Decoratie-ideeën

De decoratie met Berber-tapijten

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Tapijten zijn een belangrijk onderdeel van het decoreren van elk huis, vooral nu de koude wintermaanden eraan komen. Opgemerkt moet worden dat het momenteel berbertapijten trend zijn binnen decoratie.

Als je ze weet te combineren met de rest van de decoratie van het huis, krijg je een prachtig en chique tintje in de stijl van de kamer die je kiest. Als je twijfelt, denk er niet langer over na en kies een berbere-tapijt om in je huis te leggen.

Wat is de oorsprong van Berber-tapijten

Dit type vloerkleden, dat tegenwoordig zo populair is, is afkomstig uit Marokko, met name van de Berbers. In deze stad is er een grote traditie op het gebied van het maken van vloerkleden. Op zo'n manier dat Berbertapijten vroeger werden gebruikt als beddengoed om zichzelf te beschermen tegen de kou of als een eenvoudig decoratief element in huizen.

Er zijn verschillende modellen of soorten Berber-tapijten, de meest populaire in de westerse samenleving is die van Beni Ourain. Deze naam verwijst naar een stad in Marokko.

Wat betreft het ontwerp van dergelijke vloerkleden, ze vallen op door hun verschillende geometrische motieven zoals ruiten, donker van kleur zoals zwart en op een achtergrond die meestal wit of beige is.Er zijn andere tapijten die meestal letters hebben die verwijzen naar het Berber-alfabet op de achtergrond, hoewel ze minder vaak voorkomen. Een ander kenmerk van dit soort Marokkaanse tapijten is dat ze franjes hebben.

Waar plaats je een berbertapijt

Als je twijfelt over waar je dit type vloerkleed moet neerzetten, let dan goed op de volgende tips die je zullen helpen om het meeste uit dit soort vloerkleed te halen en geef het een speciaal tintje aan de decoratie van uw huis:

  • Er zijn veel mensen die, wanneer ze op reis gaan naar Marokko, een Berber-tapijt kopen om het in een van de kamers van het huis te leggen. Tegenwoordig kunt u dit type vloerkleed echter gemakkelijk vinden in gespecialiseerde huishoud- en huishoudwinkels. Je kunt Berber-tapijten in verschillende maten en kleuren krijgen.
  • Een van de plekken in huis waar dit type vloerkleed het beste past, is bij de entree of in de hal. Het ideaal is om een klein Berber-tapijt te kiezen en dit het middelpunt van de aandacht in de kamer te maken.
  • Als je jonge kinderen in huis hebt, is het berbertapijt ideaal om in de kinderkamer te plaatsen. Ze geven een vrij groot gevoel van warmte, ideaal voor de wintermaanden . De kleine zal er heerlijk in kunnen liggen en genieten van de warmte die het geeft. Omdat het in lichte kleuren is, zoals wit of beige, combineert het perfect met de andere kleuren die je in de kinderkamer kunt hebben.

  • Net als alle andere tapijten is het Berber-tapijt perfect om in de woonkamer te plaatsen. Je kunt ervoor kiezen om een grote te plaatsen die onder het bed uitsteekt of ervoor kiezen om twee kleine aan het voeteneinde van het bed of aan de zijkanten ervan te plaatsen. Nu in de winter is het perfect om de kamer gezellig en warm te maken. Zoals we je hierboven al hebben verteld, is het mooie van dit soort tapijt dat het combineert met de rest van de kleuren.Er is niets fijner dan opstaan en de warmte van dit vloerkleed aan je voeten voelen.
  • De woonkamer of eetkamer is een andere ideale plek om een Berber-tapijt neer te zetten. Het gevoel van warmte dat het vloerkleed zal geven is ideaal en combineert perfect met andere decoratieve elementen in de woonkamer zoals de bank of de tafel. Je kunt een groot vloerkleed kiezen dat een groot deel van de ruimte en realiseer in alle opzichten een gezellige ruimte. De verschillende motieven die in het berbertapijt aanwezig zijn, geven je eetkamer zowel een elegante als moderne toets.

Het Berber-tapijt is een echte trend en veel mensen besluiten er tegenwoordig een in hun huis te leggen. Wat de prijs betreft, moet gezegd worden dat deze in de meeste gevallen rond de 200 euro ligt. Het is belangrijk om te onthouden dat als u besluit een berebre-tapijt in een van de kamers van uw huis, moet u het regelmatig schoonmaken om te voorkomen dat het te veel vuil opneemt.Afgezien hiervan moet gezegd worden dat nu de lage temperaturen voor de deur staan, je door een vloerkleed in de slaapkamer of de woonkamer te leggen een meer gastvrij gevoel kunt geven aan zo'n kamer in huis. Het is zonder twijfel een geweldige keuze waar je geen spijt van zult krijgen.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: