DIY

Hoe watervlekken op ramen en spiegels te verwijderen

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Het is herfst, een tijd van het jaar waarin het normaal is dat de regen vlekken op de ruiten veroorzaakt, waardoor het schoonmaken van de ruiten verpest wordt. Misschien denkt iemand dat dit water de ramen zal reinigen, maar de realiteit is anders.

Regenwater komt binnen, vergezeld van wat residu dat, gemengd met het stof dat de ramen kunnen hebben, vlekken veroorzaakt die soms erg moeilijk te verwijderen zijn. Zodat je je hier geen zorgen meer over hoeft te maken, delen we vandaag een reeks huismiddeltjes waarmee je een einde kunt maken aanwatervlekken op ramen en spiegels.

Ramen schoonmaken is geen bezigheid die de meesten van ons leuk vinden, maar het moet wel gebeuren. Behalve dat het onaangenaam is om vies glas te zien, laten ze niet toe om te profiteren van al het licht dat door de ramen binnenkomt, en om te profiteren van natuurlijk licht, is het vooral belangrijk bij deze tijd van het jaar waarin de dagen zo kort zijn Let dus op onze volgende tips.

Algemene tips

De ramen schoonmaken is toch geen mysterie? Het hangt er allemaal vanaf of we er meer of minder moeite voor willen doen. Om het werk te optimaliseren, zijn er bepaalde tips die u niet moet doorlopen en die we, voordat we beginnen met het opsommen van enkele huismiddeltjes, belangrijk vinden om te delen.

  • Kies een goede dag om de ramen schoon te maken, en begrijp een goede dag als één dag bewolkt, geen regenvoorspellingNiet alleen wordt het werk minder vermoeiend, maar je vermijdt ook reflecties die het moeilijk maken om het resultaat goed te zien. Daarnaast droogt het product dat je gebruikt niet te snel, waardoor je prettiger kunt werken. Dit advies is vooral belangrijk als je azijn of citroen gebruikt.
  • Glas moet in een zigzagpatroon worden gereinigd, bij voorkeur in tegengestelde richting van binnen en van buiten. Dat wil zeggen, als je ze aan de buitenkant van boven naar beneden schoonmaakt, kun je dat beter van rechts naar links aan de binnenkant doen. Zo kun je vlekken snel herkennen.
  • Als het glas erg vuil is, kan het raadzaam zijn om eerst zeepwater en een spons te gebruiken.

Witte azijn en/of citroensap

De antibacteriële, antiseptische en schimmelwerende eigenschappen van azijn maken het een geweldige oplossing voor het schoonmaken van onze huizen. Het is erg nuttig om mogelijke bacteriën, ziektekiemen en schimmels in, in dit geval, glas en ramen te verwijderen.

Verdun witte azijn en water in gelijke delen in een spuitbus. Sproei direct daarna de vloeistof op het glas dat u gaat reinigen en neem direct daarna af met een microvezeldoek. Druk op het glas zodat de azijn de watervlekken verwijdert. Als je klaar bent met het schoonmaken van ramen met azijn en voordat het opdroogt, neem je nog een schone, droge doek en veeg je het over het hele oppervlak.

Citroen is een krachtige natuurlijke reiniger net als witte azijn. Je kunt het op dezelfde manier gebruiken door de kristallen te besproeien met verdund citroensap om alle watervlekken op de ramen en spiegels te verwijderen. Maar als de vlekken te hard zijn om te verdwijnen, moet je ze misschien wel onverdund gebruiken.

Wat als je ze mixt? Azijn is een geweldige reiniger, maar het heeft een geur die voor velen onaangenaam kan zijn.Combineer een kopje water met het sap van een citroen en een scheutje azijn. Het citroensap verzacht de geur van deze reinigingsoplossing en maakt de taak een beetje aangenamer.

Maizena of maïszetmeel

Maïszetmeel is perfect voor het reinigen van elk type oppervlak. Meng drie eetlepels maïzena in anderhalve liter water Drenk een zachte doek of spons in het mengsel en veeg het over het hele oppervlak van het raam. Laat het vervolgens een paar minuten intrekken en veeg, voordat het begint te drogen, nog een schone, vochtige doek af om eventueel achtergebleven stijfsel te verwijderen. Het raam is helemaal schoon en zonder vlekken.

Wil je dat je oplossing voor het verwijderen van watervlekken ook een desinfecterende kracht heeft? Voeg een scheutje azijn toe aan de oplossing. Azijn heeft een desinfecterende kracht, omdat het azijnzuur bevat, een krachtige bondgenoot om ons huis schoon te maken.

Gerelateerd artikel:Hoe azijn te gebruiken voor huishoudelijke reiniging

Baking Soda

Een ander perfect product voor het schoonmaken van ons huis is zuiveringszout. Meng wat zuiveringszout met water totdat je een soort pasta krijgt Begrepen? Neem nu een microvezeldoek, neem wat van deze pasta en verwijder alle watervlekken.

Spoel ten slotte de ruiten met water en een doek om de resten bakpoeder en opgehoopt vuil te verwijderen.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: