Decoratie-ideeën

Hoe maak je een kinderbibliotheek in je huis

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Lezen stimuleren bij de kleintjes is een heel gezonde gewoonte. Hoewel niet iedereen op dezelfde manier van deze hobby zal genieten, zullen er velen zijn die elke dag veel meer boeken willen hebben, dus misschien wilt u een kinderbibliotheek in uw huis creëren zodat ze hun eigen leeshoek hebben.

Een kleine kinderbibliotheek maken Thuis is een geweldig idee en we kunnen het in een hoek zetten, in hun kamer in de speelruimte. Lezen zal hen in veel opzichten helpen, zowel bij het leren als bij het verbreden van hun horizon, en daarom is het zo belangrijk.

Vind de juiste plek

Bij het creëren van een leeshoek voor onze kleintjes, is het noodzakelijk om een geschikte plek voor hen te vinden. Normaal gesproken wordt een hoek van je kamer of de speelruimte gebruikt, maar we kunnen ook besluiten om deze in de woonkamer toe te voegen als deze vrij ruim is. Net zoals we een rustige leeshoek voor onszelf creëren, moet die van hen uit de buurt zijn van andere afleidingen zoals tv of videogames. Bovendien is het beter dat er natuurlijk licht en een rustige sfeer zijn, zodat ze ontspannen kunnen lezen.

Leg planken aan de muur

De boekenplanken aan de muur kunnen de beste bondgenoten zijn voor kinderen om te lezen. Als we de boeken zo rangschikken dat ze hun omslag kunnen zien, zullen ze zich meer aangetrokken voelen tot hun verhalen. Het is een manier waarop ze veel meer geïnteresseerd zijn in de boeken die we kopen, zodat ze de omslagen kunnen zien en het boek kunnen kiezen dat ze het liefst willen lezen.Sommige planken die smal zijn werken goed voor dit doel, maar ze moeten langwerpig zijn om wat boeken te kunnen plaatsen. We moeten ook rekening houden met de hoogte waarop het voor hen comfortabel is om die boeken vast te houden.

Koop een boekenkast

Een ander alternatief is om ze een klein meubelstuk te kopen dat geschikt is om hun boeken in op te bergen. Er zijn enkele alternatieven, maar het is belangrijk dat ze ze bij de hand hebben en dat ze hun hoezen kunnen zien of dat ze ze kunnen laten bestellen. Ze kunnen ze dus altijd terugleggen en meenemen wanneer ze maar willen. Het is belangrijk dat ze voor hen toegankelijk zijn, omdat ze op deze manier kunnen beginnen met lezen wanneer ze maar willen en onafhankelijker zijn. Als je de meubels ook op een leuke manier schildert, zullen ze het nog leuker vinden.

Ikea kruidenrekjes

Er is een idee dat we erg leuk vinden en dat in veel huizen te zien is. Ikea heeft kleine kruidenrekjes die smalle en kleine planken zijn Het blijkt dat ze ideaal zijn voor het maken van planken voor boeken voor de kleintjes. Je kunt er meerdere kopen en aan de muur hangen, zodat ze hun favoriete boeken bij de hand hebben. Bovendien kunnen ze in kleuren worden geverfd om ze te accentueren.

Decoreer de muren

Er zijn er die bij het maken van een kinderbibliotheek ook rekening houden met de muren en de omgeving. Je kunt veel ideeën gebruiken om ze te versieren. Van een felle kleur zodat de boekenplanken te zien zijn tot grappige stickers op de muren Als je goed kunt schilderen, kun je zelfs een muurschildering maken met een boodschap of een personage lezing. De muren kunnen een geweldig canvas zijn om een heel speciale hoek te creëren waarin ze graag lezen. Omdat het een plek is om te dromen, kun je de muren decoreren met personages uit de verhalen die hun favoriet zijn.

Voeg een tafel met stoelen toe

Als je wilt dat de kinderen tijdens het lezen comfortabel in hun ruimte zitten, kun je een tafel met stoelen toevoegen. Met deze set hebben ze een rustig teken- en leesgebied dat helemaal van hen is. In winkels zoals Ikea vind je kleine meubels diezijn aangepast aan hun afmetingen om het voor hen comfortabeler te maken en ook om ze het gevoel te geven dat dit hun ruimte is.

Een comfortabele ruimte op de vloer

Een ander alternatief als we geen tafel met stoelen willen plaatsen, is om een comfortabele plek op de vloer te creëren waar ze kunnen zitten. Je kunt matten of kussens en vloerkleden toevoegen die dik zijn. Er zijn veel ideeën in kinderdecoraties met mooie vloerkledenmet bijvoorbeeld wolkenvormen. Op deze manier kunnen we nieuwe ruimtes creëren zodat ze zich prettig voelen bij het lezen in hun wereld.Als je een hoek hebt gekozen waarin je alles wilt toevoegen, heb je de perfecte plek om kussens en wat slingers van lichten neer te zetten, zodat ze hun speciale hoek hebben. Kinderen zitten ook graag op de grond, dus dit is misschien wel de beste oplossing.

Een tipi om voor te lezen

Dit idee is perfect voor de speelkamer, omdat we een goed gedifferentieerde ruimte kunnen maken om te lezen of te rusten. Je kunt een van die leuke tipi's kopen en in een hoek plaatsen met vloerkleden en kussens. Dus ze zullen hun speciale leeshoek hebben.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: