Decoratie-ideeën

Bouti spreien, traditie om je bed aan te kleden

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Noordse dekbedden zijn tegenwoordig een van de meest populaire opties om het bed aan te kleden, maar niet het enige alternatief daarvoor. We kennen echter niet altijd de termen om de vele mogelijkheden te definiëren die er in deze sector zijn en die we vaak onder één noemer brengen, "quilt".

De bouti spreien zijn een van die alternatieven die je waarschijnlijk wilt weten als je je slaapkamer gaat renoveren. Het verschonen van het beddengoed is altijd een goede strategie om een kamer op te frissen en de bouti spreien zullen er dankzij hun vulling toe bijdragen om het warmer en aangenamer te maken.Meer weten over dit type quilt?

Kenmerken van bouti-quilts

Wat is een bouti? Een bouti is een lichte, gewatteerde en gewatteerde quilt die, naast het bed bedekken, ons 's nachts beschutting biedt. De Franse term 'bouti' verwijst in feite naar het stiksel dat op de stof wordt aangebracht om de vulling vast te houden zonder te bewegen.

Donurmy bouti-quilts

De bouti dankt zijn lichtheid aan het materiaal dat dient als vulling, dat zowel holofiber als katoen kan zijn. U vindt dekbedden met verschillende gewichten; hoe groter het gewicht van de vulling, hoe meer volume de quilt krijgt. Ze zullen echter nooit zo dik zijn als een dekbed.

Dat is eigenlijk het belangrijkste verschil en voordeel van de bouti ten opzichte van het dekbed. Omdat het lichter is, kan het het hele jaar door op het bed worden gebruikt, in combinatie met flanellen lakens of dekens tijdens de winter als de temperaturen laag zijn.Maar het is niet het enige voordeel van die lichtheid.

Bouti-quilts kan in de wasmachine Je moet er alleen voor zorgen dat het formaat van je wasmachine geschikt is om het te wassen. Als? Zorg ervoor dat wanneer u de quilt in de trommel legt, deze niet te krachtig naar binnen gaat. Eenmaal gewassen laat je het bij voorkeur goed uitgerekt drogen in de open lucht, zodat geen enkel hoekje vochtig blijft.

Soorten bouti-quilts

We zouden als nog een kenmerk van bouti-quilts kunnen toevoegen dat ze zich aan elke stijl kunnen aanpassen. Dit soort dekbedden zijn verkrijgbaar met verschillende motieven en kleuren, waarmee je de decoratie van je slaapkamer een persoonlijk tintje kunt geven.

In natuurlijke kleuren

Bouti in natuurlijke kleuren zijn ideaal voor verfrissing en licht in je slaapkamer In steen-, zand- of beigetinten zullen deze spreien je bovendien niet beperken als het gaat om kleuraccenten toe te voegen door middel van kleine accessoires aan de kamer.Ze zijn het meest veelzijdig en degene die de tand des tijds het best doorstaan.

Alleen omdat ze neutrale kleuren hebben, wil nog niet zeggen dat ze saai zijn. Sommige van deze quilts spelen met de stiksels om prachtige motieven te creëren die ze nog opvallender maken. Er zijn er ook die golven op de zoom of boorden hebben die voor discrete kleurcontrasten zorgen.

Met bloemenprint

Bloemenprints zijn verantwoordelijk voor het brengen van vreugde in de slaapkamer. Afhankelijk van zowel de bloemmotieven als de kleurencombinatie kunnen we onze slaapkamer een relaxte of formele, vintage of moderne uitstraling geven. Op welke stijl je ook inzet, maak van dit stuk de hoofdrolspeler in je slaapkamer.

Colchas bouti de Tramas+

Met geometrische print

Geometrische patronen zijn momenteel erg populair in interieurdesign.Ze zijn de favorieten voor het decoreren van jonge en/of ontspannen ruimtes. Ze kunnen ook heel verschillende stijlen aan de kamer geven. Zo zijn er geometrische motieven die doen denken aan de jaren 50 of 60.

Boutis de Sancarlos y Almecenes El vitrage

Anderen van etnische aard brengen ons ineens terug naar de jaren '70 en de hippiebeweging. Wat betreft de strepen, ze zijn een duidelijk voorbeeld dat hetzelfde motief perfect kan passen in zowel een klassieke als een moderne kamer. Alles hangt af van de breedte van de strepen en de gekozen kleurencombinatie.

bouti-quilts voor kinderen

Er zijn ook bouti-quilts die zijn ontworpen om de slaapkamer van de kleinste van het huis te versieren. De dierenmotieven zijn hierin erg populair, maar het is ook gebruikelijk om motieven te vinden die zijn geïnspireerd door de natuur of de ruimte.Zelfs abstracte ontwerpen waarin kleur de hoofdrol speelt.

1. Dino's van Confecciones Paula, 2. Lama van Naturals, 3. Mico van Naturals, 4. Zeeman van Tutticonfetti

En feit is dat er in kinderkamers geen limiet is qua kleur. Hoewel het de moeite waard is om de sleutel van veel decorateurs te kennen om kleur aan deze ruimtes te geven: beperk de gekozen kleuren tot drie en combineer deze met een neutrale kleur zoals wit of grijs.

Wat is de algehele stijl van je huis? Wat wil je bereiken in de slaapkamer? Wil je er warmte, frisheid of een leuke toets aan geven? Door te spelen met de motieven en kleuren van de bouti-quilts kun je de perfecte balans vinden tussen wat je al hebt en wat je wilt bereiken.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: