Interieur

Hedendaagse metalen balustrades voor je trap

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Ladder1. f. Reeks treden die twee vlakken op verschillende niveaus in een gebouw of terrein met elkaar verbinden en die worden gebruikt om op en neer te gaan

Dit is de eerste betekenis van «trappen» in het RAE-woordenboek. Zoals vandaag bedacht, heeft de trap echter veel meer dan alleen een praktische betekenis in onze huizen. Ze zijn ook een element met een grote esthetische kracht, in staat om een hele ruimte te transformeren.

Trap en balustrade gaan hand in hand voor zowel veiligheid als imago. Beide elementen worden in tal van woningen het middelpunt.Iets dat ons niet zou moeten verbazen in ontwerpen zoals degene die we je vandaag laten zien en die aantrekkelijke metalen balustrades als hoofdrolspelers hebben.

De trap die we vandaag in Bezzia wilden laten opvallen, heeft bepaalde kenmerken gemeen. De eerste is, zoals we al hebben vermeld, de metalen leuningen waarmee ze worden aangevuld. De tweede heeft te maken met de stijl van het complex, die we zouden kunnen classificeren als eigentijds Naast deze eerste algemene classificatie hebben de metalen balustrades die we vandaag aanwijzen weinig of niets dat we zouden kunnen classificeren als

Industrieel geïnspireerd

Gedurende de laatste decennia zijn veel ontwerpvoorstellen geïnspireerd door de industriële stijl. Trappen zijn geen uitzondering en die ontworpen om te passen in een van die New Yorkse lofts uit een tijdschrift hebben een grote bekendheid gekregen in huizen, zowel in deze stijl als in hedendaagse stijlen.

We kunnen ze combineren met betonnen trappen om een rauwe en echt industriële look te krijgen. De combinatie hiervan met metalen trappen of houten treden komt vaker voor en is ook vriendelijker in moderne eengezinswoningen.

De metalen balustrades van deze stijl drinken uit de industriële stijl maar presenteren een meer verfijnd ontwerp. Zwart blijft de meest populaire kleurkeuze, een veilige waarde, maar wit springt eruit als een ideaal voorstel om dit element te benadrukken en tegelijkertijd te verzachten.

Minimalistisch

Deze metalen balustrades hebben ogenschijnlijk eenvoudige ontwerpen. Hoewel eenvoudig niet het meest geschikte woord is om ze te beschrijven. Het zou waarschijnlijk passender zijn om te zeggen dat een strak ontwerp hebben. Een ontwerp dat ondanks zijn relatieve eenvoud en juist daardoor de aandacht trekt.

Zoals je kunt zien in de afbeelding direct boven deze paragraaf, hebben balustrades met zowel rechte als gebogen lijnen onze aandacht getrokken. Over het algemeen geven degenen met rechte lijnen kracht en orde aan de ruimte, omdat ze de voorkeur hebben voor het inrichten van traditionele ruimtes.

Gebogen balustrades, van hun kant, dragen bij aan het verzachten en verbeteren van de doorstroming van ruimtes. Dit zijn de favorieten voor het decoreren van ruimtes met een rustiek karakter of wabi sabi-stijl waarin er geen decoratieve concurrentie is in de buurt van de trap.

Atrevidas

Of vanwege het ontwerp of de kleur er zijn metalen balustrades die vreselijk gedurfd zijn en waarmee maar weinigen durven. Degenen die dat wel doen, winnen meestal door een unieke ruimte te bereiken die men onbewust op het netvlies registreert en nooit meer vergeet.

De ondoorzichtige trappen in felle kleuren zijn een geweldig alternatief om van dit element het middelpunt te maken van een modern en minimalistisch interieur in wit. Een ander voorstel dat we het leukst vinden, is om te wedden op balustrades met geometrische motieven en van vloer tot plafond die de trappen integreren alsof het een groot decoratief geheel is. Ze laten je niet alleen op en neer gaan, maar kunnen ook planken worden voor je boeken in een geweldige ruimte om je hangplanten neer te zetten en een natuurlijke toets aan de kamer te geven

Een andere factor die bepa alt of een reling de aandacht trekt, is het contrast dat het maakt met de trap. Een verandering van materiaal, lijn of kleur kan de prominentie van de leuning voor de trap accentueren. Hou je van dit soort metalen balustrades om de trap aan te kleden?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: