Decoratie-ideeën

Woontrends, witte plinten

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Als we een huis inrichten, moeten we aan alle details denken, niet alleen aan de meest algemene. Weliswaar steken we veel energie in het vinden van meubels of textiel, maar ook kleine details zijn belangrijk, zoals de plint. In dit geval gaan we praten over de trend van witte plinten, een perfect idee voor elk huis.

De plint is een detail dat kamers verfraait en de overgang van muur naar vloer vloeiender en eleganter maakt. Deze plint geeft ons een perfect idee van hoeveel detail ons huis te bieden heeft. De afwerkingen zijn ook erg belangrijk.

De magie van witte kleur

De witte kleur is een toon die ons veel in huis kan brengen, aangezien het een van de basis- en neutrale tinten is die als basis voor alles kan worden gebruikt. Wit is licht, daarom is het een kleur die ons helpt om veel licht te geven aan elke kamer Maar het helpt ook om elke ruimte veel groter te maken of dat in ieder geval zo te laten lijken. Het is een geweldig idee om een witte kleur aan de muren toe te voegen of de meubels in deze toon te schilderen die ons zoveel voordelen biedt. Daarnaast moeten we er rekening mee houden dat het momenteel een groeiende trend is, dus we kunnen al witte verf voor ons huis krijgen.

Witte plint in welk materiaal

Tegenwoordig vinden we veel materialen bij het inrichten van ons huis.Plinten waren porselein met rustieke of geaderde ontwerpen toen ze begonnen, maar vandaag vinden we andere ideeën. Er zijn plinten in hout, steengoed of pvc Hout zorgt voor veel warmte en steengoed is gemakkelijk te snijden en zeer resistent. De ideeën zijn heel divers en in alle gevallen kunnen we de plint in het wit kopen of later verven.

Witte plint met witte vloer en muren

De witte kleurkoorts heeft veel huizen bereikt en we kunnen er al een paar vinden waar ze deze tint als basis willen hebben om sommige meubels en textiel te kleuren. De Scandinavische stijl heeft ons de trend gebracht om wit te gebruiken om ons huis te decoreren. De witte plint met witte vloer en wanden biedt ons een perfecte basis voor het toevoegen van decoratieve details in kleur In deze gevallen wordt meestal ook gekozen voor een plint die wat detail heeft zodat het reliëf kan worden opgemerkt.Er zijn er echter die kiezen voor de gladdere plinten. Zodat wit ons niet overdreven lijkt, zullen we kleur moeten toevoegen met een vloerkleed, een meubelstuk in een felle kleur schilderen of gordijnen en kussens toevoegen met wat schaduw.

Witte plint met gekleurde vloer

Hoewel witte vloeren ons ruimte geven, is de waarheid dat ze niet zo gewoon zijn. Tegenwoordig is het erg populair om hout, tegels of andere materialen met zachte aders of tinten te gebruiken. Donkere kleuren die licht afleiden worden vermeden. Een van de effecten die we het leukst vinden, is dat van hout in lichtgrijze tinten, waarbij de aanraking van de nerf natuurlijk hout imiteert. Deze grijstinten zijn ideaal om te combineren met een witte plint, die zo meer hoofdpersoon en geaccentueerd lijkt. Het is een perfecte combinatie, maar we kunnen nog vele andere kiezen. Er zijn plinten die gecombineerd zijn met de lichte tint van het hout of zelfs met tegels in verschillende tinten, van beige tot andere kleuren.Hoewel het gebruikelijk en het eenvoudigst is om te zoeken naar neutrale tinten zoals grijs en beige voor de vloer. Dit maakt alles gemakkelijker voor ons als het gaat om het benadrukken van die plint en het toevoegen van meubels en details.

Hoe verf je je plint wit

De plint heeft ook zijn modeperiodes en zijn trendtinten. Als degene in uw huis verouderd is, hoeft u hem niet te veranderen, maar schildert u hem gewoon. Als je het leuk vindt om een mooie, eenvoudige witte plint te hebben, dan kun je verf kopen voor het materiaal waarvan het is gemaakt. Maak de plint goed schoon om stof en vuil te verwijderen en gebruik tape om de muur en vloer te bedekken en ze niet te bevlekken met verf. U kunt de vloer beschermen met een doek voor het geval u denkt dat er verf op kan vallen. Ten slotte moet je een goede roller en detailborstels kopen en beginnen met het schilderen van de plinten in je huis.Het resultaat zal ideaal zijn, want je hebt een hele mooie plint met een trendy tint die licht geeft aan je huis, de vloer laat opvallen en bovendien met alles combineert.

Zorg voor de plint

Als de plint vele jaren oud is, kan deze al beschadigd zijn. Je kunt een pasta gebruiken om de scheuren op te vullen en als het hout is, kun je het opnieuw schilderen of verven en schuren. Hoewel het een klein detail is, moeten we ook rekening houden met het effect dat het heeft op de kamer.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: