Decoratie-ideeën

Hoe de Feng Shui-draak in uw huis te gebruiken

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De Feng Shui-draak is een zeer krachtig en traditioneel symbool dat je thuis kunt gebruiken om je huis te beschermen. Het heeft een sterke yang (mannelijke energie) en een parel in de drakenklauw die symbool staat voor rijkdom, macht en een overvloed aan kansen Hoewel er niet slechts één draak is, maar negen soorten draken.

Een Feng Shui-draak in huis hebben is een geweldig idee Je kunt hem ook overal in huis plaatsen, zonder beperkingen! Hoewel er bepaalde richtlijnen zijn die we vandaag met u delen en die u zullen helpen om het de beste plaats te geven, ontdekt u onder andere waar het niet raadzaam is om het te plaatsen, aangezien het u geen enkel voordeel zal opleveren.

Feng Shui Dragon Symboliek

In Feng Shui, een Chinees filosofisch systeem van taoïstische oorsprong gebaseerd op de bewuste en harmonieuze bezetting van de ruimte, symboliseert de draak welvaart en overvloed De draak is krachtig, in staat om alle obstakels overwinnen dankzij zijn moed en heldhaftigheid, en ook een groot beschermer van mensen en hun rijkdom.

In het Oosten neemt de draak een overheersende plaats in in de overtuigingen en religies van de volkeren, zozeer zelfs dat er tempels aan gewijd zijn waar gebeden worden opgezonden en wierook wordt gebrand met als doel hun welwillendheid vast te leggen, aangezien ze worden beschouwd als wezens die de regen, rivieren, meren en zeeën van de wereld beheersen.

De oudst bekende afbeelding van een draak werd ontdekt in 1984. Hij wordt de opgerolde draak genoemd en is uit jade gesneden. De figuur werd gevonden in de grafkist op een oude begraafplaats uit het Hongshan-tijdperk (4700 - 2920 v.Chr.).En. C.). Andere jade gravures van draken zijn in overvloed gevonden tijdens het Liangzhu-tijdperk (3300 - 2200 v.Chr.).

Soorten draken

In de Chinese cultuur is negen het heilige getal van de keizer. En er zijn negen vormen die de Feng Shui-draak kan aannemen. Als je ooit de Verboden Stad bezoekt, kun je zelfs de muur van de Negen Draken zien bij de Huangji-poort. De hoofddraak is geel, wat de meest nobele kleur is, terwijl die aan elke kant stijgende en dalende draken zijn.

 • Tian Long (天龍) Vertaald als hemelse draak is de beschermer van het hemelse paleis.
 • Shen Long (神龍) Vertaald als de drakengod die wind en regen kan oproepen.
 • Fu Cang Long (伏藏龍) Vaak afgebeeld met een parel, diende de draak van verborgen schatten of de onderwereld als bewaker van verborgen schatten, zoals edelstenen, goud en andere edele metalen.
 • Di Long (地龍) Vertaald als de aardedraak die de zeeën, rivieren en meren beheerst.
 • Ying Long (應龍) Deze gevleugelde draak heerste over de wind.
 • Jiao Long (蛟龍) Vertaald als gehoornde draak, deze draak is de gever van regen.
 • Pan Long (蟠龍) De opgerolde of opgerolde draak woonde in de wateren van meren en oceanen en beschermde deze watermassa's.
 • Huang Long (黃龍) De gele draak is een symbool van de keizer. Hij stond op uit het water om keizer Fu Shi de kunst van het schrijven te schenken.
 • Long Wang (龍王) letterlijk vertaald als drakenkoning, de god van de 4 zeeën in de 4 windrichtingen.

De sleutels om ze thuis te lokaliseren

Je kunt meer dan één Feng Shui-draak in huis hebben, maar het wordt niet aanbevolen om er meer dan 5 te hebben. Nooit wat betreft de locatie, ongeacht waar je hem neerzet Je moet het op een zeer hoge plaats doen.De draak mag nooit boven je ogen zijn. Naast deze algemene richtlijn zijn er andere die je kunt gebruiken voor de beste positionering van de draak.

 • Nooit ver boven je ogen.
 • Zorg dat haar ogen niet naar het raam of de deur gaan.
 • Plaats de draak in een open ruimte met een goede stroom Chi-energie.
 • Plaats het nooit in energiezuinige ruimtes zoals een badkamer, kast of garage.
 • Vermijd vloerkleden of ander textiel met afbeeldingen van draken waar je op gaat stappen.

Er zijn verschillende manieren om te beslissen over de beste feng shui-plaatsing en plaatsing van de draak in je huis. Wat wil je bereiken? Je moet het gebied kiezen op basis van je doel. Aangezien we niet één entiteit per één kunnen analyseren, geven we enkele aanwijzingen die u kunnen helpen om u niet te vergissen:

 • De draak en feniks worden vaak samen gebruikt in feng shui als het symbool van perfecte yin yang-energie. Ze worden in de zuidwestelijke sector van het huis geplaatst om te zorgen voor een gelukkig huwelijk, een harmonieuze en evenwichtige verbintenis.
 • As een symbool van grote kracht en succes wordt in de noordelijke sector geplaatst voor carrièregeluk.
 • In de zuidoostelijke sector wordt het gebruikt om rijkdom te beschermen en te vergaren. Het kan worden gecombineerd met een waterelement om de welvaart te symboliseren die in je huis komt.
 • Omdat het een symbool is van welvaart, overvloed en veiligheid, is het altijd een goed idee om het bij de ingang te plaatsen omdat, zoals feng shui uitlegt, de draak, waakt met zijn goddelijke en hemelse adem over en beschermt de leden van de familie die daar verblijven of de arbeiders en trekt ook de chi aan, die hem uitnodigt om binnen te komen.

Draken worden op de markt gebracht gemaakt van verschillende materialen en kleuren en met verschillende maten. De grootte moet in verhouding staan tot de ruimte, niet te groot en niet te klein. Wat betreft kleur, het heeft een grote invloed op de symboliekEen groene draak is bijvoorbeeld ideaal om voor de gezondheid van het gezin te zorgen. Een gouden draak daarentegen kan geweldig zijn om rijkdom en overvloed te vergroten.

De symboliek van de Feng Shui-draak is uitgebreid en complex; Je kunt er veel over leren in gespecialiseerde Feng Shui-boeken die je meestal in het Engels vindt. Het heeft echter weinig zin om de perfecte draak te vinden en de juiste plek te geven als je hem beschouwt als gewoon een ander decoratief object en hem niet met respect behandelt. Misschien hadden we hier moeten beginnen.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: