Interieur

Ontdek de beste afwerkingen voor badkamerwanden

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Tegenwoordig zijn er veel afwerkingen die we kunnen kiezen om de muren van onze badkamer te versieren afgezien van de rechthoekige tegels van ons leven of het klassieke marmer. We kunnen kiezen voor gladde vochtwerende verven, glasmozaïek, keramiek, natuursteen of zelfs gepolijst microcement voor een gladde en moderne afwerking.

Van de vele keuzes die we kunnen maken, sommige zijn beter voor bepaalde stijlen dan andere, maar ze kunnen allemaal een goede optie zijn voor onze badkamer als we weten hoe we ze moeten combineren correct.Badkamermuren zijn altijd een punt van zorg omdat ze meestal om praktische redenen worden afgedekt, maar praktisch hoeft niet in strijd te zijn met design.

Stenen muren in badkamer

Een van de meest actuele coatings om de badkamer te decoreren is het gebruik van natuursteen zoals zwarte leisteen of kalksteen in okertinten gecombineerd met gladde geverfde gebieden of met een gepolijst microcement finish. Binnen deze optie zijn er coatings die natuursteen imiteren, ze zijn goedkoper en gemakkelijker te plaatsen, aangezien de installatie van natuursteen moet worden gedaan door een persoon die gespecialiseerd is in het plaatsen van dit soort materiaal zodat het perfect is, aan de andere kant die van imitatietegels worden geleverd in tegels met een volledig vlakke zijde waardoor ze eenvoudig te plaatsen zijn. Het is een afwerking die ongetwijfeld perfect zal zijn voor badkamers die een zekere rustieke toets hebben of voor badkamers die vintage stukken toevoegen.Dit type afwerking wordt bijvoorbeeld niet gebruikt in zeer moderne badkamers waar iets meer gepolijst en minimalistisch gewenst is.

Gebruik mozaïeken in de badkamer

Een andere optie voor de muur van onze badkamer is het gebruik van tesserae of mozaïeken Er is een grote variatie, afhankelijk van het materiaal en de kleur, we kunnen mozaïeken van kiezelstenen vinden , met tesserae in de vorm van een cirkel, met onregelmatige vormen en zelfs de meest klassieke kleuren in de vorm van een vierkant van glas of keramiek. We kunnen ook de matte en glanzende afwerking en verschillende texturen op muren en randen combineren. Deze mozaïeken zijn geïnspireerd door de Romeinen, in die badkamers die waren versierd met figuren die werden gevormd met deze tesserae, hoewel we tegenwoordig meer actuele ideeën vinden. Deze kleine mozaïeken kunnen duizend kleuren en afwerkingen hebben en geven ons veel speelruimte voor de badkamer.

Kies voor gepolijst microcement

Zoals we in een eerder artikel hebben uitgelegd, is gepolijst microcement een relatief nieuw materiaal dat zowel op vloeren als op muren en andere oppervlakken kan worden aangebracht en dat bestand is tegen vocht Biedt een gladde afwerking en u kunt kiezen uit verschillende kleuren en soorten afwerkingen, meer glanzend of meer mat. Gepolijst cement is een afwerking die op beton wordt aangebracht om het glad en glanzend te maken. Het is een optie die zeer zuinig en gemakkelijk te onderhouden is, maar ook een bepaalde industriële toets heeft die tegenwoordig erg populair is.

Microcement voor de badkamer

Dit is een ander materiaal dat kan worden toegepast op badkamervloeren en -wanden en dat ons een groot aantal afwerkingen en geweldige kwaliteit biedt. Het heeft een cementbasis waaraan polymeren, ultrafijne toeslagstoffen en pigmenten zijn toegevoegd om een gladde afwerking te bereiken waarin je ook een oneindig aantal kleuren kunt kiezen.Het is een van de meest actuele keuzes voor grote oppervlakken waar ondanks slijtage kwaliteit gewenst is. Als je het voor je badkamer wilt, heb je een goed materiaal dat ook erg hygiënisch is en je hoge prestaties levert.

Kies kwaliteit keramiek

Van alle bekledingen die voor dit deel van het huis worden vervaardigd, is keramiek misschien wel degene die het meest is verspreid vanwege de grote verscheidenheid. We kunnen allerlei ontwerpen, kleuren en afwerkingen vinden En dankzij dit brede assortiment kunnen we klassieke en moderne ontwerpen vinden tegen vrij goedkope prijzen. De afwerking van de wanden met keramiek heeft meerdere ideeën. Tegels blijven de meest gewilde optie voor onze badkamerwanden omdat er veel ontwerpen zijn, ze ons een ruimte met licht geven en ze ook resistent en zeer gemakkelijk schoon te maken zijn.

Kies ervoor om de badkamermuren te schilderen

Een afwerking van de badkamermuren die geen werk vereist, bestaat uit het simpelweg schilderen van de muren. Het moet natuurlijk een goede vochtbestendige verf zijn om te voorkomen dat het in korte tijdbederft. Het is een heel eenvoudige oplossing en het stelt ons ook in staat om het uiterlijk van de badkamer relatief gemakkelijk te veranderen als we de kleuren beu zijn. Het schilderen van de badkamermuren kan ook een goed idee zijn en we kunnen altijd kiezen uit een groot aantal kleuren, hoewel momenteel lichte tinten worden gebruikt om licht te geven.

Kwaliteitsmarmer op de muren

Een van de afwerkingen die ons het meest kan kosten voor een badkamer is marmer. Het is niet iets dat bij veel gelegenheden wordt gekozen, behalve voor badkamers die ze willen verheffen tot de kwaliteit van luxe Marmer is een duur materiaal, maar de elegante afwerking die het biedt is erg moeilijk te bellen, dus het kan weer een sensationele keuze zijn.Als we een badkamer willen die boven de standaard badkamers uitsteekt, is deze keuze voor het bedekken van muren misschien wel het meest geschikt, hoewel we bereid moeten zijn om ervoor te zorgen dat het er goed uitziet en te besteden om de muren met marmer te bedekken.

Muren met hout in de badkamer

Jaren geleden leek het idee om hout in de badkamer te plaatsen misschien onredelijk, aangezien dit materiaal kan worden beschadigd door een te hoge luchtvochtigheid in de badkamer. Maar vandaag vinden we hout dat is behandeld en perfect kan worden gebruikt in de badkamer Bovendien is hout van tropische oorsprong bijzonder goed bestand tegen vocht, waardoor het ideaal is voor deze ruimte in huis. Als u een warmere toon in de badkamer wilt, kunt u een van de muren bedekken met platen van licht hout. Donkere tonen zijn ook geldig, hoewel ze in kleine hoeveelheden worden gebruikt en om alles een elegante en verfijnde toets te geven.

Wallpaper

De kwaliteit van het behang heeft er ook toe geleid dat ze in de muren van veel badkamers zijn verwerkt om echt originele ruimtes te creëren. Dit materiaal kan tegen de muur worden aangebracht en is behoorlijk resistent, hoewel het nooit zo duurzaam zal zijn als bijvoorbeeld tegels of marmer. Het is echter een goede keuze voor de gootsteen of om een vleugje kleur en patronen in de badkamer te brengen. De huidige badkamers kunnen allerlei elementen hebben en de wanden helpen ons om onze creativiteit de vrije loop te laten. Met dit behang kun je wonderen op de muren creëren en je kunt de tegel gebruiken om andere ruimtes te bedekken, zoals de douche.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: