Decoratie-ideeën

Elektrische boilers: voor- en nadelen

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Als je warm water in huis wilt, denk je misschien aan de mogelijkheid van een elektrische boiler. Deze apparaten voorzien je van sanitair warm water. Om te werken, wordt er een elektrische weerstand in de tank geplaatst en wordt het koude water verwarmd en binnenin opgeslagen voor gebruik.

Wanneer de ingestelde temperatuur is bereikt, wordt de weerstand uitgeschakeld en omdat het een goed geïsoleerd apparaat is, wordt het warme water zo lang als nodig op de gewenste temperatuur gehouden. Je hoeft hem alleen maar in een geaard stopcontact te steken om hem te laten werken. Als de warmwatertank leeg is, moet je wachten tot de tank weer gevuld en opgewarmd is.

Voor- en nadelen

Met wat we je net hebben verteld, denk je misschien dat het een uitstekend idee is voor je huis, maar voordat je een beslissing neemt, moet je er een paar dingen over weten. Het heeft voor- en nadelen en als u begrijpt wat ze zijn, kunt u degene kiezen die het beste bij u past.

Voordat u begint, moet u er rekening mee houden dat de prijs per kw in ons land vrij hoog is en misschien niet de meest winstgevende voor u is als u er veel van gaat gebruiken.

Hier vertellen we je enkele van de voor- en nadelen die je kunt vinden.

Voordelen

 • Je hoeft geen gas te installeren
 • Je hoeft niet op de hoogte te zijn of de butaancilinder leeg is of meer te kopen
 • Aangezien er geen verbranding is, heeft het geen ventilatie of extra veiligheidsmaatregelen nodig
 • Het kan overal in huis worden geïnstalleerd
 • Er komt direct warm water uit de kraan zolang de tank vol is met warm water
 • De temperatuur zal altijd hetzelfde zijn, je hoeft alleen maar te kiezen
 • Onderhoud is goedkoop omdat er geen revisies nodig zijn
 • U kunt hernieuwbare alternatieven gebruiken om elektriciteit in huis te hebben en het verbruik te verminderen

Nadelen

 • Je hebt beperkt warm water. Als het reservoir leeg is, moet je wachten tot het weer gevuld is met koud water en wachten tot het weer is opgewarmd.
 • Als je thuis veel warm water gebruikt, is het geen goed idee om dit type apparaat te hebben.
 • Als de stroom uitv alt, heb je thuis geen warm water meer.
 • Als er een storing optreedt en het water uit de tank v alt, staat uw huis onder water (stel u voor dat er 100 liter uit de tank v alt zonder te stoppen)
 • Elektriciteit zorgt ervoor dat u meer geld uitgeeft dan gas, omdat het minder zuinig is

Is het een goed idee om een elektrische boiler te gebruiken?

Er zijn veel mensen die besluiten dit type apparaat in hun tweede huis te gebruiken, omdat ze op deze manier periodieke inspecties vermijden en ook het onderhoud eenvoudig is en om het los te koppelen hoef je het alleen maar uit het stopcontact te halen actueel.

De vraag naar warm water is lager in tweede huizen dan waar men gewoonlijk woont. Bovendien raakt het apparaat niet beschadigd als het niet regelmatig wordt gebruikt.

Ze worden ook vaak gebruikt in huizen waar aardgas niet kan worden gebruikt of butaancilinders geen optie zijn. Ook waar er geen mogelijkheid is tot ventilatie of ruimte om andere apparaten te kunnen plaatsen om het water te verwarmen.

In die huizen waar zelden warm water wordt gebruikt, zoals huizen voor één of twee personen, zijn ze ook een goede optie, want als je alleen woont, is een thermoskan van 40 of 50 liter meer dan genoeg voor je dagelijks leven.

Als u een persoon bent die zich inzet voor het milieu, zal u zich niets aantrekken van de nadelen en zult u bovenal de voorkeur geven aan dit type apparaat, als u ook denkt aan het gebruik van hernieuwbare energiebronnen in uw huis of als u heb ze al. Je verbruik wordt zuiniger en je zorgt ook voor het milieu.

U kunt thermosflessen met een grote capaciteit krijgen als de behoeften van uw huis dit vereisen, vooral als u met velen bent. Het elektriciteitsverbruik zal erg hoog zijn omdat er de hele dag veel hete liters nodig zijn. Je hebt ook een elektrische boiler nodig met een grote capaciteit van 300 liter. Deze zaak kan rendabel zijn als u zonnepanelen in huis heeft, anders zou het verbruik erg hoog zijn.

Een elektrische boiler is goedkoop en het is ook vrij goedkoop om te installeren, dus als je een klein budget hebt, is het een optie die het overwegen waard is.

Met dit alles in gedachten, als je thuis een elektrische boiler wilt hebben, blijf jezelf dan informeren, ga naar een gespecialiseerde winkel die je alles zal vertellen wat je moet weten. Hoewel als er nogal wat mensen in uw huis zijn en u elke dag warm water gebruikt voor douchen, baden, koken, schoonmaken Dan is het waarschijnlijk dat het voor u veel winstgevender zal zijn om andere soorten apparaten te gebruiken

Het is natuurlijk aan jou om te beslissen of elektrische boilers een goede optie zijn voor jou en je huis of dat je rekening moet houden met andere opties.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: