Decoratie-ideeën

Wandspiegels, een zeer decoratieve oplossing

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Je muren zijn leeg en je weet niet hoe je ze moet decoreren? Wandspiegels worden daarvoor een fantastisch hulpmiddel. Ze helpen niet alleen licht te reflecteren, waardoor ze de kamer visueel vergroten en verlichten, maar ze voegen ook stijl toe aan de muren en stellen je in staat om je te concentreren op je favoriete meubels.

Wandspiegels zijn essentieel in de badkamer en erg praktisch in de slaapkamer en zelfs in de hal om accessoires te plaatsen of ons haar te fixeren voordat we van huis gaan.Maar daarnaast zijn ze een fantastisch decoratief element mits goed gekozen. En het is dat elk type spiegel waar we het vandaag over hebben je huis een heel andere stijl zal geven.

Waarom de muren versieren met spiegels?

We hebben veel manieren om de muren te decoreren, dus waarom zou je een spiegel of een set spiegels kiezen om dit te doen? Er zijn zowel praktische als decoratieve redenen om een decoratieve spiegel in een kamer op te nemen. En niet één, niet twee, niet drie

  • Ze vergroten ruimtes visueel. Door spiegels op strategische plaatsen te plaatsen, kun je ruimtes meer diepte geven.
  • Ze helpen het natuurlijke licht te maximaliseren. Een goed gebruik van natuurlijk licht kan een aanzienlijke besparing op de elektriciteitsrekening opleveren. Bovendien helpt het maximaliseren van natuurlijk licht om binnenruimtes aantrekkelijker te maken.
  • Ze laten meubels en details tot uiting komen. Heb je een meubelstuk dat je wilt uitlichten? Een decoratief detail dat je meer wilt laten opvallen? Gebruik een spiegel om het vanuit verschillende hoeken te kunnen bekijken.
  • Ze zijn praktisch om ons de laatste hand te geven voordat we van huis gaan. In de badkamer, in de slaapkamer of in de hal, met spiegels kunnen we onszelf het groene licht geven.

Soorten wandspiegels

Er zijn veel soorten muren op de markt wat betreft vorm, grootte en stijl. Vandaag focussen we ons echter op trends, op modieuze wandspiegels om het interieur van ons huis te versieren, waarbij we een kleine ruimte reserveren voor de klassiekers, die nooit uit de mode raken.

Met houten of bamboe lijsten

Accessoires gemaakt van natuurlijke materialen hebben de afgelopen tien jaar een prominente plaats gekregen in onze huizen.Het is geen toeval; ze zijn duurzaam en maken ons huis warmer en gastvrijer. We hebben het over hout, bamboe en plantaardige vezels zoals raffia, rotan of jute.

Spiegels met een eigentijds design, strakke lijnen, afgeronde vormen en een frame van hout of bamboe zijn de nieuwe trend voor het inrichten van moderne en minimalistische ruimtes. Ze integreren ook perfect in natuurlijke en Scandinavische omgevingen, geplaatst op een ladekast, een console of een kaptafel.

Als u echter een Boheemse sfeer aan de kamer wilt geven, zijn zonnespiegels een garantie. Deze zijn, samen met andere met cannage-details, ideaal voor het decoreren van kale muren en om samenhang te brengen in een kamer met jute vloerkleden, houten krukken of rotan manden.

Ronde, minimalistische stijl

Ronde spiegels zijn tegenwoordig erg populair. Lijsten zonder lijsten of met discrete lijsten zoals die op de afbeelding zijn altijd een goede optie voor de inrichting van gangen en badkamers met een minimalistisch karakter Geplaatst op een meubelstuk vallen ze op door de muur ademen.

Ronde wandspiegels kunnen traditioneel aan de muur worden bevestigd. Maar je vindt er ook ontwerpen die aan een ketting, touw of leren riem hangen Deze laatste zijn vooral interessant voor het decoreren van ruimtes waar je verticaliteit wilt benadrukken of om een vintage stijl en retro te geven.

Oversized klassiekers

Grote gouden spiegels kunnen op zichzelf een muur vullen Ze zijn ook erg handig als we de aandacht willen vestigen op een specifiek punt, of het nu in de woonkamer is, eetkamer, slaapkamer of badkamer.Gesneden, ze zijn bijzonder elegant, perfect om verfijning aan de omgeving toe te voegen.

Een klassieke woonkamer met hoge plafonds, stucwerk en een open haard, is de perfecte setting om dit type spiegel te plaatsen. Het is ook gebruikelijk om ze te vinden in grote hallen of gangen. Normaal gesproken worden ze op de open haard of een houten ladekast geplaatst, hangend of rustend.

Venetiaanse spiegels

Venetiaanse spiegels zijn spiegels met een lange geschiedenis. Verschillende bedrijven gevestigd in Murano blijven vandaag, net als in het verleden, deze spiegels produceren die zo kenmerkend zijn omdat ze, naast de maan, een spiegellijst hebben die meestal is versierd met gegraveerde bloemen motieven.

Als je sprankeling en een vleugje glamour wilt toevoegen aan elke kamer in huis, zijn Venetiaanse spiegels altijd een goed alternatief.Zet ze op een ladekast in de hal, op de open haard in de woonkamer of in de badkamer om er een vintage touch aan te geven. Zet in op een enkele grote spiegel of creëer een set kleinere spiegels om de vintage stijl te versterken.

Retro-geïnspireerde outfits

De sets kleine spiegels met een retro-uitstraling hebben een grote decoratieve kracht. Je kunt ze combineren in verschillende maten en vormen, waardoor je een zeer opvallend ensemble krijgt dat de ruimte visueel vergroot. Het is niet gemakkelijk, maar je kunt je laten inspireren door de volgende afbeeldingen om te weten hoe je het moet doen.

Gebruik ze in de eetkamer samen met enkele botanische prints die hun retro uitstraling versterken. Creëer een mooi hoekje in de woonkamer met een antieke fauteuil, een bijzettafel en een set spiegels. Of plaats ze eetkamermuur of op de bank, horizontaal in de richting van de tafel en de bank.

Vind je het leuk om je lege muren te decoreren met wandspiegels?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: