Decoratie-ideeën

Marokkaanse woonkamer voor thuis

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De Marokkaanse stijl is juist geïnspireerd door deze cultuur, met hele mooie ideeën om ons huis te versieren. Als je een Marokkaanse woonkamer in je huis wilt creëren, kun je allerlei elementen toevoegen. Vandaag weten we hoe we elke stijl kunnen aanpassen aan een omgeving met moderne accenten, zodat een exotisch tintje perfect kan zijn om je woonkamer een creatieve boost te geven.

De Marokkaanse trend brengt ons veel ideeën die ons naar een andere cultuur brengen. Het is meestal een zeer kleurrijke stijl, maar we hebben ook versies in wittinten gezien, zodat iedereen een manier kan vinden om deze stijl toe te voegen aan de woonkamer.

Durf kleurrijk te zijn

Een van de dingen die we het vaakst zien in woonkamers in Marokkaanse stijl is kleur. Deze cultuur biedt veel kleuren en het is gebruikelijk om stoffen te vinden met tinten zoals rood, oranje of groen. Het is waar dat we fan moeten zijn van felle tonen, hoewel we ons ook kunnen beperken tot het gebruik van slechts een of twee. Maar als je van sterke tinten houdt, kun je genieten van het vullen van de ruimte met dit soort kleuren, vooral door middel van textiel. De kleurencombinatie is misschien niet makkelijk, maar als je het moeilijk vindt, kies dan voor een neutrale basis en voeg kleur toe met details zoals een vloerkleed, een lamp en kussens.

Een Marokkaans geïnspireerd vloerkleed

Er zijn veel tapijten die een zekere Marokkaanse inspiratie hebbenAls je reist en plaatsen zoals Marrakesh bezoekt, kun je zelfs winkels vinden die ze verkopen en je een authentiek souvenir voor thuis brengen. De overgrote meerderheid van deze tapijten is geïnspireerd op de patronen van hun cultuur die geometrische patronen gebruiken met zeer uitgebreide vormen en vele kleuren. Het zijn vloerkleden die we in het midden van de woonkamer of voor de eethoek kunnen plaatsen. Maar tegenwoordig vinden we ook tapijten met zwart-wittinten met ruiten en lijnen, afgewerkt met franjes. Ze zijn een trend die we in veel huizen zien en passen bij bijna alle stijlen.

De metalen bijzettafel

Onder de details die we in onze Marokkaanse woonkamer kunnen toevoegen, hebben we ook de typische bijzettafels voor thee. Deze tafels hebben dunne metalen poten en een blad dat lijkt op een dienblad, ook in metaal en versierd met arabeskenHet is een van die details die ons meteen doet denken aan de Marokkaanse wereld, dus het kan weer een meubelstuk zijn om te kopen voor je woonkamer. Het typische tafeltje om een paar glaasjes typische thee op te zetten als bezoekers komen om alles een totaal Marokkaans tintje te geven.

De typische leren poef

Er zijn enkele souvenirs die veel mensen meenemen van uitstapjes naar de souks zoals die in Marrakech. De typische leren poef is er meestal één van. Het is een gevulde poef die niet alleen dienst doet als zitplaats of om je voeten op te laten rusten, maar ook meer Marokkaanse charme toevoegt aan de woonkamer. Bovendien is het een stuk dat we in veel kleuren kunnen vinden, hoewel de meest voorkomende bruine tinten zijn. Het geeft alles een comfortabelere uitstraling en blijkt ook een zeer functioneel stuk te zijn.

Lampen in Marokkaanse stijl

Marokkaanse stijl lampen zijn op veel plaatsen te vinden en bieden ons een prachtig detail om onze woonkamer compleet te maken. Het kunnen lampen zijn om op de vloer te decoreren of om aan het plafond te hangen. Het zijn lampen van metaal en normaal gesproken met gekleurd glas, hoewel er ook monochrome exemplaren zijn. Feit is dat ze heel decoratief en bijzonder zijn.

Details met arabesken

Die ingewikkelde geometrische patronen die we in culturen zoals het Arabisch zien, zijn ook zeer representatief. Er zijn veel manieren om ze in de kamer op te nemen, zelfs vanuit een moderner oogpunt. Je kunt een vinyl met een van deze patronen toevoegen, maar ook kussens met de typische patronen toevoegen. Aan de andere kant zijn er enkele meubelstukken die deze gebeeldhouwde versieringen hebben, omdat ze in deze cultuur typisch zijn, zoals een bijzettafel.Het zijn kleine details die de aandacht trekken en perfect kunnen zijn voor onze woonkamer in Marokkaanse stijl.

Marokkaanse stijl in neutrale tinten

Hoewel het niet gebruikelijk is, is de waarheid dat bijna elke stijl kan worden gecreëerd in neutrale en basistinten. Hoewel het waar is dat de Marokkaanse cultuur vol kleur en details zit, kunnen we het aanpassen aan onze smaak als we de voorkeur geven aan omgevingen met tinten zoals wit of grijs. In die zin zouden we details moeten toevoegen, zoals tapijten in Berberstijl in witte tinten met zwarte ruiten, een grijze metalen tafel of een spiegel met arabesken in het frame in een toon zoals wit of zilver. Lampen in Arabische stijl zijn ook te vinden in metaal zonder meer tonen, dus een dergelijke decoratie in neutrale kleuren is mogelijk.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: