Interieur

Hoe een kleine keuken te organiseren

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Kleine keukens zijn een uitdaging Ruimte maken voor alles wat we nodig hebben om te koken zonder afbreuk te doen aan de functionaliteit en het comfort van deze ruimte wordt vaak een puzzel. Puzzel die we je vandaag helpen oplossen, zodat het ontwerpen van je keuken een hoofdpijndossier wordt.

De meters zijn de meters en we kunnen ze niet veranderen. Wat we kunnen doen is spelen met de verdeling, de meubels en de kleuren om een kleine keuken te optimaliseren en goed te organiseren. De keuken zal niet alleen groter lijken als we goede keuzes maken, maar ook praktischer en zo blijft koken een plezier.

De verdeling

Met een goede indeling kun je genieten van elke centimeter van je keuken, maar hoe doe je dat goed? Als uw keuken smal en langwerpig is, is de verdeling in "L" meestal het beste alternatief, terwijl als het vierkant is, de configuratie in "U" de beste bondgenoot wordt.

Als de keuken smal en lang is, is de "L"-configuratie de beste optie om een doorgang te creëren waarmee je comfortabel door de keuken kunt bewegen. Je hebt twee muren om kasten te plaatsen en je zult beide van vloer tot plafond moeten gebruiken als de keuken erg klein is en het maximaliseren van de opslagruimte een noodzaak is. Daarnaast benut je de ruimte beter als je de spoelbak aan de ene muur plaatst en de koelkast, oven en magnetron aan een andere muur.

De «U»-indeling van de meubels daarentegen is degene die de meeste en beste meters in vierkante keukens perst met een minimale breedte van 240 centimeter. Waarom 240 centimeter? Je zult je afvragen. Zoals je kunt zien, is het de breedte die ervoor zorgt dat je de kasten zonder problemen kunt openen en verplaatsen zonder je beperkt te voelen.

Is je keuken vierkant maar smaller? U hoeft deze opstelling niet op te geven. U hoeft alleen maar het hoofdmeubel in L te plaatsen en smallere meubelen aan de andere zijde te plaatsen. Meubels van 25 centimeter diep met schuifdeuren zijn een geweldige bondgenoot voor het organiseren van glazen potten met peulvruchten, ontbijtgranen, zaden en kruiden, maar ook voor het opbergen van kleine apparaten, kommen of kopjes.

De meubels

Eenvoud is de sleutel om een kleine keuken groter te laten lijken dan hij is. Sommige keukenmeubels in een minimalistische stijl (licht, met zuivere lijnen en weinig ornamenten) zullen helpen om een schoner beeld te krijgen.Je hebt waarschijnlijk al gemerkt dat het in dit type keuken ook gebruikelijk is om handgrepen en elektrische apparaten met panelen te verbergen om zo doorlopende vlakken te verkrijgen. Het is geen toeval, het zijn hulpmiddelen om de keuken visueel te verlengen.

Ook belangrijk bij het organiseren van een kleine keuken is in te zetten op verticaliteit. Elke centimeter van vloer tot plafond benutten is de sleutel tot het maximaliseren van opslagruimte en het verkrijgen van functionaliteit. Benut elke centimeter van de onderkasten door te investeren in oplossingen waarmee je zonder al te veel moeite elke hoek kunt bereiken en plaats verschillende opbergoplossingen bovenaan die reiken tot aan het plafond.

Het combineren van gesloten opbergoplossingen met andere open oplossingen die de keuken laten ademen, is de slimste manier om de keuken a priori in te richten.Maar kunt u om esthetische redenen opslagruimte opgeven? Ons advies is om in te zetten op kleine open planken die niet te veel ruimte van de kasten innemen maar wel een grote decoratieve kracht hebben. Als? Creëer een kleurcontrast tussen planken en kasten.

De bestelling

Order is altijd belangrijk, maar in een kleine keuken is dat nog belangrijker. Als je de mogelijkheid hebt, ontwerp dan de kasten en denk na over wat je erin gaat doen om verschillende opbergoplossingen aan te passen aan hen; Het zal duurder zijn om het op deze manier te doen, maar je krijgt wel functionaliteit.

Als je kasten er al staan, investeer dan in oplossingen die je helpen ze te optimaliseren. Meet elke kast goed op, denk na over wat je erin wilt opbergen en wend je tot winkels gewijd aan het organiseren van het huis om voor elk geval de meest geschikte oplossing te vinden. Doe niet gek.Met enkele uitneembare dienbladen, enkele bakken aangepast aan de grootte van de kast en enkele tussenschotten kun je zonder problemen een kleine keuken organiseren.

De tafel

Als we een kleine keuken inrichten, is een van onze angsten dat we een tafel moeten opgeven. Is dat je angst? Vergeten. Als ontbijten of eten in de keuken je prioriteit is vandaag de dag zijn er fantastische systemen waarmee je zelfs in de kleinste ruimte een tafel kunt hebben.

Inklapbare keukentafels zijn een van de meest economische oplossingen. Aan de muur bevestigd, nemen ze in gesloten toestand nauwelijks ruimte in en zijn ze perfect voor het hosten van maximaal drie diners in de keuken. Ben je op zoek naar een moderner en verfijnder systeem om de tafel in de keuken te integreren? Er zijn. Het zijn op maat gemaakte verwijderbare en/of opvouwbare ontwerpen, geïntegreerd in het keukenmeubilair zelf.

Naast het zorgen voor de esthetiek van het meubilair, zodat de keuken groter lijkt en de opslagruimte te maximaliseren, moet je bij het organiseren van een kleine keuken prioriteiten stellen en je behoeften minimaliseren materialen als je wilt slagen, houd er dan rekening mee! Een keuken waarin je meer dingen kwijt wilt dan er passen, zal zelden functioneel zijn.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: