Decoratie-ideeën

Zet in op een hangstoel om je huis te decoreren en te ontspannen!

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Overal waar een tuin, een veranda of een terras is, worden de hangende stoelen een belangrijk stuk. Perfect voor het decoreren van buitenruimtes tijdens de zomer, waarom zou u er niet het hele jaar door thuis van genieten? Zet in op een hangende fauteuil om je slaapkamer of woonkamer te decoreren en relax!

Hangstoelen zijn in de mode. Je kunt ze direct aan het plafond van de kamer hangen of aan een speciaal hiervoor ontworpen voet hangen. Ze voegen niet alleen persoonlijkheid toe aan de kamer, ze laten je ook ontspannen terwijl je een boek leest of gewoon de tijd laat verstrijken.

Waarom en hoe een hangstoel kiezen

Hangfauteuils hebben ook het interieur veroverd van onze huizen. Je mag ons niet missen. Een hangfauteuil is een licht stuk dat geschikt is om zowel buitenruimtes als kleine binnenruimtes te decoreren. Bovendien heeft het niet alleen een nuttig doel, het geeft ook veel karakter aan elke ruimte.

We vinden ze ook met een grote verscheidenheid aan ontwerpen, kleuren en afwerkingen, dus het zal niet moeilijk zijn om hiermee het interieur van huizen van verschillende stijlen te decoreren. De grootste uitdaging zal waarschijnlijk niet het vinden van een hangstoel zijn die bij je huis past, maar het kunnen beslissen voor welke van de vele ontwerpen je moet gaan.

Jezelf bepaalde vragen stellen helpt je om een betere beslissing te nemen. Waar ga je hem plaatsen, in een buiten- of binnenruimte? De plaats zal u helpen sommige hangstoelen te elimineren op basis van het fabricagemateriaal en het onderhoud dat nodig is om ze als de eerste dag te behouden.Maar er zullen nog veel meer vragen zijn die je jezelf zult moeten stellen:

  • Het materiaal. De meeste hangende fauteuils die zijn ontworpen om buitenruimtes te decoreren, zijn gemaakt van hars of een gevlochten plastic materiaal dat natuurlijke vezels imiteert. Deze materialen zijn zeer duurzaam, ook buitenshuis, gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken. Maar er zijn ook zitjes van natuurlijke materialen zoals rotan, bamboe, riet of hout. Materialen die het liefst beschut staan tegen zon en regen.
  • Met of zonder voet. Er zijn twee soorten schommels: schommels die aan een oppervlak zoals het plafond worden gehangen en schommels met een structuur die de zitting ondersteunt. De eerste zijn visueel licht en helpen bepaalde architecturale kenmerken van de kamer te benadrukken, maar moeten worden gerepareerd. De seconden moeten niet vaststaan - u kunt ze gemakkelijker verplaatsen - maar ze moeten op een stabiel oppervlak worden geplaatst dat ze zullen innemen.
  • Het ontwerp. Het ontwerp van de hangstoel is van invloed op meer of minder comfort. Als je wilt dat het iets meer is dan alleen maar een decoratief stuk, probeer het dan eens! En doe het met de kussens en alles wat je denkt nodig te hebben.
  • Het budget. Het budget is de sleutel bij het nemen van een beslissing en dit is geen uitzondering. Hangfauteuils vind je al vanaf € 130,- maar ook andere tot € 600,-.

Soorten hangstoelen

Zoals we al zeiden, is er een grote verscheidenheid aan hangende fauteuils. Elke individuele stoel met een omhullend ontwerp dat aan een oppervlak of structuur hangt, wordt waarschijnlijk als zodanig geclassificeerd. Maar zoals bij alles zijn er favorieten. En vandaag zijn die fauteuils die de traditionele imiteren maar aan het plafond hangen, evenals die geïnspireerd door de Egg en Bubble stoelen, trending .

Geïnspireerd door de Egg Armchair

De Egg-stoel is een designklassieker. Uitdrukkelijk ontworpen door Arne Jacobsen in 1958 om de lobby van het Royal Hotel in Kopenhagen te versieren. Vandaar de wulpse eivorm die uitnodigt om je terug te trekken en je beschermt tegen nieuwsgierige blikken. Kenmerken die, hoewel niet altijd met dezelfde striktheid, de hangende fauteuils imiteren die hierop zijn geïnspireerd.

Bubble Chair of Bubble Chair

Je hebt gezien dat ze de pagina's bezette van tal van interieurartikelen. De Bubble Chair, ontworpen in 1968 door Eero Aarnio, was een van de eerste meubelstukken die uit één stuk plastic werd gemaakt. Aanvankelijk had het een probleem: het gebrek aan licht binnenin, een aspect dat werd opgelost met een behuizing gemaakt van transparant acryl plastic

Hangend aan het plafond door middel van een ketting van gehard staal, heeft het een zeer moderne esthetiek Ideaal voor het decoreren van woonkamers en slaapkamers in een minimalistische en moderne stijl, vandaag is Adelta verantwoordelijk voor de productie en marketing ervan. Gezien de prijs van ongeveer € 5.000, begrijpen we echter dat er tal van ontwerpen zijn die hierop zijn geïnspireerd, maar veel toegankelijker op de markt.

Hoewel dit de meest bekende en populaire ontwerpen zijn, is er een hangstoel voor elke kamer en stijl, je hoeft hem alleen maar te vinden! Het zal niet moeilijk voor je zijn. Maak uw eerste benadering door verschillende online catalogi te doorlopen totdat u duidelijk weet wat u wilt. En dan, indien mogelijk, ter plekke testen! Het is de enige manier om het comfort van de hangstoel te garanderen.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: