Interieur

Wat is een visco-elastische matras? Ontdek al zijn functies

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Het kennen van de kenmerken van de verschillende soorten matrassen is belangrijk om de juiste te kiezen. Het matrasaanbod is breed en het kan overweldigend zijn om een beslissing te nemen als we helemaal opnieuw beginnen. Daarom nodigen we je vandaag uit om de eigenschappen van de visco-elastische matras te ontdekken, een zeer populaire matras waarvan je zeker weet dat je er al van hebt gehoord.

Visco-elastische matrassen zijn een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar rust van de hoogste kwaliteit en worden speciaal aanbevolen voor mensen met speciale behoeften.Omdat? Omdat ze drukpunten verminderen en een grote flexibiliteit hebben.

Als je bedenkt welke matras het beste is, zijn er veel factoren waarmee je rekening moet houden. Daarbij horen natuurlijk het materiaal en de eigenschappen van de matras zelf. Veren, schuim, visco-elastisch of latex? Vandaag vertellen we je de redenen om te wedden op een visco-elastische matras.

Memory-matras

Visco-elastisch schuim is ontwikkeld door NASA om de druk te verlichten die de weefsels op het lichaam van astronauten kunnen uitoefenen tijdens het opstijgen en landen van het schip. Het werd geboren als een direct resultaat van het ruimtevaartprogramma in de jaren 60 en het duurde tot het begin van de jaren 90 voordat het werd opgenomen in huishoudelijk gebruik.

Matrassen gemaakt van dit materiaal vormen zich naar het lichaam, bieden een optimale verdeling van het lichaamsgewicht en krijgen hun vorm weer terug wanneer we opstaan.Hierdoor verminderen ze drukpunten in gebieden met het hoogste gewicht, waardoor spierspanning wordt verlicht, de bloedsomloop wordt verbeterd en wordt bijgedragen aan rust.

Maar welke andere eigenschappen biedt een visco-elastische matras ons?

Kenmerken van traagschuimmatrassen

De eigenschappen van traagschuimmatrassen worden bepaald door de kwaliteit van het traagschuim en de dikte van de geheugenlaag. Fabricagebehandelingen en de locatie van de visco-elastische laag, min of meer dicht bij de matrasbekleding, hebben ook invloed. Dus altijd in algemene termen gesproken, dit zijn de opvallende kenmerken van dit soort matrassen:

  • Verminder drukpunten Het voetafdrukeffect van deze matrassen waardoor het oppervlak zich aanpast aan de lichaamsvorm van elke persoon, vermindert drukpunten in de gebieden van Meer gewicht maar behoudt zijn gemiddelde stevigheid.Daarom zijn deze matrassen zeer geschikt voor mensen die veel tijd in bed doorbrengen, mensen met lumbale of cervicale aandoeningen of mensen met overgewicht.
  • Grote flexibiliteit. Ze zijn gemaakt van zachte en flexibele materialen die het aanpassingsvermogen van alle soorten mensen vergroten, ongeacht hun huidskleur.
  • Mogelijkheid tot articulatie De meeste traagschuimmatrassen kunnen zich zonder problemen aanpassen aan een gelede bedbodem. Door zijn profilering past hij zich aan de scharnierbeweging van de bedbodem aan, met respect voor de 5 scharniervlakken van conventionele elektrische bedbodems.
  • Termoadaptables. Deze functie zorgt ervoor dat ze zich aanpassen aan onze lichaamstemperatuur. Met andere woorden, ze reageren op onze temperatuur, houden de warmte vast en worden een geweldig alternatief voor degenen die het koud hebben.
  • Warmtegevoelig. Traagschuim reageert op temperatuur. Hierdoor blijven de matrassen hard in de kou en hebben ze de neiging zacht te worden in de hitte, waardoor ze iets zakken.
  • Independencia. De samenstelling van een visco-elastische matras vermijdt het voelen van de bewegingen van het paar tijdens de rust, voorkomt dat ze de rest van de andere persoon hinderen en bevordert de kwaliteit van slaap droom.

Aanbevolen voor

Rekening houdend met de belangrijkste kenmerken van een visco-elastische matras, kunnen we afleiden dat deze bijzonder geschikt zijn voor mensen met speciale behoeften, slaapproblemen of spierproblemen of -ongemak, bot- of bloedcirculatie, omdat het erin slaagt de druk van het gewicht van ons lichaam perfect te verdelen.

Tips bij het kopen van een matras

Een goede matras moet stevig genoeg zijn om het lichaam goed te ondersteunen. Respecteer de natuurlijke kromming van de wervelkolom wervel naar boven gericht en uitgelijnd terwijl u op uw zij slaapt. Als de matras te hard is, past hij zich niet aan uw lichaam aan, wat zich kan vertalen in een slechte nachtrust, ondanks de verbeterde beluchting in zeer warme omgevingen.

De matraskeuze, rekening houdend met wat er is uitgelegd, zal dus afhangen van twee factoren: één objectief, gerelateerd aan ons gewicht, en een ander subjectief, dat afhangt van wat vinden we min of meer comfortabel. Daarom raden we nooit aan om een matras te kopen zonder het zorgvuldig en zonder haast te proberen.

Bij het kopen van een visco-elastische matras is het ook belangrijk om de kenmerken ervan te lezen, aangezien het onderhoud hiervan ook afhangt. Er zijn traagschuimmatrassen aan "een kant" of "aan beide kanten". Sui is slechts aan één kant, de aanbeveling die zal verschijnen is "gewoon draaien", terwijl als het aan beide kanten op dezelfde manier aanwezig is, de aanbeveling zal zijn "draaien en spiegelen".

Als u de matras ook op een gelede bedbodem wilt plaatsen waarmee u het bed in de hoogte kunt verhogen en in verschillende graden kunt laten leunen, zowel aan de kant van de romp als aan de benen, moet u ervoor dat de matras de nodige eigenschappen heeft.Wat betreft de bedbodem, naast de gelede, lijken gelamineerde bedbodems het meest geschikt voor dit type matras. Hiermee wordt een betere transpiratie voor de matras verkregen, waardoor vocht wordt vermeden en de levensduur wordt verlengd.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: