Decoratie-ideeën

Tegelideeën voor de keuken

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Tegels zijn van oudsher de meest populaire manier om keukenmuren te bedekken. En hoewel er tegenwoordig veel andere alternatieven zijn om te overwegen, zijn er velen van ons die blijven wedden op het betegelen ervan. Er zijn zoveel ontwerpen en afwerkingen om te ontdekken dat het echt moeilijk is om te kiezen uit de vele ideeën voor keukentegels.

Hoewel het betegelen van de keuken een traditioneel alternatief is, hebben materialen zo'n technologische vooruitgang ondergaan dat er tal van decoratieve ideeën zijn om de muren van een moderne keuken te bedekken en goed te krijgen.Vandaag delen we enkele trends op het gebied van keukentegels die ervoor zorgen dat deze optie er niet meer ouderwets uitziet.

Subway-stijl

De tegels die gedurende de 20e eeuw de metrogangen van grote steden hebben bedekt, zijn een klassieker als wandtegel. Rechthoekig van vorm en afgeschuind, glanzend geëmailleerd en met een zwarte voeg, ze zijn nog steeds de favorieten voor het decoreren van omgevingen met een retro-uitstraling.

Deze traditionele wandtegel is de afgelopen jaren echter opnieuw geïnterpreteerd met een rijk kleurenpalet waarin het mogelijk is om verzadigde en heldere tinten zoals blauw, rood en geel te vinden of zacht en mat zoals roze en zwart. In kleine formaten van 7,5 x 15 cm en samen met neutrale tinten zoals wit en grijs, zijn deze tegels een uitstekende optie om kleuraccenten en moderniteit toe te voegen aan de achterwand of het eiland.Durf jij?

Groot formaat en glad oppervlak

Grootformaat tegels in zachte neutrale tinten of zachte pasteltinten met een matte afwerking vormen een geweldig modern alternatief voor keukentegels. Ze zijn vooral aantrekkelijk in keukens met een minimalistische stijl, keukens waar eenvoud centraal staat en waarin het zo belangrijk is om neutrale kleuren nieuw leven in te blazen met kleuraccenten.

Stukjes die cement imiteren

Keramische wandtegels die materialen zoals baksteen of cement imiteren, zijn perfect voor keukens in industriële stijl. Dit type keukentegels heeft over het algemeen neutrale tinten maar met eigentijdse nuances die met de hand zijn geïnspireerd -verlengde cementen.

Het is een van de meest baanbrekende ideeën voor keukentegels die we je laten zien, maar ook een van de moeilijkste. Omdat? Want door een tegel van dit type in de hele keuken te gebruiken, zou deze ruimte een erg koude ruimte kunnen worden. Het is dus ideaal om het te gebruiken in combinatie met andere materialen zoals hout, halffabrikaten en hydraulische tegels.

Hydraulische tegel

We hebben lang en hard gepraat over hydraulische tegels. Gepigmenteerde cementtegels die op een eigentijdse manier een vintage esthetiek nabootsen en originaliteit brengen in de ruimtes die ze decoreren. Zowel de motieven als hun kleurencombinatie maken ze erg aantrekkelijk, al is het niet handig om alle keukenwanden ermee te betegelen.

Hydraulische tegels worden momenteel gebruikt om subtiele patronen te creëren die een bepaald element versterken.In dit geval van de keuken; Het kan het dashboard zijn, de eethoek of een ander element waar je alle ogen op wilt richten.

Traditioneel worden hydraulische tegels gecombineerd met andere keramische vloertegels. Tegenwoordig is het echter vaker om ze te combineren met beton om moderne en avant-garde ruimtes te creëren. Ook de motieven op de tegels zijn nu anders; Naast de traditionele vind je anderen zonder een herhaald motief, waarmee je originele muurschilderingen kunt maken.

Marmer en reliëfs

De elegantie van marmer is iets waar we nooit aan zouden twijfelen. Dit is echter ook bijgewerkt. Als? Met driedimensionale structuren en geometrische decoratieve oplossingen die een harmonieus contrast aangaan met de aders van het marmer en een nieuwe moderniteit weerspiegelen.

Marmer was en is nog steeds een tegeloptie voor de verfijnde en exclusieve keuken Daarom is het gebruikelijk om alleen op de backsplash op dit materiaal te wedden. Hiervoor of voor vele andere materialen die het imiteren en die ons betere kwaliteiten bieden als keukenmateriaal tegen een lagere prijs.

Halve muren

Een zeer decoratief alternatief is om de tegels te combineren met andere materialen zoals verf Je kunt de achterwand betegelen en de rest van de keuken verven met de juiste verf- of tegelhelft de muren en schilder de bovenkant van de paren. Kies vergelijkbare tinten voor de tegels en verf en je krijgt een evenwichtige en elegante omgeving.

Dit zijn slechts enkele tegelideeën voor de keuken. Trendideeën die uw keuken een moderne en actuele uitstraling geven. Kies degene die het beste bij uw persoonlijkheid past en die u helpt de stijl te versterken die u voor uw keuken wilt.En vergeet niet dat de tegels niet alleen in de keuken liggen en qua design een zekere samenhang moeten behouden met andere belangrijke elementen van de keuken zoals het meubilair, het aanrechtblad en de vloer.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: