Decoratie-ideeën

Ontdek het beste assortiment rustieke kleuren

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Elke stijl heeft zijn gedifferentieerde kenmerken en hoewel je er tegenwoordig meerdere kunt mixen, zullen er altijd dingen zijn die de ene stijl beter uitdrukken dan de andere. De tonen hebben er ook veel mee te maken, want wit is bijvoorbeeld koning in de Scandinavische stijl. In dit geval gaan we kijken wat het aanbod aan rustieke kleuren is.

Als je van de rustieke stijl houdt vanwege de huiselijke touch die is geïnspireerd op de bergen, moet je misschien nadenken over hoe je die prachtige stijl kunt creëren die zo traditioneel en gezellig is , vooral tijdens het winterseizoen. Laten we eens kijken hoe we het scala aan rustieke kleuren aan ons huis kunnen toevoegen.

Bruin tinten

Bruine tinten kunnen een goede keuze zijn voor elke rustieke omgeving Dit zijn de kleuren die het meest geassocieerd worden met deze stijl, aangezien houten meubels in donkere en natuurlijke tinten. Tegenwoordig vinden we een groot aantal ideeën in bruine tinten om het huis te decoreren, maar we moeten voorzichtig zijn met deze tint omdat het de kamers te veel kan verduisteren. Daarom is het altijd beter om het in kleine hoeveelheden te doen als je deze warme toon gaat gebruiken. Voeg wat textiel toe met andere lichtere tinten zoals beige.

Oranje tinten

Oranje kleuren zijn vrolijker en helderder dan bruin. Als je je huis een vrolijker tintje wilt geven maar toch door wilt gaan met de rustieke kleuren, kun je altijd oranje toevoegen.Het is een goede kleur om vreugde te geven en veel meer licht dan bruine tinten. Beide kleuren zien er goed uit in rustieke omgevingen en zijn ideaal voor huizen die dat tintje willen hebben, omdat ze ook erg warme tinten hebben. Oranje kan ook in sterke of zachtere tinten worden gebruikt. Als je wilt dat alles helderder is, is het beter om een sinaasappel te gebruiken die dichter bij pasteltinten ligt, die meer wit in de mix hebben. Het is belangrijk om de kleuren goed te kiezen, omdat ze ons helpen de omgeving te creëren en ook veel te maken hebben met de sensaties die de ruimte ons teweegbrengt.

Aardtonen

Bovenstaande tinten kunnen als aardetinten worden beschouwd, maar in dit geval geven we een algemeen idee van aardetinten die kunnen leiden tot zeer rustieke omgevingen Beige, geroosterd en bruin kleuren Ze zijn perfect voor huizen die een warmer, rustiek tintje willen voor de winter.We kunnen aardetinten kiezen die lichter zijn gemengd met donkere zoals taupe. Deze tonen zijn heel natuurlijk en aangenaam, maar als we ze mengen, moeten we weten hoe we het moeten doen, met de donkere tonen in kleine penseelstreken.

Grijze kleur voor je rustieke ruimte

Grijs kan een andere kleur zijn voor rustieke omgevingen, omdat het de toon van steen nabootst, een ander element dat veel in deze stijl wordt gebruikt. De grijstinten geven ook een frissere toets aan de decoratie en zijn sobere tinten die niet uit de mode raken, zeer gemakkelijk te combineren en met een modern tintje dat perfect kan worden gecombineerd met wit. Als je de ruimte die je hebt besloten te decoreren met een rustieke stijl een meer eigentijdse toets wilt geven, raden we juist grijs aan, een toon die altijd een trend zal zijn en die we erg leuk vinden als decoratie. Het is perfect voor de vloer, maar ook voor muren in een zachte parelgrijze tint of voor meubels, om ze te renoveren en de houttint die door de jaren heen zo populair is geworden buiten beschouwing te laten.

Groen

In rustieke omgevingen is contact met de natuur erg belangrijk, dus het is gebruikelijk om tinten te vinden die herinneren aan die natuurlijke ruimtes, zoals groen, de kleur van de natuur bij uitstek. In dit geval kunnen we groene kleuren in vele tinten aan de ruimtes toevoegen. Als je taupe- of okertinten hebt gebruikt in de decoratie, kun je in sommige kussens ook een sterkere groentint aanbrengen zoals grasgroen of donkerder groen in sommige kussens. Als je thuis een zachtere touch wilt, kun je altijd kiezen voor pastelgroene tinten voor plaatsen zoals de keuken, waar licht het meest nodig is.

Witte kleur

Wit is een kleur die tegenwoordig in alle stijlen wordt gedragen en waarvan we weten dat die nooit uit de mode zal raken.De voordelen van deze toon zijn duidelijk, omdat we hierdoor grotere ruimtes kunnen creëren, met veel meer licht en waaraan we andere kleuren in het textiel kunnen toevoegen, waardoor we onze decoratie kunnen variëren. De witte kleur zal ons helpen een rustieke maar eigentijdse stijl te creëren als we ook vintage houten meubels en bijvoorbeeld een houten, stenen of terrazzo vloer toevoegen. Het idee is om duidelijkheid en moderniteit te geven met de kleur wit.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: