Decoratie-ideeën

Ontdek de gebruikte kleuren in de industriële stijl

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De industriële stijl is een van de meest gebruikte van de afgelopen jaren en het is nog steeds een trend. Het is een stijl die is geïnspireerd door de industriële wereld, in Noord-Amerikaanse lofts die oude fabrieken waren en werden gerenoveerd met de originele elementen. Alles vertelt ons over een industrieel tijdperk waarin materialen belangrijk zijn, maar ook kleuren.

Laten we ontdekken wat de kleuren van de industriële stijl kunnen zijn, een stijl met veel persoonlijkheid die we aan ons huis kunnen toevoegen. Elke stijl heeft enkele tinten die het beste bij de elementen passen en hetzelfde gebeurt met de industriële stijl.

Bruin

In de industriële stijl zullen we vaak donkere kleuren vinden omdat de industriële fase veel van dit type kleur gebruikte in de materialen, omdat het functionele en werkstukken waren en de ruimtes verborgen dus het vuil. Daarom vinden we veel bruintinten terug. Houten meubels in industriële stijlen gebruiken bijvoorbeeld vaak bruine kleuren of donkerder hout, oud bruin leer is ook een klassieker en bakstenen muren zijn ook een klassieker. Op deze manier vinden we in dit soort industriële omgevingen een breed scala aan browns en toasts die worden gegeven door de gebruikte materialen.

De kleur zwart

Hoewel deze stijl soms te donker kan lijken, is de waarheid dat er tonen zijn die typisch zijn voor het creëren van die industriële sfeer.Zwart is er ook een van, omdat het een toon is die we kunnen zien in metaal en andere elementen De kleur zwart en bruin maken deze stijl meer gerelateerd aan mannelijke smaken , hoewel we altijd de effect met andere lichte tonen. De kleur zwart wordt meestal gebruikt in de industriële stijl in metalen, lampen of zelfs op sommige muren, hoewel je er voorzichtig mee moet zijn om niet in een te donkere ruimte terecht te komen.

De kleur beige

Als we een industriële stijl willen zonder onze helderheid te stelen, moeten we misschien kiezen voor tinten die lichter zijn. U kunt in kleine hoeveelheden bruin of zwart gebruiken en lichter hout met beige tinten gebruiken. De beige is een vrij neutrale kleur die nauwelijks uit de mode raakt, maar het is ook een gemakkelijk te combineren tint die warmte en licht in omgevingen brengt, daarom wordt het ten zeerste aanbevolen.Je kunt het gebruiken op lichte houten vloeren, textiel of muren.

Metallic tinten

In de industriële stijl worden meubels of metalen voorwerpen zoals lampen veel gebruiktMetaal wordt essentieel in deze stijl met meubels met metalen poten, spotlight-type lampen, pijpen in de lucht en metalen planken. daarom zijn meta altinten meestal ook hoofdrolspelers. Hoewel het metaal in vele tinten kan worden geverfd, kunnen we het ook laten met de prachtige koperkleur die ook een trend is, in goud- of zilvertinten. Een plek waar je dit vaak ziet, is in badkamers in industriële stijl, waar de leidingen zichtbaar zijn in tinten zoals goud of koper, waardoor ze de aandacht trekken.

Grijze kleur

De grijze kleur maakt deel uit van industriële omgevingen, omdat deze in veel materialen wordt gebruikt, zoals cement.Daarom is het een andere kleur die een vast onderdeel van industriële omgevingen kan worden. De grijze kleuren zijn ook een trend en we vinden ze mooi omdat ze ruimtes veel elegantie geven. Als je niet wilt dat de ruimte te veel licht verliest, moet je een lichte grijstint zoals parelgrijs gebruiken. Met deze neutrale toon kunnen we bijzondere omgevingen creëren met een al even industrieel tintje. Meng een grijze vloer met een bakstenen muur en een leren bank en je zult zien hoe deze neutrale tinten combineren en een geweldige ruimte in industriële stijl creëren.

De kleur wit

Hoewel wittinten niet erg aanwezig zijn in industriële omgevingen, zien we er tegenwoordig veel waarin ze gemengd zijn met donkere tinten om wat licht te geven Het gebruik van wit is een trend, hoewel het in een omgeving die industrieel wil zijn niet de hoofdrolspeler zou moeten zijn.We kunnen het op een muur, op sommige meubels of op textiel gebruiken om meer licht te krijgen. Het is een zeer veelzijdige toon die er altijd goed uitziet in elke stijl die we gebruiken.

Andere tinten

Er zijn andere tonen die we kunnen toevoegen in industriële omgevingen, ook al zijn ze in mindere mate vertegenwoordigd. We verwijzen naar kleuren zoals rood, een intense toon die meestal in deze stijl te zien is, maar in kleine hoeveelheden, zoals kussens, een schilderij of een lamp. Andere kleuren die je kunt toevoegen om meer plezier aan deze ruimtes te geven, kunnen groen of oranje zijn.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: