Decoratie-ideeën

De Japanse decoratieve stijl

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Vorig jaar was de Japandi-stijl een van de trends die trends zette op het gebied van het inrichten van Spaanse huizen. Tegenwoordig is het een van de meest populaire stijlen en dat is dat de mix van Scandinavische en Japanse decoratie past perfect in elk huis.

Deze samensmelting van stijlen resulteert in een woning waarin functionaliteit, warmte en een gezellige en rustige sfeer de boventoon voeren die door iedereen gewaardeerd wordt. Deze stijl heeft steeds meer volgers die op zoek zijn naar een plek waar harmonie, vrede en positivisme in gelijke delen kunnen worden geademd. In het volgende artikel zullen we je veel meer vertellen over deze prachtige decoratiestijl en al zijn kenmerken.

Japanse decoratie

Zoals we al zeiden, combineert de Japandi-stijl Scandinavische en Japanse decoratie, waardoor kamers ontstaan die worden gekenmerkt door:

  • Minimalistische en functionele ruimtes.
  • Gebruik van natuurlijke elementen.
  • Meubelonderstel.
  • Gebruik van planten binnenshuis.
  • Blijft netjes.
  • Uitgebreid kleurgebruik.

Eigenlijk gaan we veel gedetailleerder met je praten over de belangrijkste kenmerken van deze decoratieve stijl, die veel praat op het gebied van interieurdecoratie.

Het belang van natuurlijke materialen

Een van de belangrijkste kenmerken van dit soort decoratie is de smaak voor natuurlijke materialen. Elementen zoals hout, bamboe of keramiek spelen een overheersende rol in Japandi. Dit zorgt voor een geweldige afwerking in de gebruikte meubels en sommige accessoires of aanvullingen die je onderdompelen in de Japanse wereld.

Minimalisme

De kamers die dit soort decoratieve stijl volgen, zullen opvallen omdat ze zowel functioneel als minimalistisch zijn. Er is geen object of meubelstuk dat overbodig is, elk heeft zijn functie. Hij houdt helemaal niet van beladen ruimtes of omgevingen, zoals bij andere soorten decoratieve stijlen. Het minimalisme dat zo typisch is voor Scandinavische ruimtes is echt aanwezig in dit soort decoratieve stijlen zoals Japandi.

Blijft netjes

Orde en netheid staan centraal in een stijl als Japandi. Dankzij orde heerst er in huis een sfeer van welzijn en rust.Hierbij wordt gezocht naar een thuis waar je rust kunt ademen en waar je kunt uitrusten na een dag hard werken.

Meubels in Japanse stijl

In het geval van meubels die in dit soort decoratieve stijl worden gebruikt, zullen die van natuurlijke materialen zoals hout of walnoot de boventoon voeren. Het zijn meestal lage en minimalistische meubels en ze zijn ook functioneel Contrast is een ander element om te benadrukken in het meubilair, aangezien de witte kleur van de Scandinavische decoratie wordt gecombineerd met het zwart in Japanse stijl.

Het gebruik van kleuren in Japanse decoratie

Wat betreft de kleuren, de Japandi-stijl combineert of mengt de koude kleuren die typisch zijn voor Scandinavische decoratie met de warmere kleuren van Japanse decoratie. Het normale is om wit te mengen met neutrale tinten zoals beige of lichtbruin.Andere soorten kleuren die veel worden gebruikt in Japandi-decoratie zijn grijs of donkerblauw, zo typerend voor de Scandinavische stijl met het meer oosterse zwart.

Keramische objecten

Een materiaal zoals keramiek is van fundamenteel belang in dit type decoratieve stijl. Keramische objecten zijn aanwezig in veel van de kamers en zorgen voor een ongeëvenaarde schoonheid. Dit zijn volledig handgemaakte en handgemaakte objecten. Van vazen tot kopjes, ze zijn de perfecte aanvulling op Japanse decoraties.

Kamers met planten

Planten zijn aanwezig in veel van de kamers van het huis. Het is niet nodig om de verschillende ruimtes er te veel mee te belasten, het is voldoende om er enkele te plaatsen die elegantie en natuurlijkheid brengen in de verschillende ruimtes van het huis. De natuur speelt een zeer belangrijke rol in de Japandi-stijl, omdat het door het hele huis rust en ontspanning brengt.Het ideaal is om te kiezen voor planten die natuurlijk zijn, omdat op deze manier de verbinding met de natuur wordt bereikt.

Kortom, Japandi is een type decoratie dat sinds vorig jaar sterk in opkomst is. De mix van twee decoratieve stijlen zoals Scandinavisch en Japans combineren perfect in woondecoratie. Deskundigen op dit gebied denken dat het een totaal tijdloze vorm van decoratie is die de komende jaren belangrijk zal zijn. Als je van rustige, gezellige en ontspannende ruimtes houdt, denk dan niet twee keer na, want de Japandi-stijl komt het beste in de buurt.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: