Interieur

Hoe keukenkasten schoon te maken

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Het handhaven van een goede hygiëne in de keuken is essentieel. Het is de plaats waar we voedsel hanteren en bereiden en dit zou reden genoeg moeten zijn om een dagelijkse schoonmaakroutine aan te houden. Maar daarnaast is het nodig om te weten hoe keukenmeubels grondiger moeten worden schoongemaakt.

Gewennen aan het opruimen van de keuken na het bereiden van eten en elke avond tien minuten besteden aan het schoonmaken van deze ruimte kan voldoende zijn om een optimaal niveau van hygiëne te behouden. Doe je het meestal? Vandaag hebben we het uitgebreid over de keukenreiniging, met de nadruk op het reinigen van meubels, oppervlakken en apparaten.

De meubels

Hout speelt een hoofdrol in onze keukens. Het is een van de meest populaire materialen bij de vervaardiging van meubels en een van de meest gewilde materialen dankzij zijn weerstand en duurzaamheid. Hoewel het nodig zal zijn goed onderhoud zodat ze hun mooie uiterlijk niet verliezen.

Het is aan te raden om de keukenkasten om de dag schoon te maken met een licht vochtige doek om stof en vuil te verwijderen dat zich vooral ophoopt in voegen en reliëfs. De afwerkingen van het keukenmeubilair beschermen het tegen mogelijke krassen en vocht. Het is echter nooit aan te raden om overtollig water of schurende producten zoals bleekmiddel of ammoniak te gebruiken voor het reinigen, om dit te vermijden.

Keukenkasten worden erg blootgesteld aan vuil en vet, dus een keer per week is het handig om een diepere reiniging uit te voeren met een zachte spons en een warmwateroplossing en neutrale zeep. Als je het vet te veel laat ophopen - we moeten er niet bij komen - kan het ook nodig zijn om witte azijn te gebruiken om het te behandelen. U kunt het onverdund of licht verdund op een doek gebruiken om kasten schoon te maken. Als je klaar bent, spoel je de kasten uit, veeg je ze af met een droge doek en laat je de keuken geventileerd zodat ze goed kunnen drogen.

Roestvrijstalen oppervlakken

Nieuwe decoratietrends hebben de rol van roestvrij staal in onze huizen vergroot. Naast het vinden van dit materiaal in kleine en grote elektrische apparaten,doen we het ook in keukenwerkbladen en meubels in industriële stijl.

Roestvrij staal is een enigszins poreus materiaal en neemt dus niet veel resten op. Het schoonmaken is relatief eenvoudig, al moet je wel opletten hoe en waarmee je het schoonmaakt om het niet te beschadigen. Het is een materiaal dat gemakkelijk krast, dus gebruik hiervoor altijd eenzachte microvezeldoek.

Naast de doek heb je een schoonmaakmiddel nodig. Voor RVS kunt u specifieke producten gebruiken, maar dat hoeft niet. Er zijn veel huisoplossingen om het gebruik van dit soort chemicaliën te vermijden, zoals zuiveringszout en azijn De eerste wordt gebruikt als poeder op oppervlakken en kan worden gemengd met water of azijn om schoon te maken en polijst dit materiaal.

De gootsteen

Om de gootsteen schoon te maken, waar normaal gesproken zowel kalk als vet zich ophopen, gebruiken we eerst zuiveringszout, dat we met een vochtige spons in dezelfde richting als het afwerkingspatroon verspreiden. Vervolgens spuiten we de azijn met behulp van een spuitfles en laten het 10 minuten inwerken. De azijn reageert met de baking soda en er wordt een schuim gevormd dat ons zal helpen alle vuil kleefde aan het gootsteenoppervlak.Na 10 minuten hoeven we alleen de gootsteen met water af te spoelen en met een doek af te drogen om hem schoon en glanzend te maken.

De koelkast

Het is essentieel om de koelkast wekelijks schoon te maken en te desinfecteren, zodat je er zeker van kunt zijn dat het voedsel dat je erin bewaart in de beste omstandigheden verkeert. Profiteer van de dag waarop u de aankoop doet, wanneer deze bijna leeg is en voordat u hem weer vult, om het gemakkelijker te maken.

Om de koelkast schoon te maken, is deze leeg en verwijder de planken, planken, lades en alles wat verwijderbaar is. Zet een wasbak klaar of vul de gootsteen met lauw water en voeg een flinke scheut witte azijn en een eetlepel zuiveringszout toe. Maak alle items die je uit de koelkast hebt gehaald schoon met dit mengsel en droog ze af met een doek.

Maak vervolgens een spray met water en witte azijn. Spuit het mengsel op de wanden van de koelkast en reinig de binnenkant met dit mengsel en een schuursponsje. Droog af met een schone, met water bevochtigde doek en verwijder al het vuil van de voegen.

Conclusies

Naast het opruimen van de keuken na gebruik, is het aan te raden om elke avond het keukenmeubilair schoon te maken met een vochtige doek en het werkblad in te zepen met een zacht schuursponsje. U kunt dit doen terwijl u de reinigingsoplossing die is gebruikt om de gootsteen schoon te maken 10 minuten laat inwerken. Dan hoef je alleen nog maar de vloer te schrobben, zodat je het koken tot de volgende dag kunt vergeten.

Een meer grondige schoonmaak zal de keuken niet elke week schaden dit omvat het schoonmaken van zowel de koelkast als andere elektrische apparaten, door de stappen te volgen die we je lang geleden in Decoora hebben aanbevolen. En ook de binnenkant van de kasten moet je minimaal één keer per maand onder handen nemen.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: