Interieur

Gepolijst cement in keukenontwerp

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Cement is een trending materiaal en daarom hebben we er al verschillende pagina's aan gewijd in Decoora. Door gepolijst cement te gebruiken in het ontwerp van onze keuken, kunnen we een ruimte creëren met rustieke kenmerken of minimalistische ruimtes, koud maar met veel persoonlijkheid.

Gepolijst cement kan op de vloer worden gebruikt als bestrating of op een muur om verschillende omgevingen te creëren. Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor werkbladen van cement, die de keukenmeubels, en/of moderne kasten van dit materiaal in donkere tinten omlijsten.

Kenmerken van gepolijst cement

Gepolijst cement heeft overeenkomsten met beton maar in tegenstelling tot beton wordt het meer gebruikt in binnenruimtes als bekleding. Het bestaat uit een laag geraffineerd cement waaraan meestal een kleurstof wordt toegevoegd, die na aanbrengen wordt gepolijst en afgewerkt met een beschermlaag.

Het is een soort ononderbroken bestrating die rechtstreeks wordt aangebracht op de gelijkvloerse ondergrond, waardoor een gevoel van continuïteit ontstaat. Deze eigenschap maakt het een veelgevraagd product voor het decoreren van huizen in moderne stijl die visueel open en lichte ruimtes willen creëren. Dit is echter niet het enige aantrekkelijke aan dit materiaal.

  • Het is zeer resistent, perfect voor gebieden met veel verkeer. Het kan ook veel belasting dragen zonder scheuren of barsten in het oppervlak te veroorzaken.
  • Het biedt grote stabiliteit aan vloeren, daarom wordt het veel gebruikt op grote oppervlakken.
  • Het is waterdicht dankzij de beschermlaag die erop is aangebracht, dus het kan gebruikt worden in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid zoals de keuken of badkamer.
  • Het is onderhoudsarm en gemakkelijk schoon te maken. Zonder voegen hopen de oppervlakken geen vuil op.
  • Het is een doorlopend trottoir dat het gevoel van ruimtelijkheid versterkt van een ruimte.
  • Zijn gladde en gepolijste afwerking brekt licht, zorgt voor meer verlichting in de kamer.

Gepolijst cement in de keuken

Cement is een actueel materiaal; Je vindt het als bekleding in verschillende ruimtes in vrijwel elk interieurmagazine. Het gebruik van continu gepolijste cementvloeren is gebruikelijk in moderne keukens.Het is zelfs mogelijk om het hierin terug te vinden in andere elementen zoals werkbladen of werktafels.

Zoals bestrating

In de jaren 90 zorgde de industriële stijl van New Yorkse lofts ervoor dat dit materiaal een trend werd. Tegenwoordig wordt het nog steeds gebruikt als vloer in open designwoningen met een overwegend avant-gardistische stijl.

In grijstinten de doorlopende afwerking vergroot visueel de ruimtes en versterkt het open ontwerp van deze huizen in avant-gardistische stijl. En hoewel grijs het meest wordt gebruikt in dit type woning, zijn andere vloeren met bruine en bruine tinten favoriet geworden in industriële en rustieke stijlen.

Aanrechtbladen van gepolijst cement

Keukenwerkbladen zijn een van de meest voorkomende elementen die van dit materiaal zijn gemaakt.Ze worden zeer gewaardeerd om hun continuïteit bij het ontwerpen van hedendaagse keukens. Gepolijst cement is een materiaal dat zeer goed bestand is tegen hitte, schoonmaakmiddelen en chemische middelen in voedsel, en ook waterafstotend is en daarom een goede keuze.

Normaal gesproken is gepolijst beton in het ontwerp van dit type keuken niet beperkt tot het aanrecht zelf, het omlijst ook de meubels aan de zijkanten, waardoor dat gevoel van een waterval ontstaat zo in de mode tegenwoordig. We houden ook van het idee om wat continuïteit te creëren tussen het werkblad en de tafel; beide in hetzelfde element veranderen.

Keukenkasten

Naast werkbladen en tafels kunnen we ook kasten van gepolijst cement op de markt vinden. En feit is dat gepolijst cement niets meer is dan een decoratieve coating van ongeveer 3-4 mm dik die dankzij zijn uitstekende hechting op elk oppervlak kan worden aangebracht.Met een minimalistisch karakter en donkere tinten kunnen ze veel persoonlijkheid toevoegen aan een grote keuken.

Hoe gepolijst cement te combineren

Cement en hout vormen een zeer aantrekkelijke tandem en spelen met beide is altijd een succes als het gaat om het balanceren van ruimtes, zoals te zien is op de afbeeldingen. Hout zorgt voor warmte terwijl cement het moderne karakter van de kamer versterkt.

Een ander materiaal dat heel goed samengaat met gepolijst cement en dat vooral keukens in industriële stijl siert, is roestvrij staal. Door donker gepolijste stalen elementen of zwarte elementen in het ontwerp op te nemen, zullen we ook een contrast bereiken dat het meest aantrekkelijk zal zijn.

Gepolijst cement kenmerkt zich door zijn lichte adering het kan in een veelheid aan kleuren worden aangebracht en toch zijn de meest voorkomende in de keuken nog steeds wit en grijs, zoals wij heb al genoemd.Je kunt het op veel oppervlakken gebruiken, het is zeer veelzijdig! En zeer duurzaam mits correct toegepast, dus u zult altijd moeten vertrouwen op het goede werk van een professional.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: