Spaces

Hoe maak je een magnetron gemakkelijk schoon?

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Als we voedsel in de magnetron zetten, spat en kookt voedsel veel sneller dan andere vormen van verwarming vanwege snelle verwarming. Zelfs als de magnetron vies wordt, moet je weten dat agressieve producten of chemicaliën niet nodig zijn, en ook niet veel moeite! Om de magnetron perfect schoon te krijgen.

Het is tijd om je magnetron schoon te maken, laat hem niet te vies worden of vuil worden. Je magnetron kan altijd in perfecte staat zijn, zolang je maar weet hoe je hem moet schoonmaken, wanneer je het moet doen, en geef niet op dat je hem altijd schoon wilt houden!

Hoe vaak een magnetron schoonmaken

Het is noodzakelijk dat u de magnetron na elk gebruik controleert om te zien of er spatten of morsen zijn geweest en op dat moment is het ideaal om ze onmiddellijk schoon te maken. Eigenlijk is het een goede vuistregel om je magnetron te controleren en schoon te maken elke keer dat je eten bereidt en je aanrecht schoon te maken.

Als het voedsel eenmaal in de oven spat, wordt het voedsel, elke keer dat de oven wordt gebruikt, "gebakken" en wordt het veel moeilijker om het te verwijderen. Een goede vuistregel om te onthouden is om uw magnetron te controleren en schoon te maken elke keer dat u voedsel bereidt en uw aanrecht schoonmaakt. Zodra voedsel in de magnetron spettert, elke keer dat de oven wordt gebruikt, wordt het voedsel "gebakken" en wordt het veel gemakkelijker te verwijderen.

Aan de andere kant, wanneer voedselresten zich ophopen, kan het veel moeilijker te verwijderen zijn en dit kan ook de efficiëntie van de werking van de magnetron beïnvloeden.U denkt misschien dat het niet voor u werkt omdat het mechanisme verkeerd is, maar soms werken magnetrons niet meer omdat er te veel vuil in zit dat zo snel mogelijk moet worden schoongemaakt.

Een magnetron eenvoudig goed schoonmaken

Volg onderstaande tips om je magnetron snel en gemakkelijk schoon te houden.

Citrus Slice Stoomreiniging

Voeg een glas water en verschillende schijfjes citroen, sinaasappel of limoen toe aan een magnetronbestendige glazen kom of grote maatbeker. Plaats de kom in de magnetron en verwarm op hoog vuur tot het mengsel kookt en de binnenkant van de oven bedekt is met stoom.

Zet de oven uit en wacht vijf minuten voordat je de deur opent. Verwijder de houder en reinig de binnenkant van de oven met een spons of microvezeldoek.Als uw magnetron een glazen draaiplateau heeft, kunt u deze in de gootsteen of in de vaatwasser afwassen. Plaats na het bereiden van de ma altijd in de vaatwasser voor eenvoudig opruimen.

Stoomreiniging en azijn

Plaats een glas water en een kopje gedistilleerde witte azijn in een magnetronbestendige kom. Plaats in de magnetron en verwarm op hoog vuur tot het mengsel kookt en stoom in de magnetron creëert Schakel de magnetron uit en wacht vijf minuten voordat u de deur opent. Verwijder de kom en dompel een spons in de oplossing. Knijp in de spons tot het grootste deel van de oplossing eruit komt en gebruik het om eventuele resten in de magnetron op te vegen.

Houd rekening met eten

Als de werking van de stoom niet voldoende is om al het aangekoekte vuil en vet dat aan de zijkanten van de magnetron is blijven plakken, te verwijderen, is het tijd om andere methodes te gebruiken die weinig moeite kosten. Om dit te doen:

Sproei probleemgebieden met een spuitfles in met gedestilleerde witte azijn. Strooi er wat droog zuiveringszout over. Er zal schuim zijn! Als het schuim ophoudt, gebruik dan een spons om etensresten en vlekken weg te vegen.

Doop een spons in water en besprenkel met zuiveringszout. Gebruik de schurende werking van zuiveringszout om probleemgebieden weg te schrobben. Bevochtig een melamine spons en gebruik deze om vastzittend voedsel te verwijderen. Eindig door het gebied schoon te vegen met een vochtige microvezeldoek om eventuele resten te verwijderen.

Vergeet niet de magnetrondeur schoon te maken!

De binnenkant van de magnetrondeur moet gemakkelijk schoon te maken zijn met een van de stoommethoden. Als er echter vetophoping is, meng dan een kop heet water met een theelepel afwasmiddel. Doop een spons in de oplossing en wring hem uit tot hij vochtig is.

Maak de deur schoon door de spons regelmatig uit te spoelen. Werk af door de deur schoon te vegen met een doek gedrenkt in schoon spoelwater. Om de rubberen pakking rond de deur schoon te maken, besprenkel je een met water bevochtigde spons met een beetje zuiveringszout en zorg je ervoor dat je alle etensresten verwijdert. Eindig door af te vegen met een vochtige doek of schone spons om eventuele resten weg te spoelen.

Om de buitenkant van de deur en het bedieningspaneel schoon te maken, meng je een oplossing van een deel water en een deel witte gedestilleerde azijn in een spuitfles aan de buitenkant en veeg je de microvezel schoon voor een streeploos resultaat klaar.

Verwijder de geur van verbrand voedsel

We zijn allemaal magnetronpopcorn vergeten en hebben het laten branden. De geur is verschrikkelijk en blijft vaak hangen in de magnetron.Om de geur(en) van gekruid voedsel te verwijderen, ruimt u eventuele resten op en plaatst u een kom bakpoeder erin. Sluit de deur en laat de baking soda in de magnetron staan tot je weer in de magnetron gaat.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: