Decoratie-ideeën

Kun je binnenverf gebruiken voor buitenoppervlakken?

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Misschien heb je twee blikken verf in je huis en één is gelabeld voor buitengebruik en de andere is gelabeld voor binnengebruik. Je denkt misschien dat als beide de hetzelfde pigment en dezelfde helderheid en dat is dat beide ook worden gebruikt om oppervlakken te schilderen. Maar als u een buitenverf voor binnen of binnen voor buitenverf gebruikt, zijn de resultaten mogelijk niet wat u ervan verwachtte.

De chemie die tegenwoordig in verfcomponenten wordt gevonden, is veranderd ten opzichte van een paar jaar geleden. Zowel fabrikanten als professionals raden aan verfblikken te gebruiken zoals gelabeld: binnenverf voor binnen en buitenverf voor buiten.

Wanneer je de verf kiest

Als je de verf gaat kiezen, zijn er twee basisaspecten die je moet kennen: er is de verf op waterbasis en de verf op oliebasis. Latexverven, acrylverven zijn op waterbasis, terwijl alkydverven op oliebasis zijn. Beide verven zijn voor interieurs. Er zijn verschillende soorten buitenverven.

Als het om buitenverf gaat, zijnverven op oliebasis beter omdat ze vuilafstotend zijn. Hoewel latexverf op waterbasis vaak wordt gebruikt voor buitenruimtes, omdat deze de neiging heeft langer mee te gaan dan olieverf. Dit type verf is bij gebruik in buitenruimtes beter bestand tegen vochtigheid, externe factoren, temperatuurveranderingen en heeft ook veel minder tijd nodig om te drogen.

De verven die voor buiten worden gebruikt, bevatten additieven die ze buiten een lange levensduur geven, beter bestand zijn tegen scheuren en ook bestand zijn tegen de samenleving. Daarnaast zijn buitenverven zo ontworpen dat ze beter bestand zijn tegen de schade die UVA-stralen kunnen aanrichten.

Verven op waterbasis zijn geschikt voor interieurs. In plaats van additieven om vuil beter vast te houden, is de chemie van interieurverven bedoeld om taai te zijn en te hechten. Ze zijn ook ontworpen om bestand te zijn tegen het typische vuil van elke ruimte binnenshuis (spatten, wrijven, enz.).

Verschillen tussen exterieur- en interieurverfcomponenten

Het ontbreken van sommige additieven is een nadeel voor binnenverven bij gebruik op buitenoppervlakken.Het verschil tussen samengestelde verven voor binnen en buiten houdt hier niet op. De verschillen komen ook naar voren als we kijken naar bepaalde verfcomponenten: pigmenten, bindmiddelen en vloeistoffen.

Het pigment

Pigment is wat verf zijn kleur geeft. Interieurverven kunnen organische kleurpigmenten bevatten, maar kunnen vervagen bij gebruik buitenshuis. Formules voor buitenverf vermijden deze pigmenten om de verfweerstand buitenshuis te verhogen.

De mappen

Verven worden gemaakt met additieven die bekend staan als bindmiddelen, die worden gebruikt om pigment te binden en tegelijkertijd te zorgen voor hechting aan het oppervlak waar het moet worden geverfd. Buitenverven moeten resistenter zijn om bestand te zijn tegen de nadelige effecten van de omgeving.Op deze manier wordt de verf bestand tegen barsten en wordt de luchtvochtigheid beter onder controle gehouden.

Vloeistoffen

Binnen- en buitenverven verschillen ook in de soorten vloeistoffen die worden gebruikt om het ene type verf te maken en het andere. Interieurverven, met name interieurverven op waterbasis, inclusief latex, zijn ontworpen om de laagste niveaus van vluchtige organische stoffen (VOS) te bevatten. VOC's worden gebruikt als oplosmiddelen in de vloeibare component van verf en verdampen bij kamertemperatuur. VOS worden in verband gebracht met gezondheidsproblemen op korte en lange termijn, variërend van hoofdpijn en duizeligheid (korte termijn) tot luchtwegaandoeningen en leverschade (langdurig).

Kan ook in verband worden gebracht met bepaalde vormen van kanker. U moet verven vinden die zeer weinig of geen VOS bevatten.

Dus, kan ik de binnenverf gebruiken voor buiten?

Zodra je dit punt hebt bereikt, heb je kunnen verifiëren dat als je een binnenruimte gaat schilderen, je een verf moet gebruiken die daarvoor is ontworpen. Hetzelfde gebeurt als je een buitenruimte gaat schilderen, wat dan beter is dat je een verf koopt en gebruikt die uitsluitend bedoeld is voor het schilderen van buitenruimten. U vindt de meest aanbevolen buitenverven via deze link.

Als je twijfelt over welke verf het beste is voor een bepaald deel van je huis, dan hoef je alleen maar een schilderprofessional te vragen zodat hij je kan begeleiden. Als je je huis zowel van binnen als van buiten gaat schilderen, heb je twee verschillende soorten verfblikken nodig, een die bedoeld is voor binnenschilderwerk en een die bedoeld is voor buitenschilderwerk.Als je dit eenmaal weet, hoef je alleen nog maar de kleur te kiezen die je het mooist vindt en het juiste gereedschap te kopen!

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: