Decoratie-ideeën

10 herfst basics die niet mogen ontbreken in je interieur

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Het is duidelijk dat de decoratie in de zomer niet hetzelfde kan zijn als die in de herfst of winter. Nu we aan de poorten van het herfstseizoen staan, is het een goed moment om het huis opnieuw in te richten en een gezellige en warme plek te krijgen.

In het volgende artikel hebben we het over een reeks herfstbasics wat betreft decoratie en die niet in je huis kunnen en mogen ontbreken.

Natuurlijke vloerkleden in lichte tinten

Nu de lage temperaturen naderen, mogen vloerkleden in geen enkel huis ontbreken.Voor de herfstmaanden is het raadzaam om te kiezen voor vloerkleden van natuurlijke wol en in lichte tinten. Deze kleuren zijn perfect voor deze tijd van het jaar en combineren meestal perfect met veel decoratiestijlen. De vloerkleden zijn decoratieve elementen die de kamer uitnodigender maken en die een warm tintje geven, ideaal in deze maanden van het jaar.

Notenhouten meubelen

Een andere herfstbasic die niet in huis mag ontbreken, zijn meubels gemaakt van notenhout. Dit natuurlijke materiaal brengt veel elegantie in de kamer, iets heel belangrijks in delen van het huis zoals de slaapkamer of de woonkamer. Om de decoratie passend te maken, is het niet nodig om dit materiaal te overdrijven en het in de juiste maat te gebruiken.

Textiel in warme tinten

Als je met de komst van de herfst besluit om bepaalde decoratieve aspecten van het huis te veranderen, is het goed dat je begint met het textiel. Dit jaar zijn warme kleuren zoals roze of groen een trend. Deze tinten zijn perfect om het herfstseizoen in te luiden.

Belang van vezels

In het herfstseizoen moet een natuurlijk materiaal zoals vezels aanwezig zijn. Dit materiaal zou terug moeten komen in de meubels van het huis en in decoratieve accessoires zoals vazen of dienbladen.

Donker hout

Een andere basis in de herfstmaanden die je in de decoratie van je huis zou moeten verwerken, is donker hout. De normale gang van zaken is dat het eerder genoemde donkere hout in een deel van de meubels in huis aanwezig is. U kunt kiezen voor enkele stoelen in donker hout en deze combineren met een tafel in natuurlijk hout. Het bereikte contrast is perfect en brengt warmte in de kamer in kwestie.

Mandlampen

Basketvormige lampen zijn nog een van de accessoires die tijdens de herfstmaanden niet mogen ontbreken in huis.Dit soort lamp is perfect om een kamer in huis te creëren die zowel warm als gezellig is. Het mooie van deze lampen is dat ze perfect combineren met vele decoratieve stijlen. Los daarvan is het een verlichtingsaccessoire die je zowel binnen als buiten in huis kunt gebruiken.

Planten en potten

Met de komst van de herfst is er een reeks accessoires die niet in huis mogen ontbreken, zoals planten en potten. Het beste wat je kunt doen is kiezen voor grote planten en potten met opvallende dessins en texturen die de aandacht trekken in de inrichting van het huis.

Open haarden

Hoewel het misschien een typisch accessoire voor de wintermaanden lijkt, kunnen open haarden onmisbaar zijn voor het komende herfstseizoen. Interieurexperts pleiten voor het gebruik van een oude open haard die een leidende rol speelt in de inrichting van de woonkamer. Het is ook een goede optie om een kleine, minimalistische open haard te plaatsen die helpt om een echt gezellige kamer te creëren waar je kunt uitrusten en ontspannen.

Fluwelen

Fluweel is hét textiel bij uitstek tijdens de herfstmaanden. Het is een textiel dat heerlijk aanvoelt en een grote warmte geeft aan de hele kamer. Fluweel moet aanwezig zijn in accessoires zoals gordijnen, kussens of in de bekleding van de bank.

Kaarsen en mikados

Met de komst van de herfst, is het belangrijk om een warme en gezellige sfeer te kunnen creëren in de verschillende kamers van het huis. Daarom zijn zowel kaarsen als mikados worden herfstbasics in huis.Op de markt vind je kaarsen en mikado's met allerlei aroma's die van je huis een ideale plek maken om te schuilen tegen het wisselvallige weer dat kenmerkend is voor de herfstmaanden.

Kortom, dit zijn enkele van de herfstbasics die je kunnen helpen om een speciaal tintje te geven aan de decoratie van het huis. Het belangrijkste is om het huis veel gastvrijer en warmer te maken, om de lage temperaturen die typisch zijn voor de komende maanden tegen te gaan.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: