Huis tips

De voordelen van microcement

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Microcement is een materiaal dat de laatste jaren erg in de mode is geraakt. Het succes is te danken aan het feit dat het de persoon in staat stelt om te hervormen en het een nieuwe look te geven aan een bepaalde kamer, zonder de wanden te hoeven slopen met alle rompslomp van dien.

Als je het beu bent om een deel van het huis te decoreren en het een nieuw tintje wilt geven dat past bij de nieuwe tijd, aarzel dan niet om een materiaal zoals microcement te gebruiken. In het volgende artikel gaan we het hebben over de grote voordelen en pluspunten van een materiaal als microcement en waarom je daarvoor zou moeten kiezen.

Hoe renoveer je je huis met microcement

Microcement is een materiaal waarvan het belangrijkste doel is om een decoratief tintje te geven aan de verschillende oppervlakken van uw huis. Op de markt vindt u een grote verscheidenheid aan texturen en kleuren van dit materiaal, dus u zult geen enkel probleem hebben bij het vinden van het perfecte microcement. Dit materiaal helpt om een bepaalde ruimte totaal anders en ook nieuw te laten lijken.

Het grote voordeel van een dergelijk materiaal is dat het bij het plaatsen snel klaar is en geen enkele vorm van werk vereist. Microcement heeft nog andere eigenschappen die het vermelden waard zijn, zoals de weerstand, hardheid en het vermogen om zich aan te passen aan elk soort oppervlak.

Voordelen en positieve aspecten van microcement als coating

 • Het belangrijkste voordeel en waarom het behoorlijk populair is geworden, is het feit dat werken niet nodig zijn om het te gebruiken. Geen puin, lawaai of vuil.
 • Omdat het een geweldige hechting heeft, is het niet nodig om het oude materiaal waarop het microcement wordt aangebracht te verwijderen.
 • Het microcement is niet te dik dus het gebruik ervan heeft geen invloed op de structuur van het gebouw.
 • Een ander groot voordeel van microcement is de reiniging en het onderhoud. Breng een beetje water en neutrale zeep aan om al het opgehoopte vuil te verwijderen.
 • Het is een materiaal dat vrij goed bestand is tegen het verstrijken van de tijd en het is vrij goed bestand tegen hoge temperaturen en overmatige vochtigheid.
 • Het is behoorlijk waterdicht, dus het is een materiaal dat vooral geschikt is voor plaatsen in huis zoals badkamers of buitenruimtes.
 • De uiteindelijke afwerking is naar wens en laat de ruimte er totaal anders uitzien. Het komt zelden voor dat er na het afwerkenscheurtjes kunnen ontstaan die het vernieuwde oppervlak aantasten.

Waar microcement in huis te gebruiken

Microcement kan op verschillende oppervlakken worden aangebracht om de decoratie van een bepaalde kamer te vernieuwen:

 • In tegels of tegels waar je perfect mee kan zowel in keukens als badkamers.
 • Op gebruikte gipsplaat voor de muren of het plafond van een huis.
 • Het microcement kan ook worden gebruikt voor het afdekken van douchebakken of wastafelbladen.
 • In de zomermaanden is een materiaal dat veel buiten in zwembaden wordt gebruikt.
 • Het is ook ideaal voor het coaten van metalen oppervlakken.

Zoals je kunt zien is het grote voordeel van dit materiaal het feit dat je het deel van het huis dat je wilt kunt renoveren zonder dat je betrokken hoeft te raken bij werken en hervormingen die veel gedoe.

Hoe microcement in huis aan te brengen

Met een paar eenvoudige stappen heb je geen enkel probleem bij het gebruik van het microcement:

 • Gewoonlijk wordt gestart met het aanbrengen van microcement als achtergrond. Bij tegelvloeren of -wanden moet een versteviging van dit materiaal worden gebruikt Onmiddellijk daarna eerste laag afgewerkt microcement Een paar uur laten drogen en als er onvolkomenheden zijn, licht schuren.
 • Het volgende wat je moet doen is meerdere lagen aanbrengen met de dikte van het begin, totdat je het gewenste effect krijgt. Laat het een dag drogen voordat je gaat schuren.
 • Om het oppervlak in perfecte staat te houden moet je het zorgvuldig schuren.
 • De laatste stap bestaat uit het kiezen van een geschikte vernis waarmee de uiteindelijke afwerking naar wens kan zijn. Het beste om het oppervlak te vernissen is om dit met een roller te doen. Dit zorgt voor een gladde en perfecte aanraking van het behandelde oppervlak.

Kortom, microcement biedt een reeks voordelen die andere, meer gebruikelijke en gebruikte materialen niet bieden Het is een materiaal dat kan worden gebruikt op elk type oppervlak met alles wat dit qua decoratie met zich meebrengt. Het past goed bij elke decoratieve stijl, zoals modern of industrieel.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: