Decoratie-ideeën

Ontdek verf met verouderd effect voor je huis

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Als je je kamers wilt renoveren, is een van de eerste dingen die in je opkomt het schilderen van zowel meubels als muren, aangezien alles van uiterlijk verandert. De verf met een verouderd effect is populair omdat de vintage stijl die er meestal mee gepaard gaat ook een trend is. Het is een mooi effect waardoor het lijkt alsof het meubel een lange geschiedenis heeft.

Laten we eens kijken enkele ideeën om deze verf te gebruiken met een verouderd effect in ons huis en hoe dit te doen. Er zijn meubelstukken die dit type verf al hebben, maar we kunnen het effect ook met enkele details creëren.Het is belangrijk om na te denken over hoe we onze meubels kunnen renoveren en of deze stijl bij ons huis past.

Waarom het verouderde effect kiezen

Het verouderde effect komt van nature voor in sommige meubels die in de loop van de tijd versleten zijn en die ons vandaag die mooie look geven. Jaren geleden werden verouderde meubels niet gedragen, maar tegenwoordig is vintage weer in de trend omdat meubels niet meer worden gemaakt zoals vroeger en dat het er oud uitziet, geeft het een heel speciaal tintje. Dus mensen hebben zelfs met opzet hun eigen meubels verouderd om het er vintage uit te laten zien. Als dit een van de stijlen is die je het leukst vindt, kun je zeker genieten van het verouderingsproces van sommige van je meubels.

Hoe het verouderingseffect te doen

Het verouderde effect kan worden gedaan met enkele eenvoudige materialen Je moet het meubilair eerst schilderen of het heeft goede verf. In dit geval gaan we alleen de tweede stap uitvoeren. Om je meubels dit effect te geven heb je primer, schuurpapier en verf nodig als je meubels niet geverfd zijn. U moet de vorige laag vernis verwijderen, schuren en schoonmaken om opnieuw te kunnen schilderen. Primer wordt aangebracht, laten drogen en verflagen worden aangebracht.

Aan de andere kant hebben we om de zogenaamde Judese bitumen en kleurloze was te gebruiken Als de verf droog is, gebruik dan schuurpapier om het een versleten uiterlijk te geven. Als we niet weten hoe, hoeven we alleen maar te denken aan de plekken waar een meubelstuk van nature zou slijten. Normaal gesproken zouden de handgrepen, de hoeken en het blad meer versleten zijn. Dus we schuren die gebieden zorgvuldig en kijken af en toe naar het effect om te zien of we er blij mee zijn.Zodra we klaar zijn met het schuurpapier, moeten we het meubilair opnieuw schoonmaken om het opgehoopte stof te verwijderen. Als laatste brengen we de Judese bitumen aan met de was die het meubel een verouderde tint geeft. Met deze stappen zouden onze meubels al verouderd zijn.

krijtverf

Normaal gesproken wordt voor dit verouderde effect gekozen voor de zogenaamde krijtverf, dit is een matte verf die wordt gebruikt om meubels een vintage tintje te geven Deze verf kan vinden in vele kleuren hoewel neutrale tinten en pastelkleuren populair zijn. Het is een verfsoort die kan verouderen en er heel goed uitziet. Er zijn veel kleuren die we kunnen kiezen voor onze meubels, waarvan er vele intens zijn als we dat specifieke meubelstuk willen benadrukken.

Welke meubels kunnen we oud laten worden

Het antieke effect is opvallend en het mag niet worden gebruikt op alle meubels die we in huis hebben, omdat het overdreven zou zijn.Het is goed om dit effect te creëren in een specifiek meubelstuk, zoals de ladekast in de entree, om een speciaal tintje aan de hal te geven. We kunnen bijvoorbeeld ook een dergelijk dressoir in de eetkamer plaatsen of de eettafel verouderen met wat stoelen in mooie kleuren. Het idee is om dit effect toe te passen op een enkel meubelstuk dat we mooi vinden, zodat we een mooie vintage sfeer kunnen creëren, maar niet te overdreven.

Vintage stijl in huis

Er zijn veel mensen die eindelijk hebben gekozen voor de prachtige vintage stijl, die geschikt is voor elk huis. Meubels met verouderde verf zijn precies perfect voor dit type stijl, omdat het een patina heeft dat het een verouderde toets geeft. In deze stijl zijn er ook veel meer dingen zoals meubels met oude ontwerpen of andere details.

Als we thuis een vintage stijl willen creëren, moeten we ons laten inspireren door oude omgevingen maar altijd met een bepaalde moderne look om het niet te overdrijven.We moeten vintage details toevoegen die we in winkels of antiquairs kunnen vinden, zoals de industriële spotlampen die zo populair zijn. Een paar oude stoelen of een leren fauteuil kunnen ook perfect zijn. Er zijn veel dingen die we kunnen doen om die touch aan ons huis toe te voegen. Tegenwoordig zijn mixen in, dus we moeten niet alleen vintage meubels kopen, maar ook meubels van het Scandinavische type die perfect kunnen zijn voor het creëren van eclectische omgevingen.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: