Decoratie-ideeën

Ontdek interieurdecoratie voor witte muren

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Vandaag is er een trend die ons doet teruggaan naar de oorsprong, naar het eenvoudige en basale, waarbij wit als basis voor decoratie wordt gebruikt. Witte muren zijn al een klassieker in interieurs en daarom bevinden we ons vaak in lege ruimtes die decoratieve accenten nodig hebben om warmte, vreugde of meer persoonlijkheid uit te stralen.

De witte muren zijn altijd een hit, omdat ze ons in staat stellen om er allerlei tinten en details aan toe te voegen met decoratieve stukken en gemakkelijk een decoratie te creëren die is afgestemd op onze smaak.Als je een mooi interieur wilt hebben, kies dan de kleur wit en geniet van de inspiratie die we je geven.

Een warme vloer

Als onze muren een volledig witte kleur hebben, dan kunnen we contrast en warmte creëren met de vloer. Een lichte houten vloer kan een goede optie zijn voor elk huis en ziet er geweldig uit met witte muren en plinten. Met een mooie houten vloer krijgen we alvast dat heerlijke gevoel dat de ruimte huiselijker is. Nu hoef je alleen nog andere details toe te voegen. We kunnen ook andere natuurlijke materialen krijgen zoals riet, met een rieten mand of een stoel. Deze natuurlijke omgevingen zijn ideaal voor elk huis.

Een gekleurd meubel

Als alles in het wit saai is, moet je misschien dat vleugje kleur toevoegen dat de ruimte nodig heeft.In interieurdecoratie kunnen we spelen met onze smaak en met kleur. Als de muren wit zijn, is het voor ons veel gemakkelijker om kleur toe te voegen. Je kunt een houten meubelstuk dat je verveelt schilderen met een intense kleur zoals rood of sterk blauw, zodat het de hoofdrolspeler in de kamer wordt. Je kunt ook een kleurrijke bank of fauteuil krijgen, die ook kleur toevoegen. Het is belangrijk dat als je een vleugje intense kleur aanbrengt op het meubilair, je slechts naar één toon verwijst.

Schilderijen voor aan de muur

Deze lege muren hebben wat decoratie nodig om te voorkomen dat ze saai worden. Het is dus een goed idee om foto's aan de muren toe te voegen. Je kunt basistinten zoals grijs of zwart-wit gebruiken maar ook kleur toevoegen. Op internet kun je posters vinden met honderden inspiraties om muren te decoreren en je hoeft alleen maar eenvoudige lijsten te kopen om ideale foto's voor aan de muur te hebben.Composities die asymmetrisch maar evenwichtig qua kleur en stijl zijn, zijn erg populair.

Durf met de kleur zwart

Het zwart is het perfecte contrast voor witte muren, dus je kunt het in je decoratie verwerken. De kleur zwart kan worden toegevoegd aan fotolijsten, aan patronen op een vloerkleed, aan een licht ogend meubelstuk en nog veel meer. Deze toon mag niet worden misbruikt omdat het licht uit de kamers ha alt, maar als we volledig witte muren hebben, is het idee perfect omdat zwart veel opv alt.

Strepen van intense kleur

Als je durft met de intense kleur is het beter dat je het in penseelstreken gebruikt Maar het kan natuurlijk veel leven geven aan een omgeving waarin we wit hebben gebruikt voor de muren.In een ruimte zonder kleur kunnen we intens geel gebruiken om vreugde te geven en zelfs meerdere kleuren te mengen zonder overboord te gaan. Kies er twee of drie die je leuk vindt en voeg ze toe met intense penseelstreken in kleine details. Een vaas met sterke tinten, enkele kussens met leuke patronen of een deken in een mooie kleur kunnen ons helpen vreugde te brengen en onszelf uit te drukken in deze lege ruimtes.

Noordse stijl met witte muren

De Noordse stijl is er een die de kleur wit het meest gebruikt, dus witte muren lijken ons al te inspireren om deze prachtige stijl te volgen. De Scandinavische stijl heeft witte ruimtes met veel licht maar heeft ook een mooie decoratie. Zoek naar Scandinavisch meubilair dat erg functioneel is, met hout in lichte tinten. Deze omgevingen hebben ook details zoals geometrische prints in basistinten zoals zwart of het idee om pastelkleuren toe te voegen met textiel.

Het belang van textiel

Een gemakkelijke manier om kleur toe te voegen en deze overheersende kleur in de kamer te kunnen veranderen, is door textiel te gebruiken. Met witte muren en eenvoudige houten meubels kunnen we elke andere kleur aan ons huis toevoegen door middel van textiel. Het idee is dat kleur de stemming kan uitdrukken of het seizoen kan begeleiden. In de zomer kunnen we bijvoorbeeld levendige en warme tinten gebruiken, zoals geel of koraal, en in de winter kunnen we andere gebruiken, zoals rood of bordeaux. Zo kunnen we op een heel eenvoudige manier de stijl en tinten in de ruimtes variëren. En als je de ene kleur beu bent, kun je deze eenvoudig vervangen door een andere met ander textiel.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: