DIY

Hoe maak je een schuifdeur

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Met schuifdeuren kun je twee kamers verdelen zonder ruimte te verliezen. Als u ruimte wilt besparen in de badkamer van de ouderslaapkamer, in de keukenkast of in de werkruimte, dan is dit alternatief zowel zeer interessant als voordelig.

Als je het idee overweegt om een schuifdeur thuis te installeren, dan zal je blij zijn te weten dat je het zelf kunt doen als je wat basiskennis hebt Doe-het-zelf gereedschap. Het is een project waarmee u, naast besparing, de deur kunt personaliseren door deze aan te passen aan specifieke afmetingen en stijlen.

Voor- en nadelen van een schuifdeur

Schuifdeuren glijden langs een baan geplaatst bovenop de scheidingswand, boven de deuropening. Ze bewegen parallel aan de muur, waardoor ze een geweldig alternatief zijn om privacy te bieden aan kamers die niet groot zijn. Maar zijn het allemaal voordelen? Nee, deze deuren hebben voor- en nadelen en het is belangrijk om ze te kennen.

  • Voordelen. Voor kleine kamers en openingen waar een traditionele deur de plaatsing van bepaalde meubels zou belemmeren of verhinderen, zijn schuifregelaars een geweldige optie. Hun installatie is eenvoudig en je kunt ze gemakkelijk integreren in de stijl van je huis. Er is niet alleen een breed scala aan schuifdeuren op de markt, maar u kunt ze ook zelf maken en aanpassen om tot een uniek ontwerp te komen.
  • Nadelen. Hoewel ze ons in staat stellen om twee ruimtes visueel te scheiden, isoleert dit type deur niet zoals een draaideur dat zou doen. Daarom bieden ze niet de privacy die we soms zoeken. Bovendien stelen ze weliswaar geen ruimte uit een bepaalde kamer als ze een stuk muur opheffen; degene die de deur bezet wanneer deze open is.

Stap voor stap een schuifdeur maken

De schuifdeuren glijden, zoals we hierboven al hebben uitgelegd, door een rail die je niet moeilijk zult vinden in bouwmarkten. Het zal ook niet moeilijk zijn om materialen te vinden om je eigen deur te maken. De meest populaire, de houten, kunnen worden gemaakt van een massieve plank of een reeks bevestigde planken. Maar laten we stap voor stap gaan

Meten, knippen en in elkaar zetten

De eerste stap is om actie te ondernemen en dit minstens twee keer te doen om geen fout te maken. De schuifdeur moet zich aanpassen aan de breedte en hoogte van het gat dat je moet afdekken.Neem een meter, neem de maten op en noteer ze in een notitieboekje. Nu je meer metingen hebt, heb je twee opties:

  1. Begin met een plank, in welk geval het een plank moet zijn met de genoteerde afmetingen. Je kunt naar een grote kistenwinkel zoals Leroy Merlin gaan en het op maat laten zagen of je kunt een grotere standaardplank nemen en die thuis met een decoupeerzaag zagen.
  2. Maak de deur van planken of houten latten. Als je deze optie beter vindt, zul je niet alleen genoeg planken en latten moeten kopen om de breedte en lengte ervan te bedekken afmetingen die u hebt opgeschreven. Daarnaast heb je wat dunne planken nodig die dienen om een frame te maken waarmee je ze aan de achterkant kunt verbinden, zoals je ziet in de onderstaande afbeelding.

Voeg details toe

Welke deurstijl wil jij? Als u op zoek bent naar een schuurdeur in rustieke stijl wilt u misschien een houten deurkozijn toevoegen en latten die roosters en/of kruisen vormen.U kunt ook een rustieke look bereiken, hoewel verfijnder, door horizontale metalen fittingen toe te voegen, zoals in de onderstaande afbeelding.

Bent u op zoek naar modernere alternatieven? Het creëren van ingewikkelde en schuine patronen met lamellen helemaal tot aan het frame, het combineren van lamellen in verschillende richtingen is een trending keuze. Dat geldt ook voor weddenschappen op gebogen patronen of subtiele groeven. Zodra deze details zijn toegevoegd, hoef je alleen maar een akkoordhandvat toe te voegen of te besluiten het zonder te doen.

Vernis, beits of verf

Als je edel hout gebruikt, is het altijd een goed alternatief om het natuurlijk te laten, zowel in rustieke als in moderne ruimtes. Maar je hebt andere opties. Als je wilt dat het hout er natuurlijk uitziet maar kleur krijgt, kan walnoot een geweldige bondgenoot worden. Het is qua toon vergelijkbaar met walnoot en wordt gebruikt om hout te beitsen en een verouderd effect te bereiken.Het is verkrijgbaar in vloeibare vorm, klaar voor gebruik, of in poedervorm, die kan worden verdund in water in de gewenste hoeveelheid volgens de gewenste toon. Een ander soortgelijk alternatief om de kleur te kleuren en de deur te beschermen, is vernis.

U kunt de deur ook verven Om dit te doen, schuurt u deze eerst en brengt u vervolgens een primer sealer aan met een schuimroller of kwast. Breng vervolgens, wanneer het droog is, twee lagen watergedragen acrylemail aan, waarbij u de door de fabrikant aanbevolen droog- en overschildertijden respecteert.

Kies de kleur goed. Zwart en donkergrijs zijn ideaal om een elegante sfeer aan de ruimte te geven. Lichtgrijze kleuren zijn tegenwoordig erg populair, omdat ze zich zo goed aanpassen aan moderne en hedendaagse ruimtes. Donkerblauw is perfect voor familie- en ontspannen ruimtes. Pastelgroen en -blauw met de meest geschikte voor omgevingen in Provençaalse stijl.De crèmes zorgen voor helderheid en warmte. En de blanken? Wit past in elke stijl.

Installatiehandleiding

Tenslotte moet je de meter opnieuw nemen om de ankers te plaatsen die de deur naar de schuifgeleider op dezelfde afstand van elk uiteinde zullen verbinden Markeer, boor de gaten en bevestig ankers met schroeven. Om te eindigen hoef je alleen de gids aan de muur te installeren en de deur te monteren.

Thuis een houten schuifdeur maken is eenvoudig; je hoeft alleen maar de benodigde gereedschappen en materialen ervoor te hebben. Creativiteit is niet essentieel, aangezien je op het net veel meer voorbeelden kunt vinden dan wat we je al laten zien. Je hoeft alleen degene te kiezen die je het leukst vindt en deze te reproduceren of je erdoor te laten inspireren.

Durf jij deze herfst je eigen schuifdeur te maken? Nu je weet hoe je een schuifdeur maakt, hoef je hem alleen nog maar op te zetten.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: