Interieur

Klassen badkamerscherm

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Tegenwoordig hebben traditionele douchegordijnen plaatsgemaakt voor schermen. Het succes van schermen is te danken aan het feit dat veel mensen kiezen voor de douchebak in plaats van de badkuip van hun leven . Daarnaast bieden schermen veel meer voordelen dan douchegordijnen. Ze zijn veel decoratiefer en esthetisch superieur aan gordijnen en zijn ook gemakkelijker schoon te maken.

In het volgende artikel geven we de verschillende soorten schermen aan die er zijn en we gaan je helpen het scherm te kiezen dat perfect zou zijn voor je badkamer.

Vaste partities

Het overgrote deel van dit soort schermen wordt in kamerbrede douches geplaatst. Niet alle douches kunnen vaste schermen hebben, alleen die met een breedte van minimaal 130 cm. Het grote voordeel van deze klasse schermen is het decoratieve en esthetische element, dat een uniek tintje geeft aan de badkamers. Bovendien zijn dit soort scheidingswanden niet te duur en geschikt voor elk budget.

In het geval van de punten tegen moet worden opgemerkt dat ze de douche niet volledig afsluiten, zodat er water uit de douche kan komen. Je moet heel voorzichtig zijn, anders is het nogal makkelijk om alles boven water te zetten.

Scheidingswand met vouwdeur

Het scherm met scharnierende deur is perfect en ideaal voor te kleine douches. De deur heeft meestal afmetingen variërend van 50 cm tot 90 cm. Als het gaat om het benadrukken van de voordelen, moet worden opgemerkt dat ze de douche volledig afsluiten, zodat het onmogelijk is dat het water eruit komt. Het is perfect voor gezinnen met kleine kinderen.

Wat de nadelen betreft, ziet het scherm met een vouwdeur er niet zo goed uit als het geval van het vaste scherm. Tot slot moet worden opgemerkt dat u ervoor kunt kiezen om de deur naar binnen, naar buiten of naar beide zijden te openen.

Scheidingswand met vouwdeur en vaste deur

Er zijn mensen die een douche van behoorlijke afmetingen hebben maar niet overtuigd zijn door alleen een vast scherm te plaatsen. In dergelijke gevallen is het gebruikelijk om ervoor te kiezen om een vouwdeur te combineren met een ander vast deel. De verbinding tussen de vaste en vouwwand gebeurt meestal door middel van scharnieren of door middel van een aluminium steun. Dit laatste geval is perfect om de badkamer esthetisch of decoratief te laten opvallen.

Scheidingswanden met schuifdeuren

Een andere optie bij het ophangen van een scheidingswand is om er een te plaatsen met schuifdeuren. Ze zijn behoorlijk populair vanwege het feit dat ze behoorlijk effectief zijn als het gaat om het in de douche stappen en op esthetisch vlak geven ze een prachtig tintje aan de hele badkamer. Wat betreft de prijs van dit type scherm , ze zijn meestal rond de 100 euro. De prijs kan stijgen afhankelijk van het gekozen glas en de afmetingen van de douchebak.

Hoekwanden

In het geval dat de douchebakken niet rechthoekig en te klein en vierkant zijn, kies je best voor hoekschermen. In dat geval kan je een deur kiezen die is vouwen, al wordt in de meeste gevallen meestal gekozen voor een schuifdeur. Dit type scheidingswanden wordt meestal gebruikt voor huizen met twee badkamers, met name de kleinste.

Partities opschonen

Een van de grote voordelen van schermen is dat ze gemakkelijk en eenvoudig schoon te maken zijn. Het beste is om dit te doen met een beetje zeepsop of een product met neutrale pH. Zodra je het hele oppervlak hebt geraakt, hoef je alleen nog maar het scherm af te drogen met een zachte, droge doek.

Als u merkt dat er zich een aanzienlijke kalkophoping op het oppervlak bevindt, is het goed om het met water te bevochtigen en onmiddellijk een schraper te gebruiken. Veel mensen maken de grote fout om antikalkproducten op het scherm aan te brengen, zonder te denken dat ze het glas of glas ernstig kunnen beschadigen.

Kortom, schermen zijn een onmisbaar element geworden in de overgrote meerderheid van Spaanse badkamers. Door te kiezen voor een douchebak in plaats van de gebruikelijke badkuip, is het scherm essentieel om te voorkomen dat er water weglekt tijdens het douchen.Bovendien geven de schermen de badkamer een decoratief en esthetisch tintje dat veel beter is dan de gordijnen. Zoals je hebt gezien, kun je op de markt een groot aantal modellen van allerlei soorten vinden en het model kiezen dat het beste bij je badkamer past.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: