Decoratie-ideeën

Hoe versier je je huis met Provençaalse meubels?

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De Provençaalse stijl heeft een heel bijzondere charme en is perfect voor de decoratie van elk huis. Provençaalse meubels zijn grote klassiekers die bijna iedereen leuk vindt, omdat ze ons in staat stellen om eenvoudige omgevingen te creëren met een bepaalde vintage, rustieke en moderne toets. Daarom gaan we kijken hoe je Provençaalse meubels kunt gebruiken om je huis te decoreren.

Provençaals meubelen zijn een meubelstijl die vandaag de dag nog steeds zeer gewaardeerd wordt om woningen in te richten met een tijdloos tintje. Je kunt dit soort meubels voor je huis kopen en het een vintage en landelijke touch geven die je erg leuk vindt.

De Provençaalse meubels zijn vintage

Provençaalse meubelen zijn geïnspireerd op een soort klassiek houten meubel dat vroeger in landhuizen werd gebruikt. Als je meubels kunt vinden die vintage zijn en die we kunnen renoveren, zal het een geweldige vondst zijn, maar de waarheid is dat de overgrote meerderheid zich beperkt tot het imiteren van deze stijl in hun vormen. De omgeving die we moeten creëren om een huis te hebben met dit meubilair is vintage maar met moderne accenten. Het is normaal dat deze meubels in hout worden verkocht, maar ook geverfd, met een zekere versleten touch.

Meubels wit geschilderd

Dit meubel is ook gemakkelijk te vernieuwen met verf. Jaren geleden waren houten meubels populair, maar vandaag de dag is het de trend om het in zachte, neutrale tinten te schilderen Ze brengen veel meer helderheid en helderheid in alles en vernieuwen het meubilair. Als u meubels van dit type heeft, kunt u deze wit verven om het moderner te maken.De verf heeft meestal matte of satijnachtige accenten. Je kunt het een versleten tintje geven om ze er veel meer vintage uit te laten zien, zelfs als je ze hebt opgeknapt.

Meubels in zachte tinten

We kunnen de meubels niet zomaar wit verven. Er is Provençaals meubilair dat andere tinten heeft. Het is gebruikelijk dat zachte kleuren zijn en vooral neutrale kleuren, omdat ze veel gemakkelijker te combineren zijn met de rest van de decoratie. Gebruik een zacht grijs of beige als je muren wit zijn, omdat ze wat kleur zullen geven zonder met die neutraliteit te breken. Dankzij deze Provençaalse meubelen kunnen we dus eenvoudig gedessineerde details toevoegen.

Provençaalse eetkamer

In de eethoek moeten we meubels vinden om een mooie set te creëren. De houten tafel heeft een eenvoudige stijl.De stoelen worden meestal ook in hout gekocht, hoewel we er ook andere soorten materialen bij kunnen gebruiken om de stijl een beetje te variëren, zoals metalen. Als we willen dat het die natuurlijke touch heeft, is het mogelijk om stoelen te kopen die zijn gemaakt van hout en rotan, aangezien dit materiaal ook perfect is voor Provençaalse en landelijke omgevingen. Een ander meubelstuk dat we in de eetkamer niet mogen vergeten, zijn de kastachtige planken om het serviesgoed in op te bergen, iets heel typisch voor landhuizen.

Provençaalse keuken

De Provençaalse meubelen die we in de keuken kunnen vinden hebben ook een mooie landelijke stijl. Gebruik tonen zoals wit om licht te geven De kasten zijn gemaakt van hout, met een simpele touch. Daarnaast kun je details toevoegen zoals een houten tafel om aan te werken en vintage tegels in wittinten. Evenzo vinden we veel details zoals natuurlijke bloemen en rieten manden die de Provençaalse stijl compleet maken.Wat centraal staat, is hout, een materiaal dat nooit ontbreekt aan de Provençaalse touch. De kasten hebben meestal ook wat uitgesneden details, hoewel dit soms niet het geval is.

Slaapkamer met Provençaalse meubels

De slaapkamer is weer zo'n plek waar we Provençaalse meubels kunnen toevoegen. Een stijlvolle vintage kledingkast en een bijpassend hoofdeinde kunnen perfecte details zijn, allemaal in hout. Provençaalse meubels zijn er in hout, maar we geven de voorkeur aan slaapkamers met tinten zoals wit, omdat ze meer ontspannen en helder zijn.

Woonkamer met Provençaalse accenten

In woonkamers waar we wat warmte willen creëren, moeten we tinten toevoegen die iets warmer zijn dan wit. Beige tinten zijn misschien wel de beste keuze voor de woonkamer. Het zijn kleuren die warm zijn en heel goed passen bij vintage meubels.De banken kunnen stoffen hebben zoals katoen in beige kleuren. Andere meubels voor de woonkamer zijn de centrale houten tafel en een vitrine voor boeken, aangezien vitrines veel worden gebruikt in deze stijl.

Provençaalse meubels in de tuin

Een ander idee om deze stijl te gebruiken, is om hem op tuinmeubelen te zetten. vintage meubels zoals smeedijzer zijn ideaal, maar ook rotan, omdat ze er heel natuurlijk uitzien. Voeg ook een houten tafel en frisse stoffen voor de zomer toe en je hebt je perfecte tuin. In de Provençaalse stijl wordt meestal ook een heel natuurlijke omgeving gecreëerd, dus je kunt manden van raffia en vloerkleden in eenvoudige stoffen toevoegen om te combineren met deze meubels.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: