Architectuur

Wat is aluminose?

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De term aluminose verwijst naar een vrij veel voorkomende pathologie waaraan een materiaal zoals beton lijdt. Genoemde pathologie of ziekte bestaat uit een aanzienlijke verslechtering van het beton in werken die ze hebben gebruikt lichtgevend cement om het te maken.

Het komt meestal vooral voor in de balken die worden gebruikt om gebouwen op te tillen. Deze balken zorgen ervoor dat het gebouw overeind blijft, vandaar de snelheid waarmee zo'n concreet probleem kan worden aangepakt. Aluminose zorgt ervoor dat het beton minder sterk en zwakker wordt met alle gevaren van dien, vooral voor de stabiliteit van het gebouw in kwestie.

Er is een toenemend risico en gevaar dat veel gebouwen zullen lijden aan aluminose. Dit is voornamelijk te wijten aan de aanwezigheid van vochtigheid, vooral in kamers van het huis zoals het geval van de badkamer of de keuken. De zogenaamde betonziekte is vrij gevaarlijk omdat het de structuur van gebouwen aantast en dat ze volledig solide blijven.

Schade veroorzaakt door aluminose

Er is een reeks schade die aluminose zal veroorzaken:

  • Beton wordt veel minder resistent en verliest veel volume.
  • Dit materiaal heeft een hoge porositeit.
  • De werkelijke pH van het beton zorgt ervoor dat het meer dan normaal da alt. Dit betekent dat het meer last heeft van corrosie.
  • Er is een aanzienlijk gebrek aan hechting van het beton met het staal.
  • Je moet altijd kijken naar de diepte van carbonatatie in het beton, om te weten of de aluminose de wapening heeft aangetast of niet. Als de wapening van het beton niet is bereikt, is de schade niet belangrijk. Als de bovengenoemde carbonatatie daarentegen de wapening aantast, is de schade ernstig en kan deze scheuren of bepaalde onthechtingen in de hele structuur veroorzaken.

Hoe aluminose te diagnosticeren

Alvorens een optimale diagnose te stellen, is het belangrijk om te ontdekken of het gebruikte cement aluminiumhoudend is, of de structuur lijdt aan aluminose of dat het beton een reeks pathologieën vertoont.

  • Om te zien of het cement aluminiumhoudend is, moet je naar de kleur kijken. Als de kleur bruin is, is het cement aluminiumhoudend.
  • Je moet goed kijken of de structuur van het gebouw zichtbaar is scheuren, scheuren of roestplekken die niet normaal zijn.
  • Het is belangrijk om te controleren of het gebruikte beton koolzuurhoudend is of juist niet.
  • De snelheid van betoncorrosie is de sleutel als het erom gaat te observeren of het materiaal is aangetast door aluminose.

Aluminose behandelen

Zodra een diagnose van het gebouw is gesteld en blijkt dat het lijdt aan aluminose, is het belangrijk om een adequate behandeling ervan te starten. Het kan gebeuren dat er is geen vorm van corrosie, maar het beton heeft enige transformatie ondergaan. In dit geval is het noodzakelijk om te voorkomen dat het materiaal plotselinge veranderingen in de luchtvochtigheid ondergaat en zo het aluminoseproces te stoppen.

Als wordt vastgesteld dat het cement van het beton niet volledig is getransformeerd, is het mogelijk dat er na verloop van tijd aanzienlijke oxidatie optreedt in de hele constructie. Om dit te voorkomen is het belangrijk om de omgeving zo droog mogelijk te houden. Door de luchtvochtigheid zal de oxidatie alleen maar toenemen.Als er verschillende spleten en scheuren zijn waargenomen, samen met het verschijnen van roestvlekken, moet worden gecontroleerd of de corrosie van het beton slechts in één deel voorkomt of dat deze gegeneraliseerd is.

Zodra de structuur van het gebouw grondig is geobserveerd, zal het op de meest geschikte manier worden behandeld. U kunt ervoor kiezen om de structuur te versterken en nieuwe materialen te plaatsen die behouden blijven zonder enig probleem of als de schade onomkeerbaar is, het gebouw slopen.

Aluminose voorkomen

Naast een goede behandeling zijn er verschillende methodes om aluminose in gebouwen te voorkomen. Het meest effectief zijn waterafstotende impregnaties en het aanbrengen van verschillende coatings op het beton om het te beschermen tegen invloeden van buitenaf zoals vocht of regen. Wat te allen tijde duidelijk moet zijn, is dat in het geval van aluminose waarderen in een bepaald deel van het gebouw of huis, het essentieel is om een professional ter zake te bellen om dit op te lossen concrete pathologie.

Kortom, aluminose is een veelvoorkomend probleem in een materiaal zoals beton. In een groot deel van de gevallen is dit type betonziekte te wijten aan de werking van bepaalde externe middelen zoals vochtigheid. Het is belangrijk om het op tijd te kunnen behandelen, omdat anders de structuur van een gebouw met genoemde pathologie ernstig in gevaar kan komen. Na verloop van tijd kan de aluminose toenemen en de structuur doen instorten.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: