Interieur

Hoeveel kost het om een ​​badkamer te renoveren

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De badkamer is een van de kamers in het huis die het vaakst wordt gerenoveerd. Ofwel om de toegankelijkheid ervan te vergroten of om de capaciteit om dingen op te bergen te vergroten, veel mensen besluiten de badkamer te renoveren. Het grootste probleem voordat u aan een dergelijke hervorming begint, is de vraag wat dergelijk werk kan kosten.

Veel mensen kunnen geen beslissing nemen omdat de financiële uitgave te groot is. Daarom gaan we u alle nodige informatie geven zodat u weet voor weet wat het kan kosten om uw badkamer te renoveren.

Enkele algemene aspecten voor het renoveren van de badkamer

Wees allereerst duidelijk en plan de hervorming tot in de kleinste details. Het is belangrijk om zeker te weten wat voor soort decoratie de kamer heeft, bestudeer alle prijzen om te weten degene die het beste past bij uw economische capaciteit en de ideale materialen om de gewenste badkamer te krijgen.

Het is raadzaam om verschillende budgetten te beheren om degene te kunnen kiezen die u het meest overtuigt. Dit budget varieert afhankelijk van de kwaliteit van de materialen, de vierkante meters van de badkamer of het type meubilair en toiletten dat je gaat installeren. Het renoveren van een kleine badkamer van een paar vierkante meter is niet hetzelfde als het renoveren van een kamer met een groot oppervlak.

Hoe het goed te doen met het ontwerp en de decoratie van de badkamer

  • De keuze van materialen en meubels is essentieel als het gaat om het juiste badkamerontwerp. Keramiek is een materiaal dat perfect is voor deze kamer, omdat het vrij zuinig en duurzaam is. Het is heel gemakkelijk schoon te maken en ziet er best goed uit. Naast keramiek zijn er ook andere materialen waar veel vraag naar is, zoals glas of staal, hoewel deze duurder en moeilijker te onderhouden zijn. Marmer is een vrij duur materiaal, maar het zal je badkamer er echt spectaculair uit laten zien.
  • Badkamertegels zijn veel belangrijker dan het op het eerste gezicht lijkt. Behalve dat ze de badkamer een mooie esthetiek geven, dienen ze om de kamer te beschermen tegen de vochtigheid die vrijkomt bij het douchen of baden. Op de markt vind je allerlei soorten tegels, of het nu gaat om keramiek, steen of glas.
  • De kraan is een ander belangrijk element in een badkamer Tegenwoordig kunt u goedkope kranen vinden die het budget van de hervorming die u gaat doorvoeren niet verhogen. Daarnaast is het ook aan te raden om te kiezen voor een douchebak in plaats van het gebruikelijke ligbad, zeker als je badkamer niet al te groot is en je op termijn geld wilt besparen.

Hoeveel kost het om een badkamer te renoveren

  • Het eerste wat je moet doen is de huidige badkamer slopen om deze te renoveren. In dit geval is de gemiddelde prijs voor een dergelijke sloop meestal rond de 500 of 600 euro.
  • Het volgende is kijken of de elektrische bedrading te oud is of dat het integendeel niet nodig is om deze aan te raken. Soms moet je nieuwe stekkers en stopcontacten plaatsen die helpen om het gebruik van de nieuwe badkamer te verbeteren. In principe bedragen de kosten voor alles wat met het elektrische systeem te maken heeft ongeveer 250 euro.
  • In de meeste gevallen, als het gaat om het hervormen van de badkamer, wordt meestal een volledige verandering van al het sanitair uitgevoerd. Het is normaal dat leidingen en afvoeren in de loop der jaren verslechteren, daarom is het handig om een deel van het budget te besteden aan het vernieuwen van de gehele leiding.Als je besluit om de leidingen en afvoeren in de badkamer te vervangen, kunnen de kosten hiervan ongeveer 400 euro bedragen.

  • Het is te allen tijde belangrijk om van de badkamer een gezellige en warme plek te maken. Daarom is het aan te raden om verschillende warmtepunten in de badkamer te plaatsen in de vorm van een handdoek rails. Het plaatsen van dergelijke punten veronderstelt een uitgave van ongeveer 200 euro.
  • Wat betreft de hervorming van zowel de vloer als de muren, moet gezegd worden dat dit duurder gaat worden. Het is raadzaam om altijd te kiezen voor materialen van kwaliteit die behoorlijk duurzaam is en die helpt de kamer te isoleren van de gevreesde vochtigheid van de badkamers. In het geval van de muren zijn de meest populaire materialen meestal keramiek of steengoed. Integendeel, de vloeren bieden een grote verscheidenheid aan materialen. Ofwel steengoed of microcement, wat de laatste jaren erg in de mode is.Behalve de prijs van de materialen, moeten ook het tegelwerk en de gebruikte verf voor de kamer aan het budget worden toegevoegd. In principe zou de volledige hervorming van de vloer en muren rond de 1.500 euro kunnen kosten.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: