Decoratie-ideeën

Hoe versier je een slaapkamerset in Boheemse stijl

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De slaapkamer is de kamer in het huis waar we de meeste tijd doorbrengen, het grootste deel slapend, maar vaak aankleden of de verbinding verbreken na een lange dag een boek lezen of mediteren. Om deze reden is het belangrijk om tijd te besteden aan decoratie, en om een aangename ruimte te creëren waar we ons comfortabel en veilig voelen en die ons uitnodigt om uit te rusten en te ontspannen van onze dagelijkse bezigheden spanning.

De Boheemse stijl, hippie chic, of ook wel Boho chic genoemd is een van de meest gevraagde en momenteel gewilde stijlen voor decoratie en design. Mensen die van het natuurlijke en handgemaakte houden, en die een andere manier van leven hadden dan de rest, werden altijd geassocieerd met een Boheemse stijl.

Een theorie die aan het dalen is, omdat het zou kunnen zeggen dat alle mensen die vreugde en leven in hun decoratie willen brengen, deze stijl zullen kiezen. Vooral voor de groten verscheidenheid aan texturen en kleuren. Maar wat kenmerkt deze stijl? We vertellen het je.

Wat is boho chic of bohemien stijl?

De Boheemse stijl is een eclectische, warme en zorgeloze decoratie, waar alles mag. Vandaar de geweldige mix van kleuren en texturen. Er worden altijd felle kleuren gebruikt, zoals blauw, fuchsia, rood of violet die worden gecombineerd met neutrale kleuren, in een reeks grijstinten, wit en zwart.

Wat prints betreft, boho chic wordt gekenmerkt door bloemen, kleuren, dingen die thuis zijn gemaakt, oude voorwerpen vermengd met moderne gordijnen met kralen van macramé of bamboe, en een lange etc .

Hoewel moet worden opgemerkt dat ondanks dat alles mogelijk is, je altijd moet weten hoe je al deze elementen moet gebruiken. Het belangrijkste in de Boheemse stijl is weten hoe je harmonie kunt combineren met kunst, waardoor een ruimte ontstaat die is opgeladen met energie.

Ook het is belangrijk om de omgeving niet te overladen met jaren zeventig objecten en ontwerpen, ook al houden we van vintage en ziet het er perfect uit. Je moet proberen vrijheid te bereiken tussen materialen, stoffen, texturen en decoratieve concepten die typerend zijn voor de Boheemse stijl. Hoe het te bereiken? Hieronder leggen we het je uit.

Mijn slaapkamer in Boheemse stijl

Het eerste dat u in gedachten moet houden, is dat de Boheemse stijl een ontspannen en natuurlijke esthetiek heeft, iets dat helpt om van de slaapkamer de ideale plek te maken om uit te rusten en te ontspannen.

Het is gemakkelijk om een gezellige en comfortabele sfeer te creëren. Alleen al door enkele belangrijke elementen en stukken te mengen, kun je zeer harmonieuze en evenwichtige resultaten bereiken.

Binnen de Boheemse stijl kunnen we een mix van stijlen, kleuren en cultuur vinden, zoals de Boho-stijl geïnspireerd door het Midden-Oosten, Nordic Boho chic, meer verfijnde Boho chic , of een botanische boho vol natuur.

We gaan je echter tips en trucs geven om van je slaapkamer een bohemian slaapkamer te maken.

1. Knus bed

Als we aangenaam willen rusten, is het eerste en belangrijkste ding om ons bed te versieren. In de Boheemse stijl hebben we een bed nodig dat is gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en rotan. Beide materialen zijn zeer prominent aanwezig in de Boheemse decoratie.

Ook, hoe lager en dichter bij de grond, hoe beter. Een andere optie is om pallets te nemen, ze te schuren, te verven en de matras erop te leggen. Al zijn er ook mensen die ervoor kiezen om het matras direct op de vloer op een tapijt te leggen. Voor smaken kleuren!

Beddengoed is essentieel in een Boheemse stijl, waarvan de belangrijkste Scandinavisch is. De Nordic brengt textuur, ook als je op zoek bent naar dekbedovertrekken met ruches en krullen krijg je een chique en bohemian sfeer.

Introduceer een dosis comfort en luxe met verschillende soorten dekbedden en combineer ze met originele hoezen.

Kussens zijn een essentieel element in deze stijl. Hoe meer hoe beter! En wat het kussen betreft, het moet naar de smaak van de consument zijn. Of het nu zacht of hard is, groot of klein, het heeft geen invloed op de decoratie.

We weten allemaal wat het beste kussen voor ons is, dus het is ieders keuze. Als je het eenmaal hebt, moet je er natuurlijk rekening mee houden dat de hoes past bij het beddengoed en de Boheemse stijl van de slaapkamer volgt.

2. Tapijten

Tapijten zijn een bijna verplicht element in de Boheemse stijl.Je zou kunnen zeggen dat ze een "must" zijn. Het vloerkleed wordt het belangrijkste visuele punt op de vloer en in de slaapkamer. Een vloerkleed speelt altijd een grote rol bij het creëren van een gezellig gevoel in de kamer.

Er moet altijd een vloerkleed onder je bed liggen. Afhankelijk van de grootte van je bed, heb je een of andere maat nodig. Begin met Perzische of Marokkaanse tapijten.

Het vloerkleed moet aan de zijkanten en voorkant van je bed tussen de 30 en 50 centimeter uitsteken.

3. Hang foto's op en plaats planten

Deze stijl geeft het allemaal voor warmte en om een ruimte gastvrijer te maken, daarom zijn er veel verschillende ideeën als het gaat om het inrichten van onze kamer in boho-stijl

Hang grote schilderijen op om grote gaten op te vullen, maak collages of een kleine fotogalerij. Een andere optie is om items zonder afbeelding op te hangen, zoals levendige wandkleden of macraméstoffen.

Plaats planten in je slaapkamer, ze geven het altijd een meer bohemien tintje, en volgens Feng Shui geven ze de slaapkamer nieuwe energie.

Geniet van de boho-decoratie van je slaapkamer!

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: