DIY

Hoe krassen van parket te verwijderen

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Er is geen vloer die er beter uitziet dan een parket dat goed wordt onderhouden en in goede staat verkeert Dit soort materiaal perfect houden is echter niet eenvoudig. Het is heel normaal dat er krassen ontstaan door het slepen van stoelen en tafels, maar ook door erop te lopen met schoenen met hoge hakken.

Wil je dit probleem voorkomen? Let dan op de remedies die we vandaag met je delen en die je helpen om niet alleen krassen van je parketvloer te verwijderen maar ook om ze te voorkomen. Een regelmatige reiniging van de vloer en het gebruik van geschikte producten, nooit schurend! Zij zullen bijdragen om dit parket er op de eerste dag uit te laten zien.

Parket is een «parket gemaakt van fijne houtsoorten in verschillende tinten, die, op de juiste manier gemonteerd, geometrische patronen vormen». Het brengt grote waarde en elegantie in de kamers, maar vereist een zekere zorg die je niet mag verwaarlozen, zodat het geen kleur verliest, glanst en geen krassen krijgt.

Pas op om te voorkomen

Hout is een natuurlijk materiaal en is als zodanig gevoelig voor het verstrijken van de tijd. Maar het is ook gevoelig voor veranderingen in temperatuur en vochtigheid. Als we er niet goed voor zorgen, heeft het de neiging om voortijdig te bederven. Het afstoffen, voeden en beschermen van de parketvloer is essentieel om deze langer in goede staat te houden.

  1. Veeg en stofzuig de vloer regelmatig, minstens één keer per week. Door de vloeren te vegen en te stofzuigen, verwijdert u niet alleen het stof, maar ook het vuil dat aan de schoenen zou kunnen blijven kleven en dat in de toekomst krassen zou kunnen veroorzaken als u eraan sleept.
  2. Doe twee keer per maand een diepe reiniging gebruik de dweil en een speciaal samengestelde reiniger voor houten vloeren.
  3. Stel ze niet bloot aan direct zonlicht als je niet wilt dat ze hun kleur en glans verliezen.
  4. Bescherm ze tegen vocht. Droog ze zo snel mogelijk af als er water op het oppervlak v alt.
  5. Wax de vloer twee keer per jaar. De wax geeft je vloer een laagje bescherming en glans. Het helpt de afdichting van de latten die het vormen te behouden en het hout te isoleren tegen vocht.
Gerelateerd artikel:Zo maak je het parket in je huis schoon

Krassen verwijderen

Ondanks een goede verzorging van uw parketvloer, kleine beschadigingen zoals slijtplekken of krassen komen vaak voor en moeten worden aangepakt. Hiervoor is een grote verscheidenheid aan oplossingen: oliën, wassen enz. Uw keuze zal afhangen van zowel het type grond als de diepte van deze beschadigingen.

Oppervlakkige krassen

Breng een vochtige doek aan in de richting van het hout en maak de krassen schoon. Verwijder vervolgens overtollig vocht met een droge doek en laat het hout drogen breng een beetje olie aan op de krassen met een doek. Je zult zien hoe de krassen verdwijnen.

Medium krassen

Als je krassen op het hout ziet, kun je ze het beste afwerken met was. Vandaag zijn er op de markt wax bars in verschillende kleuren die kunnen worden gemengd om de perfecte tint te verkrijgen voor lokale beschadigingen met een bepaalde diepte.

Zorg ervoor dat het te behandelen oppervlak schoon is en vul de beschadigingen in het hout op door de wax bar aan te brengen. Druk vervolgens met met behulp van een spatel of iets dergelijks lichtjes op de was en probeer de oppervlakken glad te strijken, verwijder overtollig materiaal met behulp van de spatel of een doek.

Zeer diepe krassen

In het geval van diepe groeven of schade, moet u mogelijk een houthersteller en reparatieplamuur gebruiken. Dit gedraagt zich als echt hout plastic en eenmaal uitgehard kan het worden gepolijst, gewaxt, gelakt en verglaasd.

Begin met het reinigen van het te repareren oppervlak en het verwijderen van sporen van stof en vet. Schuur het vervolgens oppervlakkig op voordat u een dunne en gelijkmatige laag plamuur aanbrengt met behulp van een plamuurmes. Voor diepe reparaties is het raadzaam om tweede lagen een paar uur na elkaar aan te brengen zodat ze goed drogen. Indien nodig de laatste laag royaal aanbrengen en daarna gladstrijken met schuurpapier.

Ik hoop dat je kennis hebt genomen van deze remedies en erin slaagt om de krassen op je parket te beëindigen. Vanaf nu heb je het perfect en glanzend.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: