Architectuur

Raamroosters: bescherm je huis

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

In veel dorpen en steden in onze regio is het gebruikelijk om tralies voor de ramen te plaatsen om te beschermen tegen mogelijke inbraken eengezinswoningen of begane grond. Hoewel de veiligheid van het huis het doel is, mogen we hun esthetische factor niet onderschatten.

raamtralies hoeven niet lelijk te zijn. Bovendien kunnen ze ons helpen een bezienswaardigheid aan de gevel van ons huis toe te voegen. Hiervoor zul je een goede materiaalkeuze moeten maken, het type traliewerk en de kleur, zodat deze niet alleen passen bij de stijl van de gevel maar deze ook verbeteren.

Waarom tralies installeren?

Ons huis beschermen tegen mogelijke inbraken is meestal de belangrijkste reden om tralies voor de ramen van ons huis te plaatsen. Daarom is het gebruikelijk om ze te vinden op de lagere verdiepingen van onze steden. Maar dit is slechts een van de redenen om ze te installeren, heb je al aan het volgende gedacht?

  • Raambalken zijn een goed beschermingselement, ook tegen mogelijke externe schade. In het nachtleven of in speelruimtes voor de kleintjes beschermen ze de ramen.
  • Zowel op lage als hoge verdiepingen zijn ze een effectief systeem van ongevallenpreventie uitgevoerd door de kleinste leden van het huis of de dieren die bij ons wonen. Ze zijn allemaal erg nieuwsgierig en kunnen per ongeluk naar beneden vallen.
  • Dankzij de verscheidenheid aan catalogi kunnen raamtralies ons ook helpen om de esthetiek te verbeteren van de gevel wanneer deze geen opvallende elementen heeft.

Soorten balken voor vensters

Er zijn verschillende soorten balken voor vensters. We kunnen ze classificeren als vast of uitschuifbaar, maar ook volgens de manier waarop ze geïnstalleerd zijn, als aangebouwd of ingebed. Wil je weten wat de verschillen zijn en welke je huis meer veiligheid bieden?

Vast of uitschuifbaar?

De spijlen voor vaste ramen bestaan over het algemeen uit een frame met platte of buisvormige spijlen van staal of gegalvaniseerd ijzer. Deze staven kunnen eenvoudige of decoratieve vormen vertegenwoordigen om het hek een meer decoratieve uitstraling te geven. Als ze eenmaal aan de gevel zijn bevestigd, blijven ze vast zitten, waardoor onze ramen zijn beschermd tegen mogelijke inbraak.

De uitschuifbare stangen, meestal gebruikt in winkels en deuren met frequente doorgang, bestaan over het algemeen uit één of twee vleugels, afhankelijk van de grootte van het raam, met een uitschuifbare opening.De bladeren zijn op hun beurt samengesteld uit kleine samengevoegde profielen die in de vorm van een schaar werken en waardoor ze moeiteloos kunnen worden gevouwen. Dit type staven met ook vouwen; ze bevatten 180º roterende scharnieren die aan de gevel worden geschroefd.

Als conclusie kunnen we hieraan toevoegen dat ondanks het feit dat vaste spijlen het beste alternatief zijn voor kleinere ramen, ze niet praktisch zijn op balkons of deuren omdat ze de toegang verhinderen. Hierin zijn de spijlen voor uitschuifbare ramen met een veiligheidsslot de beste optie.

Aangehecht of gevuld?

Het plaatsen van vaste raamlatten kan op verschillende manieren. Ze kunnen aan de gevel worden bevestigd, door een deel van het traliewerk te integreren in de muren van de gevel zelf. Een installatie waar een klein werkje voor nodig is maar die extra veiligheid geeft aan de poort.

Maar ze kunnen ook worden geïnstalleerd zonder dat er enige werkzaamheden nodig zijn. Als? Gebruik enkele beveiligingsschroeven om het in het raamgat aan te passen of in te sluiten. Zo worden alle spijlen voor uitschuifbare ramen en een groot deel van de vaste spijlen gemonteerd.

Materialen

Het materiaal waaruit de staven zijn gemaakt, heeft een grote invloed op zowel hun weerstand als hun duurzaamheid. Aluminium, staal en smeedijzer zijn de gebruikelijke fabricagematerialen. Wil je de sterke punten van elk materiaal weten? Blijf lezen.

  • Aluminium. Aluminium is een licht en kneedbaar materiaal, waarmee u tegen lage kosten een grote verscheidenheid aan ontwerpen kunt maken. Het is een materiaal dat ons ook een hoge duurzaamheid biedt, aangezien het niet gemakkelijk roest, als we het goed onderhouden.
  • Staal. Staal heeft dezelfde eigenschappen als aluminium, maar is extra sterk.
  • smeedijzer IJzer wordt blootgesteld aan hoge temperaturen om die vervormbaarheid te bereiken, waardoor zowel in het verleden als in het heden uitgebreide balustrades konden worden gemaakt. We moeten er echter rekening mee houden dat het, om de duurzaamheid te vergroten, raadzaam is om het te verzinken om het beter bestand te maken tegen corrosie.

Raamroeden van verschillende afmetingen, vormen en afwerkingen kunnen in zowel het ene als het andere materiaal worden vervaardigd. Ze laten ons echter niet allemaal toe om ze met hetzelfde gemak te vormen en te lakken, en daarom hebben ze ook niet dezelfde prijs op de markt. En budget is, net als beveiliging, iets dat we altijd serieus moeten nemen, vind je ook niet?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: