Interieur

Ontdek de rustieke houten eilanden, karakter in je keuken

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De eilanden zijn de essentie van open keukens. Ze dragen bij aan het algemene ontwerp van de ruimte, als een fysieke barrière, die de keuken en de woon-eetkamer scheidt. Daarnaast bieden ze zowel extra werk- als opbergruimte en kunnen ze, indien ingericht, dienen als ontbijttafel.

Eilanden worden het middelpunt van de aandacht in open keukens. Er wordt zorgvuldigheid betracht bij het kiezen van zowel het esthetische als het praktische karakter Houten eilanden worden het beste voorstel voor het decoreren van rustieke keukens.We demonstreren het met afbeeldingen.

Waarom kiezen voor een houten eiland

Een houten eiland is altijd een voorstel om rekening mee te houden bij het decoreren of herinrichten van een keuken in landelijke stijl. En als we het hebben over houten eilanden, dan bedoelen we allerlei voorstellen, zowel in totaal hout als gecombineerd met metalen poten of marmeren werkbladen. De ideeën zijn talrijk en erg gevarieerd om een keuken te creëren met rustieke essenties in verschillende stijlen.

Hout is een materiaal dat we keer op keer kiezen om ons huis te decoreren, omdat het nobel en natuurlijk is en veel warmte geeft. Houten meubelen zijn klassieke meubelen die jarenlang meegaan. Hetzelfde geldt voor houten keukeneilanden, ze zijn klassiek, elegant, sterk en ontworpen om urenlang aan te werken, perfect voor een huis waarin de keuken een belangrijk punt is.

Houten eiland in rustieke omgevingen

Het rustieke karakter dat een houten eiland aan een keuken kan geven is enorm. U kunt zich ontspannen in het ontwerp van de meubels, witte of zwarte modellen kiezen met wat lijstwerk dat ze persoonlijkheid geeft. Overweeg, afhankelijk van de ruimte die deze u bieden, een eilandontwerp of een ander. Er zijn veel houten eilanden voor de keuken, maar als je een echt rustiek ontwerp wilt, kun je die vintage houtsoorten kiezen die eruit zien alsof ze van andere dingen zijn gemaakt, waar jaren aan gewerkt is, in donkere tinten. Hoogglans gepolijst hout is in die zin niet zo rustiek.

Houten opslageilanden

Als opbergruimte in de keuken schaars is, zet dan in op een eiland met kasten of lades om keukengerei, fruit of groenten op te bergen.Als het niet essentieel is, kun je spelen met eenvoudigere en goedkopere ontwerpen met een eenvoudige onderste plank. Tegenwoordig is opslag in veel huizen meestal essentieel, omdat je elke laatste beurt moet benutten. Daarom zijn er veel eilanden met verborgen lades of planken om dingen op te bergen.

Houten eiland met krukken

Sommige ontbijtkrukken kunnen het ontwerp van je eiland compleet maken Als deze ook van hout zijn, zullen ze de ruimte te veel belasten als je keuken klein is; Kies in dit geval voor ze van metaal, met lichte vormen. Vandaag vindt u gevarieerde voorstellen op de markt met of zonder ondersteuning. De bijpassende krukken zijn altijd een belangrijk detail om ons eiland goed te combineren. Ze geven het stijl en functionaliteit, omdat we het op deze manier kunnen gebruiken als ruimte om te eten of voor mensen om te komen praten terwijl ze in de keuken werken.

Rustieke stijl ook in wit

De kleur wit is erg in de mode en daarom zien we hem in veel verschillende omgevingen. Het is een toon die licht brengt en grotere ruimtes creëert. In de keuken geeft het ook alles een strakke uitstraling waar we erg van houden. Daarom kun je ervoor kiezen om je houten eiland te verven in een mooie witte kleur die zorgt voor licht. Rustieke keukens hoeven niet langer donker te zijn met bruin hout, maar kunnen ook wit zijn, een toon die ze moderniseert.

Gebruik licht hout in je kookeiland

Hoewel de meest essentiële rustieke stijl normaal gesproken hout in donkere tinten gebruikt, is de waarheid dat dit soort eilanden ook in licht hout te zien is Hout in lichtere tinten is Het heeft essentieel geworden in de huizen van vandaag.Het brengt warmte omdat het hout is, maar tegelijkertijd neemt het geen licht weg, iets wat hout wel kan doen in zeer donkere tinten. Zo lijken de ruimtes veel transparanter. U kunt kiezen voor een eiland in licht hout dat een rustiek tintje geeft maar meer actueel is.

Rustieke landhuisstijl

De landhuizen hebben altijd iets rustieks, maar ze hebben iets chiquer. Deze keuken heeft bijvoorbeeld lichte kleuren gebruikt met een mooie grijze houten vloer en kasten passend bij het eiland in een rauwe toon die licht brengt maar heel klassiek en tijdloos is. Het is een prachtig eiland met het bovenste deel in een donkere kleur om het te laten opvallen en handvatten in metallic tinten. Het is ruim en met opbergruimte in kasten en planken. Een rustieke keuken ontworpen om lang mee te gaan.

Een klein rustiek eiland

Niet alle eilandkeukens hoeven erg ruim te zijn. In sommige vierkante keukens kun je ook een klein vierkant houten eiland hebben Deze is bijvoorbeeld erg mooi, in een rustiek en donker hout dat opv alt in de witte keuken. De handgrepen zijn gemaakt van metaal, in een zeer uitgesproken industriële tint, in het zwart. Het heeft veel persoonlijkheid en geeft meer functionaliteit aan de keuken. Als we er wielen aan toevoegen, is het nog praktischer omdat het zo klein is dat het gemakkelijk kan worden verplaatst.

Rustiek en industrieel zijn in de mode

Het rustieke en het industriële worden bij veel gelegenheden gemengd omdat ze vergelijkbare stijlen hebben. Ze gebruiken sterk hout, dat eruitziet als gebruikt, omdat het het hout was dat in de industrie werd gebruikt, dus we kunnen eilanden zien die beide stijlen dienen. Voeg metalen accenten toe en je hebt een keuken met rustieke, vintage en industriële herinneringen.

Rustiek houten eiland in donkere tinten

Dit houten eiland voor de keuken verrast ons met een andere kleur De keuken gebruikt lichte kleuren op de vloeren en muren, omdat het hout is geschilderd in een werkelijk prachtig donkerblauw, wat perfectie combineert met het houten aanrechtblad. Een riskant idee voor grote keukens, maar wel heel mooi en bijzonder.

Gerelateerd artikel:Gekleurde keukeneilanden, durf jij?

Een moderne en Scandinavische keuken met rustieke accenten

Als je van een Boheemse sfeer houdt, mag je deze inspiratie niet missen Houten eilanden zullen altijd een trend blijven, want er zijn veel manieren om ze in onze keuken op te nemen. Hoewel hout een rustieke charme heeft, kunnen we met kleine details overal een andere draai aan geven.Dit eiland is heel praktisch en verrast ons met dat metalen karretje en het mooie lichte hout dat alles een heel natuurlijk tintje geeft.

Wat vind jij van deze keukens? Is er iets dat je bijzonder leuk vond?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: