Huis tips

Wat is houtpriming

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Als je van plan bent iets van hout te schilderen, is het belangrijk dat je weet waar de primer uit bestaat. Dit is de vorige stap die u moet uitvoeren voordat u het hout schildert en dat is essentieel voor een perfecte afwerking. Veel mensen zijn zich niet bewust van deze stap en schilderen het betreffende hout rechtstreeks.

In het volgende artikel leggen we in detail uit waaruit primerhout bestaat en hoe belangrijk het is dat het eindresultaat naar wens is.

Houtpriming

Priming van het hout is de fase voorafgaand aan het verven en bestaat uit het aanbrengen van een kitlaag op het hout zelf. Hout is een materiaal dat de aangebrachte verf overmatig absorbeert.Dat is waarom je meestal meerdere verflagen nodig hebt voordat het houtoppervlak perfect is. Om dit te voorkomen, wordt de sealerlaag aangebracht vóór het schilderen. Dankzij de grondering van het hout is een enkele verflaag voldoende voor een perfecte afwerking.

Het te behandelen hout moet eerst perfect geschuurd en schoon zijn. Daarna is het tijd om te primen door het verzegelingsproduct aan te brengen. Dit product is transparant van kleur en lijkt op vernis. Dankzij de primer ontstaat er een laag die de poreuze aard van het hout neutraliseert. U moet wachten tot de primer volledig droog is voordat u deze op het houtoppervlak aanbrengt.Het afdichtingsproduct voorkomt dat het hout de verf opneemt en blijft perfect op het hele hout zitten.

Wanneer is het raadzaam om de primer op hout te gebruiken

Deskundigen op dit gebied zien het gebruik van primer als noodzakelijk wanneer het hout wordt geverfd. Als het hout nieuw is, is het te poreus, dus het aanbrengen van het verzegelingsproduct is noodzakelijk zodat het hout de verf niet overmatig absorbeert en er moeten meerdere lagen worden aangebracht. Als het hout echter meerdere keren is behandeld, is het grondproces niet zo noodzakelijk omdat de nieuwe verf niet door het hout wordt opgenomen.

Het is waar dat in de overgrote meerderheid van de gevallen waarin het hout wordt geverfd, er een proces van schuren is voordat het wordt geverfd. Bij het schuren van het oppervlak is het normaal dat de oude verf loslaat. Daarom is het aan te raden om een primer aan te brengen alvorens te beginnen met het verven van het betreffende hout. Het resultaat is veel beter dan wanneer het verzegelingsproduct niet zou worden aangebracht om de poriën in het hout te bedekken.

Wood Primer Soorten

Er zijn verschillende soorten houtprimer, dus je zult geen probleem hebben om degene te vinden die het beste past bij het hout dat je gaat schilderen. Bij aankoop van dit product is het goed om de vakman naar de eigenschappen te vragen om er zeker van te zijn dat het perfect is om op hout aan te brengen. Afhankelijk van de verf die u gaat gebruiken, moet u het ene of het andere type primer kopen. Met andere woorden, een primer voor synthetische verf is niet hetzelfde als voor acrylverf.

Als je twijfelt over het type primer dat je moet kiezen voor de verf die je op het hout gaat aanbrengen, kun je een universele primer op de markt vinden die Het kan worden gebruikt met elk type verf en met het hout naar keuze.

De zelfgemaakte primer

In het geval dat je geen primer hebt gekocht en je van plan bent om een bepaalde houtsoort te schilderen, is er de mogelijkheid om een zelfgemaakte primer te maken waarmee je het hout probleemloos kunt schilderen. Als je dit type primer wilt doen, doe je dat door een kom te nemen en een beetje witte lijm toe te voegen samen met water. Wanneer u de lijm perfect verdund krijgt, kunt u een laag op het oppervlak van het hout aanbrengen en aanbrengen. Wanneer de lijm klaar is met drogen, heeft het een verzegelend effect dat voorkomt dat het hout alle verf absorbeert die je erop gaat aanbrengen.

Tot slot, primen is iets dat moet worden gedaan wanneer je een materiaal zoals hout gaat schilderen. Zoals we hierboven al hebben vermeld, is hout erg poreus, dus het is heel normaal dat je meerdere lagen verf moet geven tot de afwerking naar wens is.Dankzij de primer wordt er een seallaag aangebracht waardoor het hout niet gaat verven en het eindresultaat veel beter is.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: