Interieur

Welke tegels moet je in je badkamer plaatsen?

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Er zijn steeds meer mensen die meer belang hechten aan een goed badkamerontwerp. Tot een paar jaar geleden waren andere ruimtes in huis, zoals de woonkamer, belangrijker of de slaapkamer. De badkamer is tegenwoordig niet alleen een functionele plek, maar ook een plek waar de persoon enige tijd doorbrengt met douchen of zich verzorgen.

Daarom is het essentieel om een plek te creëren die zowel comfortabel als decoratief is. Tegels waren de afgelopen jaren de belangrijkste bedekking voor de tijd om een kamer als de badkamer te renoveren.In het volgende artikel praten we een beetje over de trends op het gebied van tegels, zodat je degene kunt kiezen die je het leukst vindt.

Het belang van tegels bij het afdekken van de badkamer

Het leggen van tegels in de badkamer heeft veel voordelen. Direct daarna zullen we het hebben over enkele voordelen van het gebruik van tegels om de badkamer te bedekken:

 • Ze zijn zeer resistent zodat ze bestand zijn tegen stoten en het verstrijken van de tijd.
 • Ze zijn gemakkelijk schoon te maken, dus je hoeft ze alleen maar af te vegen met een vochtige doek met een beetje schoonmaakazijn om ze er als nieuw uit te laten zien.
 • Ze zijn perfect voor de badkamer omdat ze probleemloos vocht kunnen weerstaan.
 • Tegels voorkomen dat ziektekiemen en bacteriën op het oppervlak van de tegels verschijnen.
 • In de markt vindt u een grote verscheidenheid aan modellen en ontwerpen, zodat u geen enkel probleem zult hebben als het gaat om het verkrijgen van de tegels die het beste bij uw stijldecoratie passen van de badkamer.

Trends in badkamertegels

Bij het renoveren van een badkamer is een van de grote vragen diegene die verwijst naar het type tegels dat je gaat plaatsen om de muren van die kamer te bedekken. Tegels zijn helemaal niet goedkoop en het is daarom belangrijk om ze goed te krijgen. Vervolgens gaan we het hebben over de meest populaire en actuele trends op het gebied van tegels voor de badkamer:

 • Terrazzotegels zijn een van de trends wat betreft dit type coating. Het is een materiaal dat is vernieuwd met betrekking tot de nieuwe tijden en het is ideaal als het gaat om een totaal actuele look in de badkamer.
 • Een andere trend voor dit jaar zijn geglazuurde tegels. Dit type tegel geeft de badkamer een heel interessant en heel vrolijk vintage tintje dankzij het aantal kleuren waaruit je kunt kiezen. Glas is perfect als het gaat om het realiseren van een totaal andere badkamer met een vernieuwende uitstraling.

 • Als je de wanden van je badkamer bedekt, kun je kiezen voor tegels met geometrische vormen zoals in het geval van zeshoeken. Geometrische tegels zijn perfect om het gevoel van beweging in de kamer en breek met de eentonigheid van de plek.
 • De afgelopen jaren zijn driedimensionale tegels erg in de mode geraakt, waardoor een moderne en eigentijdse kamer ontstaat. Het reliëf en volume van 3D is perfect om een badkamer te creëren die afwijkt van een traditionele decoratieve stijl.
 • Andere trends op het gebied van tegels zijn die voor een metallic touch. Door deze aanraking gaan de tegels glanzen en doen ze denken aan verschillende edelstenen.Dit soort tegels zijn ideaal om de badkamer een elegante en originele toets te geven.
 • De combinatie van een materiaal dat zo in de badkamer wordt gebruikt, zoals marmer, gecombineerd met porseleinen tegels die hout imiteren, is perfect. Hoewel het misschien een wat traditionele combinatie lijkt, is de waarheid dat het een nieuw tintje aan de badkamer zal geven dat normaal gesproken erg in de smaak v alt.

Kortom, dit zijn enkele van de trends in badkamertegels Zoals je hebt gezien, is er een grote verscheidenheid om uit te kiezen en de badkamer te bekleden zoals je wilt. De badkamer is een ruimte die in de loop der jaren veel geld heeft verdiend en veel mensen hechten er nu zoveel belang aan.

Het is een persoonlijke ruimte waarin je meer tijd doorbrengt dan mensen misschien denken, daarom is het belangrijk om het in te richten en het een gezellige en innovatieve toets te geven. Tegels zijn een van de meest populaire bekledingen en zoals je hebt gezien, kun je een groot aantal ontwerpen en afwerkingen op de markt vinden.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: