Decoratie-ideeën

Hoe keukens te decoreren met de mediterrane stijl

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De mediterrane stijl is degene die precies is geïnspireerd door de huizen die te zien zijn in het Middellandse Zeegebied en die enkele typische kenmerken hebben, zoals het gebruik van witte kleuren om te weerspiegelen het licht en ook de blauwe toon. Vandaag gaan we enkele inspiraties bekijken om keukens in mediterrane stijl te creëren. Als je houdt van de frisheid van deze stijl die is geïnspireerd op kustgebieden waar het altijd goed weer is, let dan op deze ideeën.

De inrichting van een keuken is belangrijk, want hoewel het een zeer functionele ruimte is, is het ook een plek waar we van de ruimte moeten genieten.Dus laten we eens wat inspiraties bekijken gebaseerd op de inrichting van de Middellandse Zee, fris, suggestief en warm tegelijk.

Veel natuurlijk licht

Een van de sleutels tot de mediterrane stijl is ongetwijfeld het grote gebruik dat ze maken van natuurlijk licht Als je in een plaats als de Middellandse Zee woont, heb je natuurlijk meer licht en dit zal intenser zijn, maar op andere plaatsen is het misschien niet zo intens. Als je deze stijl echter wilt nabootsen, is het essentieel om een opening naar buiten te hebben met veel natuurlijk licht, met grote ramen of zelfs een deur die naar een buitentuin kan leiden. Op een plek als de Middellandse Zee is direct contact met de natuur cruciaal, omdat ze door het mooie weer bijna altijd buiten zijn en de huizen meer open.

Gebruik de kleur wit

De kleur wit is een andere basis van de mediterrane stijl.In verreweg de meeste huizen zie je wit als hoofdrolspeler, ook aan de buitenkant. Deze schaduw zorgt voor veel licht en helpt het huis koel te houden, omdat het de hitte van de dag niet ophoopt, en daarom wordt het zo vaak gebruikt in deze gebieden. Wit is momenteel ook een trend, dus perfect voor gebruik in elke omgeving in huis. Zowel de Scandinavische als de mediterrane stijl gebruiken het op veel oppervlakken om het licht in ruimtes te vergroten, iets dat cruciaal is voor keukens.

Het meest natuurlijke hout

Het hout is een materiaal dat veel wordt gebruikt in veel decoraties en dat we altijd leuk zullen vinden voor in huis. Daarom heeft het ook te maken met de mediterrane stijl. Het is duidelijk dat in veel traditionele huizen houten meubels zijn gebruikt of dat het zelfs huizen zijn geweest met balken en houten constructies die tegenwoordig zichtbaar zijn.Daarom is hout ook de hoofdrolspeler in de mediterrane stijl. Bovendien helpt het ons om wat warmte te creëren in vergelijking met de witte en blauwe tinten die typisch zijn voor de stijl die worden gebruikt om frisheid te geven.

Het rustieke tintje

Er is altijd iets rustieks in de meest traditionele mediterrane stijl, omdat we het hebben over een stijl die is geïnspireerd op de kleine huizen van de mediterrane eilanden Het zijn meestal landhuizen , dus het rustieke moet aanwezig zijn. Hiervoor kunnen we een oud meubel of wat rustieke houten balken aan het plafond toevoegen. De smeedijzeren details kunnen ook een goede aanvulling zijn om die ietwat rustieke sfeer te creëren. Rustieke keukens kunnen ook stenen vloeren of tegels in vintage-stijl hebben.

Het belang van de kleur blauw

Als er een kleur is die kan worden toegevoegd aan het nucleaire wit van de mediterrane stijl, is het meestal blauw. De combinatie wit en blauw is een mediterrane klassieker We zien veel huizen die hun ramen blauw schilderen in dat gebied. Een keuken in deze stijl kan kleine blauwe accenten toevoegen die die zee vol licht oproepen. Bijvoorbeeld op de tegels of zelfs op een meubelstuk zoals de krukjes. Het is belangrijk dat blauw ondergeschikt is aan de witte toon die als basis dient.

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zijn meestal een goed detail voor ruimtes in mediterrane stijl. De materialen die we kunnen gebruiken, naast het hout dat we al noemden, zijn rotan of natuurlijke vezels Een rotan mand om wat bloemen of hout in te doen, een kleed in dit materiaal of zelfs Sommige lampen zijn ideaal voor de keuken in mediterrane stijl.Ze hebben altijd een zekere natuurlijke uitstraling, aangezien ze, zoals we al zeiden, in mediterrane omgevingen veel contact hebben met de buitenwereld.

Details geïnspireerd door de zee

Hoewel het niet nodig is, kunnen we ook enkele details in de keuken toevoegen die ons aan de zee doen denken. Van een centrum met schelpen tot een prachtig schilderij met de zee. Zo roepen we weer die mediterrane sfeer op waar we zo van houden.

Aromatische planten

Niet alleen kleuren maar ook geuren zijn belangrijk als we een mediterrane sfeer willen creëren. Aromatische planten kunnen een goed idee zijn. Voeg wat toe in een pot om je keuken een geur en een natuurlijk tintje te geven.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: