Decoratie-ideeën

Kleurideeën om een ​​woonkamer te schilderen volgens jouw stijl

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De woonkamer is de ruimte waar we onze dierbaren verzamelen, genieten van onze favoriete serie of lezen, of uitrusten na thuiskomst. Een sociale en rustruimte waarin we veel tijd doorbrengen en waarin kleur een hoofdrol speelt. Daarom willen we verschillende ideeën met je delen over kleuren om een woonkamer te schilderen volgens jouw stijl.

De kleur draagt niet alleen bij aan het versterken van een specifieke decoratieve stijl, maar heeft ook invloed op het creëren van een bepaalde sfeer. Wil je dat het een vertrouwde en ontspannen ruimte wordt? Houd je meer van een moderne en verfijnde stijl? Op zoek naar een creatieve ruimte? De kleur die in de kamer zal overheersen, wordt bepaald door de stijl die u zoekt en de kenmerken van de ruimte zelf.

Wit en lichtgrijs: klassiek

Witte muren spelen heel goed hun rol in woonkamers met klassieke architectuur en elegant design. Een witte woonkamer is ook een klassieker die nooit uit de mode raakt. Combineer deze witte muren met witte meubels en kleine meubels of accessoires in goudtinten om een verfijnde ruimte te creëren. Of zet in op kleine meubels of accessoires in natuurlijke tinten zoals hout of plantaardige vezels om warmte te winnen.

De woonkamers met muren in lichtgrijze tinten stralen ook soberheid en elegantie uit. Deze tinten zijn ook erg flexibel. Ze passen goed bij een grote verscheidenheid aan meubels en accessoires. Een witte bank helpt bij het creëren van een ontspannen sfeer, terwijl hij tegelijkertijd de grijze kleur op de muren benadrukt. Een in donkere tinten daarentegen zal een dramatisch punt aan de ruimte toevoegen.

Grijs en zwart: modern en verfijnd

Grijs is de modieuze kleur om onze huizen te decoreren en de kleur bij uitstek om moderne ruimtes te creëren. Van de verschillende grijstinten is lichtgrijs het meest geschikt om kleine ruimtes te verlichten en zowel meubels als je kunstwerken op de voorgrond te plaatsen.

Ditzelfde grijs vormt een ideale kleurencombinatie met zwart om ruimtes met een verfijnde uitstraling te creëren. Een combinatie waaraan u meubels en stukken hout of in geroosterde tinten kunt toevoegen om meer warmte te bereiken. Het kunnen kastdeuren zijn, een stoel, een poef

Een woonkamer zwart schilderen of intens grijs is een zeer gewaagde keuze. Zwart wordt het perfecte canvas om andere kleuren te introduceren en te spelen met de decoratie, wat erg aantrekkelijk kan zijn.Houd er echter rekening mee dat het resultaat zeer indrukwekkend zal zijn.

Geel of oranje: leuk en creatief

Geel en oranje zijn warme en vitale kleuren die we zelden kiezen om een woonkamer te schilderen. Wij zijn echter van mening dat ze een fantastisch alternatief zijn om leuke en creatieve ruimtes te creëren. Ruimtes die niet onopgemerkt blijven vanwege hun originaliteit. De vraag is: hoe doen we het?

Het zou in de meeste huizen overweldigend zijn om alle muren in deze kleuren te schilderen. Het schilderen van een enkele muur of het accentueren van een specifiek meubelstuk door geometrische patronen is even opvallend, maar visueel veel effectiever.

Geel en oranje combineren heel goed in dit type ruimte met blauwe of grijze kleuren in meubels en textiel, dus het zal niet moeilijk voor je zijn om kamers te decoreren die kan naast een sociaal of vrijetijdsdoel ook een creatiever doel hebben.

Terracotta en oker: exotisch

Deze kleurencombinatie neemt ons mee naar een plek niet ver weg maar heel exotisch waar warme kleuren alles lijken te omhullen. Het schilderen van een woonkamer in terracottatinten is een goede manier om deze sfeer te creëren die we kunnen completeren met exotische meubels, textiel in okertinten en gebroken witte accessoires.

Deep Green: vintage-geïnspireerd

Groen is een kleur die bijdraagt aan het creëren van ontspannende ruimtes die verbonden zijn met de natuur. Ze zijn groen zoals die op de afbeelding, maar ze passen ook perfect bij de lijnen en middentonen van de meubels in Mid Century-stijl, waardoor ze ideaal zijn voor het creëren van ruimtes met een bepaalde vintage uitstraling. Om ze te voltooien, hoeven we alleen textiel of accessoires in warme tinten op te nemen: oranje, terracotta, granaat

Blauw: vertrouwd en sereen

Van de mogelijke kleuren om een woonkamer te schilderen, behoort pastelblauw tot onze favorieten. Het is een kleur die sereniteit en kalmte uitstra alt en daarom de juiste kleur wordt om van je woonkamer een ruimte te maken waar je gemakkelijk kunt ontspannen. Breng het aan op de hoofdmuur van vloer tot plafond of de onderste tweederde. Combineer deze muur met meubels in grijstinten en introduceer warme tinten door middel van kleine accessoires om de kamer uitnodigender te maken.

Kies de kleur die de boventoon voert in de woonkamer volgens de stijl die je wilt bereiken en dekenmerken van je woonkamer Onthoud dat kleine en donkere ruimtes gebaat zijn bij lichte kleuren , smalle kleurvlakken die diepte geven en hele grote kleurvlakken die warmte geven.En als de kleur eenmaal is gekozen, probeer dan niet meer dan twee of drie kleuren meer toe te voegen, anders wordt het resultaat chaotisch.

Heb je nu meer kleurideeën om een woonkamer te verven?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: