Spaces

Kenmerken van antislipvloeren

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Antislipvloeren zijn een geweldige keuze om uitglijden te voorkomen en om een veilige omgeving in huis te creëren. Er zijn veel valpartijen in huis, vooral in het zwembad of de badkamer. Dit soort vloeren is ruwer dan andere soorten vloeren, waardoor het risico op uitglijden wordt verkleind.

Deze beveiliging is essentieel in openbare ruimtes, hoewel het ook thuis nodig is, het huis veel veiliger maken door mogelijke ongelukken te voorkomen. Direct daarna zullen we het hebben over de soorten niet- slipvloeren op de markt en de kenmerken van allemaal.

Soorten antislipvloeren

Er zijn drie soorten antislipvloeren, rekening houdend met de mate van antislip van het oppervlak zelf:

  • Graad 1 verwijst naar een tegel die een beetje kan bewegen.
  • Grade 2 heeft een gemiddeld slipniveau.
  • Grade 3 heeft een vrij hoge ruwheid, waardoor mogelijk wegglijden op het oppervlak wordt voorkomen. Het is een type vloer dat vanwege zijn eigen hechting meestal aan de randen van zwembaden wordt gebruikt.

Dit type vloer is in de meeste gevallen meestal keramisch en ze hebben een oppervlaktebehandeling die het een ruwheid geeft, die aanleiding geeft tot antislip. Het belangrijkste is in ieder geval dat het schoeisel van de persoon grip heeft op de grond om uitglijden te voorkomen.

Dit type antislipvloer wordt meestal gebruikt, vooral in zwembaden, waar een hoog risico op uitglijden en vallen bestaat In dit geval een materiaal zoals wordt meestal de tegel gebruikt, waarbij de nodige ruwheid wordt bereikt om te voorkomen dat de voeten wegglijden. Momenteel worden tegels ook vaak gebruikt in delen van het huis, zoals douchebakken en in de buurt van het bad, om een betere grip te krijgen tijdens het douchen.

Gresite is het stermateriaal voor antislipvloeren. Het heeft het grote voordeel dat het goed bestand is tegen kou en dat het vrij duurzaam is en weinig slijt na verloop van tijd. Het heeft een antislipgraad 3, dus uitglijden op dit type vloer is erg moeilijk.

Voordelen of voordelen van antislipvloeren

  • Het belangrijkste voordeel van een keramische antislipvloer is niets anders dan het voorkomen van mogelijke valpartijen of verwondingen.Er is een vrij groot risico op uitglijden bij het verlaten van het zwembad of de douche, vooral bij ouderen.
  • Chemicaliën die vaak worden gebruikt voor het schoonmaken maak je vloer vlekvrij en ziet eruit als nieuw.
  • In het geval van buitenvloeren blijft de kleur perfect behouden en omdat ze goed bestand zijn tegen vorst en temperatuurveranderingen, is het niet nodig om ze te hervormen of te behandelen, zoals bij andere soorten vloeren.

Antislipvinylvloeren

Op dit moment zijn antislipvinylvloeren erg in de mode. Ze zijn erg opzichtig en passen perfect in huis. Om een grote ruwheid aan het oppervlak te bereiken, worden meestal behandelingen op basis van micromineralen toegepast, zodat er niets wegglijdt bij het betreden en belopen.Als je een vinylvloer in huis hebt, volstaat het om deze behandeling toe te passen om hem antislip te maken en geen enkel probleem met uitglijden te hebben.

De antislipverf

Het kan gebeuren dat u in uw huis geen antislipvloer heeft en u er een oneffenheid in wilt bereiken en zo mogelijk vallen wilt voorkomen. In dit geval kunt u kiezen voor antislipverven. Dit zijn speciale verven die microkorrels bevatten en het oppervlak van de vloer voldoende ruw en stroef maken. In het geval van kiezen Voor antislipverf is het belangrijk om het type vloer te kennen, aangezien de aan te brengen lak per geval verschillend is. Het ideaal is om naar een professional te gaan die weet hoe hij u moet adviseren. Een antislipverf voor een houten oppervlak is niet hetzelfde als voor een vinyloppervlak.

Kortom, antislipvloeren zijn een geweldige keuze in delen van het huis zoals zwembaden, badkamers of keukens. Het is belangrijk om enige veiligheid in huis te hebben en creëer een comfortabele ruimte waar het hele gezin van kan genieten. Onthoud dat er tegenwoordig antislipverven zijn die kunnen helpen om een dergelijke ruwheid op het vloeroppervlak te bereiken en het antislip en slipvrij te maken.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: