Decoratie-ideeën

Decoratieve muurstickers om je huis te transformeren

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Wil je je muren een frisse nieuwe look geven? Met decoratieve muurstickers kun je dat gemakkelijk en goedkoop doen. Dit type coating kent bovendien vandaag de dag geen grenzen en kan in elke kamer van het huis worden gebruikt, inclusief keuken en badkamer. Maar wat zijn decoratief vinyl en hoe kunnen we er thuis van profiteren?

Wat is decoratief vinyl?

Een decoratief vinyl is een element dat het coaten van verschillende oppervlakken zoals hout, metaal, plastic, glas of beton vergemakkelijkt, zolang ze maar glad zijn.Een zelfklevend vel dat is vervaardigd met een drager van polyvinylchloride (PVC) en dat aan de ene kant een print heeft en aan de andere kant een speciale lijm, op zijn beurt beschermd door één vel dat vergemakkelijkt de plaatsing op het gewenste oppervlak.

Voordelen

Decoratief vinyl is de afgelopen decennia enorm veranderd. De populariteit die hierdoor is bereikt in interieurdecoratie heeft productdiversificatie en -specialisatie mogelijk gemaakt Tegenwoordig kunnen ze zelfs in kamers met een hoge luchtvochtigheid worden geplaatst, zoals de badkamer of de keuken. De voordelen zijn daarom nu talrijker:

 • De plaatsing is eenvoudig, snel en schoon. Je kunt ze zelf installeren, het is niet nodig om een professional in te huren.
 • Ze passen zich aan veel oppervlakken aan. De enige voorwaarde is dat dit oppervlak glad is zodat het goed hecht.
 • Ze maken geweldige aanpassingen mogelijk. Naast dat je decoratieve muurstickers in verschillende formaten kunt kopen, kun je er een maken van een van je foto's of illustraties. Je hoeft alleen maar contact op te nemen met een gespecialiseerd bedrijf dat ze print.
 • Hun prijzen zijn betaalbaar, de duurste zijn wasbare en geschikt voor keukens en badkamers.
 • Je kunt ze gemakkelijk verwijderen als je ze beu bent
 • Ze hebben een hoge duurzaamheid
 • Ze zijn gemakkelijk schoon te maken: Omdat het een plastic element is, is het heel gemakkelijk schoon te maken, in tegenstelling tot papier,

Zo eenvoudig is het om het te plaatsen

 1. Reinigt het oppervlak. Stof en vet kunnen een goede plaatsing van de lijm belemmeren. Maar ook het water, dus zorg ervoor dat het droog is voordat je begint.
 2. Maak met een potlood wat markeringen op de muur om als richtlijn te dienen zodat je weet waar je het decoratieve vinyl moet plaatsen.
 3. Pas vervolgens het vinyl aan op die markeringen, verwijder de benodigde lijm en plaats plakband op de transparante laag die dient als gradenboog zodat het aan de muur wordt bevestigd en het zal gemakkelijker voor je zijn om te werken.
 4. Als je klaar bent, verwijder je het papier beetje bij beetje van de achterkant terwijl je het vinyl aandrukt met behulp van een spatel om luchtbellen te voorkomen en tegelijkertijd te verwijderen, mogelijke rimpels. De bewegingen die je maakt met de spatel (die normaal bij het vinyl wordt geleverd) moeten altijd vanuit het midden naar buiten zijn.
 5. Zodra al het vinyl is gelijmd, verwijdert u -indien aanwezig- de beschermfolie van het voorste gedeelte.

5 vinylideeën die je huis zullen transformeren

Ben je het beu om een bepaalde kamer binnen te lopen en deze al jaren hetzelfde te zien? Wat als we je vertellen dat je het zelf kunt transformeren op een eenvoudige en goedkope manier? Decoratieve muurstickers geven je de mogelijkheid om elke kamer te transformeren, hoewel er projecten zijn die veel opvallender zijn dan andere.Let op!

In de keuken

Heb je zin om het uiterlijk van je keuken te veranderen? Decoratief vinyl kan u helpen het economisch en zonder werk te transformeren. De tegelvinyls zijn het populairst voor deze taak en zijn nogal een trend. Vergeet je oude tegels en voeg persoonlijkheid toe aan de kamer door middel van geometrische patronen en kleur. Plaats ze op het dashboard of in de eethoek en zorg er in het eerste geval voor dat ze van hoogwaardig vinyl zijn dat bestand is tegen hitte en vochtigheid.

Als hoofdeinden

De slaapkamer is een andere kamer die baat kan hebben bij het gebruik van decoratief vinyl. Je kunt ze als hoofdeinde gebruiken en zo de hoofdmuur op een eenvoudige manier transformeren. Je bespaart niet alleen wat geld, maar ook ruimte wat erg belangrijk is in kleine slaapkamers.Dierenmotieven zijn de favorieten voor kinderkamers, terwijl geometrische motieven het modevoorstel zijn voor volwassen slaapkamers.

Om een meubelstuk in te lijsten

Wil je de aandacht vestigen op een specifiek gebied? Kracht geven aan dat basismeubel dat anders onopgemerkt zou blijven in de ruimte als geheel? Decoratieve muurstickers met gedefinieerde motieven zijn hiervoor een goede bondgenoot. Kies ze in effen of zachte kleuren en hang ze aan de muur achter of op het meubelstuk in kwestie, zoals je kunt zien op de volgende afbeeldingen.

Om een accentmuur te creëren

Met ons nieuwste voorstel nodigen we je uit om groots te denken! Om met een complete muur te spelen met behulp van het meest geschikte vinyl ervoor.U kunt gebruik maken van decoratief muurvinyl dat de afwerking van cement of hout imiteert, om de textuur van de muur te veranderen en deze aantrekkelijker te maken.

Je kunt ook inzetten op herhaalde geometrische patronen, om persoonlijkheid aan de muur toe te voegen zonder deze te overbelasten. Of wees gedurfder en maak een grote muurschildering met vinylstickers met landschapsmotieven of tropische motieven de favorieten van vandaag!

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: