Decoratie-ideeën

Glazen balustrades: een geweldige optie voor het decoreren van moderne ruimtes

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Trappen communiceren niet alleen met de verschillende niveaus van een huis, maar zijn ook een architectonisch interessant element Ze kunnen veel persoonlijkheid aan het huis geven en het volledig transformeren, afhankelijk op welke materialen we kiezen om zowel deze vorm te geven als de balustrades die ze aanvullen.

De reling is een veiligheidselement dat de esthetiek van een trap aanzienlijk beïnvloedt. Voor het decoreren van moderne ruimtes zijn glazen balustrades een geweldig alternatief. Hoewel ik niet weet of het de juiste keuze is om ze relingen te noemen, gezien het feit dat de RAE een reling definieert als "een borstwering bestaande uit balusters gemaakt van hout, ijzer, brons of een ander materiaal, en de relingen die ze vasthouden, vaak gebruikt voor balkons, trapleuningen en scheidingswanden.

Waarom glazen balustrades?

Glazen balustrades zijn een geweldig alternatief voor het decoreren van open ruimtes met een modern design. Omdat? Vooral omdat ze een zicht op de hele ruimte geven, waardoor ze op de een of andere manier de verschillende omgevingen verenigen en van licht voorzien. Alles, zonder de zekerheid op te geven.

  • Ze bieden een totaal uitzicht vanaf de trap van de hele ruimte en vice versa zonder in te leveren op veiligheid.
  • Door licht door te laten, zorgen ze ook voor meer helderheid en een gevoel van ruimte.
  • Door hun design passen ze perfect bij een moderne en avant-gardistische stijl. Ze zijn echter veelzijdig en kunnen een geweldige rol spelen in ruimtes met verschillende stijlen.
  • Ze combineren perfect met andere materialen, vooral de combinatie van glazen balustrades met houten of betonnen trappen is interessant.
  • Ze bieden veiligheid aan de trap. Ze vormen een extra steunpunt en in tegenstelling tot wat we misschien denken, zijn ze erg veilig omdat ze gemaakt zijn van gehard glas of veiligheidsglas.
  • Het onderhoud is eenvoudig. Om deze balustrades schoon te maken heb je alleen water en zeep nodig, of in plaats daarvan het product dat je gebruikt om andere glazen oppervlakken schoon te maken.

Trendcombinaties

Net als mode is interieurdesign onderhevig aan trends. Trends die ons uitnodigen om bepaalde materialen op bepaalde manieren te combineren om een specifieke esthetiek te bereiken diewaarde toevoegt aan ons huis. Wil je weten wat die trends van vandaag zijn?

De perfecte aanvulling voor zwevende trappen

Glazen balustrades worden vaak geïnstalleerd op trappen van het zwevende type. Beide elementen streven hetzelfde doel na, namelijk een visueel licht ensemble bereikenDeze trappen zijn meestal gemaakt van hout of beton, een combinatie van belangrijke materialen in avant-gardistische ruimtes.

Het materiaal van de trap bepa alt grotendeels de aan- of afwezigheid van leuningen en hun materiaal. Wanneer de trap van hout is, is het gebruikelijk om een discrete houten leuning in de leuning op te nemen om de warmte te versterken, terwijl wanneer ze van beton of steen zijn gemaakt, wordt gekozen voor een minimalistische stijl voor zonder leuning

Minimalistische stijl

Het opgeven van de leuning is een manier om ruimtes te creëren met een grotere continuïteit en vloeiendheid, zonder het visuele obstakel dat een pas zou kunnen zijn. Het is ook een geweldige strategie om de aandacht op de trap te vestigen zonder de veiligheid op te geven. In open en minimalistische ruimtes waar de trap op zich al een architectonisch aandachtspunt is, zijn ze een goede keuze.

Ze zijn ook de juiste keuze als je de veiligheid van de trap wilt vergroten voordat de kleintjes kunnen vallen. Verleng eenvoudig de glazen kap tot aan het plafond om ongelukken te voorkomen zonder de esthetiek van het geheel te schaden. De kostprijs van de reling neemt toe, maar ook de gemoedsrust.

Met profielen of houten leuningen

Dat houten leuningen warmte geven aan dit type leuning staat buiten kijf. Profielen met rechte lijnen gemaakt van hetzelfde hout als de vloeren, vervangt tegenwoordig de klassieke ronde leuningen en versterkt de minimalistische en moderne esthetiek van deze ruimtes.

Een esthetiek die vaak haaks staat op de veiligheid van kinderen of ouderen thuis.Als dat gebeurt, zijn deze discrete maar esthetisch goed verzorgde houten leuningen voldoende om zowel stijl als gemoedsrust tegen ongelukken te garanderen.

Met een industrieel karakter

Metalen elementen kunnen ons helpen het industriële karakter van een woning te versterken. De zwarte metalen profielen zijn met name de favorieten om de glazen balustrades te completeren die bedoeld zijn voor industrieel geïnspireerde ruimtes. Ruimtes met betonnen vloeren, geperforeerde metalen trappen en leren fauteuils.

Bovendien zijn ze ook een geweldig hulpmiddel om de warmte van houten vloeren in evenwicht te brengen en een subtiel industrieel karakter te geven aan ruimtes die we niet als die stijl zouden kunnen omschrijven. In de tweede afbeelding heb je er enkele voorbeelden van, neem ze als inspiratie!

Hou je van glazen balustrades? Ze zijn een uitstekende optie in huizen van elke stijl om het zicht niet te belemmeren en het licht door de verschillende open ruimtes te laten stromen, ben je het daar niet mee eens?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: