn talrijk, maar een van de belangrijkste is hun eenvoudige installatie Om ze te installeren is het niet nodig om de oude vloer te verwijderen als deze waterpas en genoeg met het plaatsen van de planken met een "klik". Het lijkt eenvoudig en dat is het ook, zoals je in dit artikel zult ontdekken.

Dezelfde verdieping door het hele huis

Jarenlang was het gebruikelijk in huizen om verschillende vloeren te plaatsen in keukens en badkamers, kamers die vloeren nodig hadden die beter bestand waren tegen vocht dan het hout dat normaal in de rest van het huis werd gebruikt. Tegenwoordig hebben zowel laminaatvloeren als vochtbestendige vinylvloeren ervoor gezorgd dat door het hele huis dezelfde vloer leggen functioneel.

Maar het is niet alleen functioneel, het is ook een esthetisch aantrekkelijk alternatief. Vooral in kleine huizen waarin er niet te veel vierkante meters zijn en er wordt besloten om ruimtes te openen, aangezien dezelfde verdieping bijdraagt aan uitbreiding ervan. Maar is dit de enige reden om ze te verenigen? Helemaal niet!

 • Het plaatsen van dezelfde verdieping verenigt het ontwerpschema van het huis. Een bijzonder aantrekkelijk kenmerk in huizen waar de woonkamer en keuken of slaapkamer en badkamer ruimte delen, omdat ze bijdragen aan hun harmonie.
 • Door uniformiteit aan de vloer te geven en geen veranderingen in deuropeningen te creëren, lijken de kamers bovendien ruimer.
 • De risico's van struikelen verdwijnen die niveauverschillen kunnen veroorzaken als gevolg van veranderingen in trottoirs.
 • We hebben een veel meer huidige en minimalistische sfeer.

Voordelen van laminaatvloeren?

We hebben uitgebreid gesproken over de voordelen van laminaatvloeren, een vloer die in lagen is vervaardigd op basis van een vezelplaat met hoge dichtheid die op een waterdichte manier is verlijmd en verdicht, als we onszelf niet gaan herhalen. We bespreken alleen de belangrijkste, en als je geïnteresseerd bent kun je meer voor- en nadelen lezen in ons vorige artikel.

 • Slijtagebescherming: De meerlaagse afwerking biedt een niveau van slijtvastheid dat de normale eisen van commerciële omgevingen overtreft.
 • Hypoallergeen en antibacterieel: Bacteriën hebben voedsel en vocht nodig om te gedijen en het hermetisch afgesloten, gemakkelijk schoon te maken oppervlak van kwaliteitslaminaatvloeren voorkomt dat ze dit doen. Dit zorgt op een natuurlijke manier voor een hoge mate van hygiëne, zonder chemische antiseptica. Ze zijn dus een interessant alternatief voor wie huisdieren heeft.
 • Eenvoudig schoon te maken: Het hermetisch afgesloten oppervlak voorkomt vuilophoping en een toplaag van hars maakt het gemakkelijk schoon te maken. Een stofzuiger en een dweil volstaan voor dagelijks onderhoud. En af en toe een dweil met weinig water en niet-schurende producten.
 • Eenvoudige installatie: De installatie is snel en eenvoudig, de planken klikken op hun plaats. Om ze te installeren, is het niet nodig om de oude bestrating te verwijderen; Het kan worden geïnstalleerd op cement, graniet, vinyl, hout, enz. zolang het maar droog en vlak is.
 • Grote verscheidenheid aan functies en kwaliteiten Er zijn genoeg variëteiten om te zeggen dat het aanpasbaar is. We kunnen ze vinden met verschillende oppervlakteweerstanden om ze aan te passen aan het gebruik, met meer of minder weerstand tegen vocht afhankelijk van de bestemming van de installatie, in verschillende maten lamellen, enz.

Hoe laminaat leggen?

Laminaatvloeren kunnen op andere vloeren worden gelegd, maar u moet ervoor zorgen dat het oppervlak vlak en homogeen is Het grootste nadeel van dit type vloer is de zwakte voegen en het bereiken van een homogeen oppervlak is essentieel, zodat ze niet opengaan of buigen en het minder resistente interieurmateriaal blootleggen. Is de ondergrond niet vlak? Corrigeer eventuele onregelmatigheden met mortel en smeer een zelfnivellerende pasta uit als ze complexer zijn.

Het is ook essentieel dat het oppervlak droog is; als er vocht is, is het raadzaam om eerst de oorzaak ervan te verhelpen. Je wilt toch geen nieuwe vloer bovenop een slechte leggen die in de nabije toekomst de eerste zal beschadigen, toch?

Kliksysteem

Zodra het oppervlak is voorbereid, is het leggen van de laminaatvloer de volgende vraag. Laminaatvloeren zijn zeer dun, tussen de 7 en 12 mm dik en worden zwevend gelegd, meestal met een 'klik'-systeem. Deze klik waar we het over hebben kan zijn:

 • Hoekklik: De lamellen worden verbonden door het stuk in een hoek van 45° op te tillen en de tand in de groef te plaatsen. Nadat je het hebt geplaatst, moet je het stuk laten zakken totdat je de klik hoort.
 • Eenvoudige klik: de lamellen rusten op de grond, zonder de stukken op te tillen. Zodra het lipje in de gleuf is gestoken, duwt u het stuk eenvoudig samen om het volgende te verbinden.

Laminaatvloeren met het "easy click"-systeem besparen installatietijd en arbeid. Om ze te installeren, hoef je alleen maar de isolatierol door de kamer te spreiden, zodat deze ongeveer 10 cm door de plinten van de muren steekt, en wiggen naast de muren te plaatsen, om los mogelijke uitbreidingen op .

Als je klaar bent, begin je met het plaatsen van het eerste bord aan het ene uiteinde van de kamer met de tong tegen de muur. Voltooi de eerste regel naar de andere kant van de kamer door de stukken langs de zijkant aan elkaar te passen en begin dan met de volgende rij. Plaats alle lamellen op de vloer, monteer de zijkanten en duw ze met de lipjes richting de sleuven van de vorige rij totdat je de klik hoort.

Op deze manier zul je de nodige rijen moeten voltooien om de kamer compleet te maken, de gaten opvullen naast de muur met kleinere planken die je op maat moet zagen een zaag of een decoupeerzaag.

Nu je weet hoe je laminaat moet leggen, zou je het dan zelf durven doen?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: