Tuinen

Voor- en nadelen van bioklimatische pergola's

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Er zijn talloze oplossingen om het meeste uit onze buitenruimtes te halen ongeacht het weer. Om comfortabele ruimtes te creëren die de waarde van ons huis doen groeien. Bioklimatische pergola's zijn een van de meest efficiënte, innovatieve en intelligente. Wil je weten waar ze uit bestaan en wat de voor- en nadelen zijn?

Wat is een bioklimatische pergola?

Bioklimaat.

2. bn. Zei van een gebouw of zijn opstelling in de ruimte: dat probeert te profiteren van omgevingsomstandigheden ten voordele van gebruikers.

Bioklimatologische pergola's zijn pergola's waarvan de daken verstelbare lamellen hebben waarmee u het licht, de ventilatie en de temperatuur kunt moduleren en deze buitenruimte beschermen tegen slecht weer. Allemaal dankzij een efficiënt en intelligent systeem dat volledig geautomatiseerd kan worden.

De sleutel tot dit type pergola's zijn de aluminium lamellen die het dak vormen. Verstelbare en parallelle lamellen, gelast aan een metalen structuur die kan worden bediend met een slinger, een schakelaar of een afstandsbediening, afhankelijk van de mate van automatisering van het model en die kan zijn:

GreenDesign bioklimatische pergola's

 • Orientables. De aluminium lamellen zijn georiënteerd om de helderheid aan te passen, de hoeveelheid wind te verminderen of ons te beschermen tegen regen en UVA-stralen.
 • Intrekbaar. Het is het meest dynamische systeem. Hiermee kunt u niet alleen openen, sluiten en oriënteren, maar ook de lamellen verzamelen om een volledig open ruimte te creëren.

Hoofdfuncties

Als we eenmaal begrijpen wat een bioklimatische pergola ons te bieden heeft, is het niet moeilijk om hun belangrijkste kenmerken af te leiden. Kenmerken die worden gedeeld door de meeste ontwerpen die u op de markt zult vinden en die ook deel uitmaken van de voordelen, zoals we hieronder zullen zien.

 • Robuuste structuur. Aluminium profielen zijn meestal robuust met een dikte tot 4 mm. legering met hoge sterkte.
 • Waterdicht. Bioklimatische pergola's zijn 100% regenbestendig dankzij de anti-druppelrubbers. Bovendien beschikken ze over een intelligente regenwaterafvoer die voorkomt dat water stagneert en op de ruimte v alt waarin ze is geïnstalleerd wanneer de lamellen weer opengaan.
 • Efficiëntie. Het creëert een kamer tussen de buitenkant en de binnenkant en garandeert comfort nodig om te genieten van deze ruimte regen of sneeuw. Daarnaast dragen vast aan de woning bij aan de energiezuinigheid van de woning.

Bioklimatologische pergola van Leroy Merlin

Voordelen

Het installeren van een bioklimatische pergola in onze tuin heeft veel voordelen die andere constructies die we voor hetzelfde doel kunnen installeren niet hebben. En wat zijn die voordelen? We zetten ze op een rijtje van de eerste tot de laatste:

 • Zonwering: Door de verstelbare lamellen op het dak kunnen we de lichtinval regelen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de zonnestralen.
 • Windbescherming: Met de lamellen kunt u niet alleen de hoeveelheid lucht regelen die de pergola in- en uitgaat, maar kunt u ook de hoeveelheid lucht in tijden van sterke windvlagen hun incidentie, sluiten ze.
 • Ontwijk regen en sneeuw: In het geval dat het regent of sneeuwt, bieden bioklimatische pergola's een waterdichte ruimte om te voorkomen dat we nat worden.Je zult het niet meer doen als je de lamellen weer opent, omdat ze moeilijk zijn, zoals we al hebben uitgelegd, met een kanalisatiesysteem dat dit vermijdt.
 • Intelligentie. Mogelijkheid om domotica op te nemen om het systeem vanaf uw mobiel te kunnen beheren, evenals regen-, temperatuur- of lichtsensoren waarmee het systeem volledig geautomatiseerd kan worden zodat u zich nergens zorgen over hoeft te maken als u dat niet wilt.
 • Minimaal onderhoud: In tegenstelling tot houten pergola's of manuele luifels hebben bioklimatische pergola's nauwelijks onderhoud nodig. Ze zijn zeer robuust en gemakkelijk schoon te maken met water en zeep.
 • Energie-efficiëntie: Een pergola is een efficiënte oplossing om een buitenruimte te creëren waar je het hele jaar door van kunt genieten en die bovendien helpt bij het reguleren van de temperatuur in huis als eraan is gehecht.
 • Personalisatie. Er zijn zoveel verschillende soorten afwerkingen en kleuren dat niets u ervan weerhoudt om een bioklimatische pergola te installeren die past bij de stijl van uw huis.De lamellen kunnen ook in dezelfde kleur als de structuur worden gemaakt of in een andere kleur, afhankelijk van de context waar de pergola wordt geïnstalleerd.

Alsol bioklimatische pergola

Nadelen

Er zijn weinig ongemakken die we kunnen noemen, maar belangrijk. De grootste "maren" van deze onafhankelijke pergola's hebben betrekking op de installatie en het budget. Installatie is eenvoudig, maar eerder werk kan nodig zijn waardoor het duurder wordt.

 • Voorbereiding van de grond. De pilaren van de bioklimatische pergola kunnen op verschillende hoogtes worden geplaatst om trappen te besparen, maar de basis waarop de bioklimatische pergola steunt moet stabiel zijn en troffel.
 • Installatie door professionals. De installatie moet worden uitgevoerd door professionele monteurs die eerst verantwoordelijk zijn voor het bevestigen van de structuur en vervolgens het één voor één verankeren van de lamellen, per sector.
 • Prijs. Het installeren van een bioklimatische pergola vereist een grote investering, uiteraard hoger dan die van een traditionele pergola of luifel. Voor minder dan €2800 vind je ze niet
 • Vergunningen. Bioklimatische pergola's hebben meestal geen vergunningen nodig omdat ze het oppervlak van een huis niet vergroten, maar het kan nooit kwaad om het te raadplegen om problemen te voorkomen. Het is echter van essentieel belang als u van plan bent om het af te sluiten met glazen wanden om ook midden in de winter van deze buitenruimte te kunnen genieten.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: